рестарт на компа при всяко палене! помощ

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
tu6ana
Автомобил:
Двигател:

рестарт на компа при всяко палене! помощ

Мнениеот tu6ana » Пон 17 дек 2007 16:19

Здр колеги онзи ден реших да погледна на един колега с поло 1.0 AER акумулатора защато ми се оплака, вече няколко пъти при палене сутрин му се занулява чесовника и километрите за засичане.
Предположих,че е нещо с акумолатора свалих го и кво да видя две клетки от горе сухи а другите на минимум долях дистилирана вода и му казах да го зареди като се прибере.
Познайте кво е направил?
Като се прибрал закачил зарядното без да разкачи клемити на колата и така цяла нощ.
Днес колата пак прави така.
Та дали е възможно толкова да му е здал багажа акумолатора че при палене да се рестартва и то само сутрин като я пали студена.

Последна промяна от tu6ana на Пон 17 дек 2007 18:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Пон 17 дек 2007 16:29

замери какъв е пада на напрежение при въртене на стартер :wink:сутрин де :lol:

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пон 17 дек 2007 16:30

Моят брояч се зануляваше от само себе си, на същото Поло AER 1.0 - оказа се окислено замасяване. Масата се намира като гледаш отпред двг. в дясно, с болт за двигателния блок. Снема се болта, сачиства се и се слага отново. Но по принцип може и акумулатора да е здал багажа. Най добре, ако не може да измери токовете да отиде на специалист динама и стартери. Ако се наложи може да му пусне втора маса, или в краен случай може да се окажат не дай боже, макар че не са бог знае колко пари, реле - регулатор, или четки.

Потребителски аватар
tu6ana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tu6ana » Пон 17 дек 2007 16:48

maslinkov написа:Моят брояч се зануляваше от само себе си, на същото Поло AER 1.0 - оказа се окислено замасяване. Масата се намира като гледаш отпред двг. в дясно, с болт за двигателния блок. Снема се болта, сачиства се и се слага отново. Но по принцип може и акумулатора да е здал багажа. Най добре, ако не може да измери токовете да отиде на специалист динама и стартери. Ако се наложи може да му пусне втора маса, или в краен случай може да се окажат не дай боже, макар че не са бог знае колко пари, реле - регулатор, или четки.

Но колега при него и часовника се занулява при теб той занулява ли се

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Пон 17 дек 2007 17:27

пробвай с друг акумулатор, точно се получава от спад на напрежение

Потребителски аватар
ONYX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ONYX » Пон 17 дек 2007 21:13

И при мен има такъв проблем.Когато е много студено като паля се чува нещо като пристъргване зад таблото.Занулява ми се само часовника.Не знам дали е от акумолатора.Скоро забелязах ,че и стрелката на оборотомера прави някакви странни показания при палене на студен двигател.

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Пон 17 дек 2007 21:17

ONYX написа:И при мен има такъв проблем.Когато е много студено като паля се чува нещо като пристъргване зад таблото.Занулява ми се само часовника.Не знам дали е от акумолатора.Скоро забелязах ,че и стрелката на оборотомера прави някакви странни показания при палене на студен двигател.

Същото, странни неща ти прави стрелката щото прави рестарт и дроселовата клапа я наглася на ново :lol:

Потребителски аватар
CTaH4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CTaH4o » Вто 18 дек 2007 2:55

на мен същото нещо ми стана като ми падна акумулатора (почти до край)

Потребителски аватар
tu6ana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tu6ana » Вто 18 дек 2007 6:59

Значи колеги според мен е от акумолатора.
Гледам мненията ви до тук сходни са с моето.
Но все пак не съм сигурен понеже и аз самия
от скоро имам половерче и още се уча.
Аз и за това постнах тази тема щото в този
форум наистина има хора дето разбират и
помагат на такива като мен и колегата. :обичам ви :wink:

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Вто 18 дек 2007 8:50

tu6ana написа:
maslinkov написа:Моят брояч се зануляваше от само себе си, на същото Поло AER 1.0 - оказа се окислено замасяване. Масата се намира като гледаш отпред двг. в дясно, с болт за двигателния блок. Снема се болта, сачиства се и се слага отново. Но по принцип може и акумулатора да е здал багажа. Най добре, ако не може да измери токовете да отиде на специалист динама и стартери. Ако се наложи може да му пусне втора маса, или в краен случай може да се окажат не дай боже, макар че не са бог знае колко пари, реле - регулатор, или четки.

Но колега при него и часовника се занулява при теб той занулява ли се

Да, зануляваше се и той.

Потребителски аватар
KOCMOC
Автомобил: VW PassaT B5 комби
Двигател:

Мнениеот KOCMOC » Пон 19 май 2008 22:48

колеги кажете от какво ми се ресва часовника и дневния километраж и то докато си карам ?!? акумулатора е нов ! от какво може да е ? :?
колега извинявам се ,че ползвам твоята тема ама в търсачката като писах не ми стана ясно от какво може да е :wink:

Мерси предварително !

Потребителски аватар
vankata_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankata_vd » Пон 19 май 2008 23:07

Не бой се от акумулатора е,сдал е багажа!
При мен беше така като купих Полото,смених го и всичко шест!!!

P.S.Това е за проблема на tu6ana!Не на КОСМОС!!!

Потребителски аватар
CTaH4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CTaH4o » Вто 20 май 2008 1:43

KOCMOC написа:колеги кажете от какво ми се ресва часовника и дневния километраж и то докато си карам ?!? акумулатора е нов ! от какво може да е ? :?
колега извинявам се ,че ползвам твоята тема ама в търсачката като писах не ми стана ясно от какво може да е :wink:

Мерси предварително !

виж си бушоните :idea:

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Вто 20 май 2008 8:02

KOCMOC написа:колеги кажете от какво ми се ресва часовника и дневния километраж и то докато си карам ?!? акумулатора е нов ! от какво може да е ? :?

Мерси предварително !

И нов да е пак е възможно /вече ги няма старите качествени акумулатори/ , но по - ми прилича на четки на динамото, или челно реле - регулатор. Поне при мен се оказа това - пак се нулираха и то при движение. Разобличихме го като мерихме зарядния ток при форсаж - намаляше под нормалното /оттам беше почнал да се разрежда и акумулатора - малко по малко/ Виж го и сам ще се убедиш, че съм прав. При Поло 2001 това го пише в книжката му - че при намаляне на напрежението компа започва да изключва маловажните функции в определена последователност. Успех!

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Вто 20 май 2008 8:05

Забравих да вмъкна, че това не е рестарт на компа, макар, че и при рестарт се нулират!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”