Гражданска отговорност 2006
- imedarov
- Автомобил: Passat B8
- Двигател:
- Контакти:
Гражданска отговорност 2006
Над 200 лв. ще струва застраховката "Гражданска отговорност" за колите среден клас с мощност от 1800 до 2500 куб. см от януари 2006 г., показа проучване на "Стандарт". За настоящата година цената за същите автомобили при различните компании е 130-150 лв. Причина за скока са по-големите обезщетения, които ще плащат застрахователите при катастрофа. Според ангажиментите, поети в преговорите с Европейския съюз, от 1 януари 2006 г. минималната отговорност на дружествата по "Гражданска отговорност" се вдига близо два пъти. Така за един пострадал се изплащат 700 хил. лв., за повече - 1 млн., а за имуществени щети - 200 хил. лв. Затова застраховката ще поскъпне от 40 до 200 лв. в зависимост от това каква е колата и кой я кара. От януари тарифите по "Гражданска отговорност" ще се опредeлят свободно от компаниите, гласи новият Кодекс за застраховането, приет преди дни от кабинета. Ако депутатите успеят да го гласуват през следващите месеци, ще започне игра на нерви между компаниите за условията и тарифите. Така конкуренцията ще дърпа цените надолу. Шофьорите, които са правили катастрофи, вероятно ще плащат няколко пъти по-скъпо от останалите. Застрахователите имат право да определят тарифите според възрастта, пола, стажа зад волана. Ще ни питат за какво се използва колата, дали шофираме в голям град или в село и колко души я карат. По-малко ще се вдигне цената на застраховката за малките коли, които се карат от опитни шофьори. Увеличението ще е най-голямо за мощните автомобили, собственост на младежи. Ако новият кодекс не бъде приет до декември, Комисията за финансов надзор ще трябва да изпълни действащия сега закон. Тя ще трябва да определи минимална рискова премия, под която цените не могат да падат. По действащата сега методика това означава за коли под 1800 куб. см цената да не пада под 171,6 лв. А за автомобили с мощност от 1800 до 2500 куб. см ще се дават поне 232,80 лв. За по-мощните коли застраховката ще струва над 502,80 лв. Сега близо половината шофьори нямат "Гражданска отговорност", което е черна точка пред ЕС. Затова в новия кодекс се предвижда колите да бъдат спирани от движение, ако три месеца се карат без застраховка. Глобите за шофьорите са от 100 до 500 лв.
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Jerom
- Автомобил: Golf II
- Двигател: RF
- Контакти:
Jerom написа:аааааа НЕЕЕЕЕЕЕ давайте да излизаме по улиците и да правим БЛОКАДИ писна ми вече еб@си и държавата смотана![]()
![]()
до кога ще търпиме бе хора не ви ли писна и не ми казвайте,че нищо неможем да направим ние живеем тук и трябва НИЕ да определяме какъв да е живота ни а не онея ПУТЬОВЦИ
![]()
![]()
![]()

:)
в БГ по стар обичай само си говорим и се дуем в къщи и по кръчмите.
робски души сме си , и за тва си траем и цигани да ни бият, и турци да ни управляват и данъците да ни вдигат и в г... да ни е.... дамо си седим. затеа сме си на този хал и нивга няма да сме като белите хора
робски души сме си , и за тва си траем и цигани да ни бият, и турци да ни управляват и данъците да ни вдигат и в г... да ни е.... дамо си седим. затеа сме си на този хал и нивга няма да сме като белите хора
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
хора, колеги, приятели, ама моля ви, осъзнайте се...априлското въстание мина, какви бунтове, какви въстания. Това което става в момента се нарича хармонизиране на нашето с европейското законодателство и все повече ще ни хармонизират да знаете, иначе вариант Б е Албания, Македония, Куба, Корея, ама северна и така
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз лично съм се примирил с тези неща. Съгласен съм че липсата на пари е грандиозен проблем но за съжаление нещата все някога трябва да се подредят и трябва да се започне от някаде.
Те хората започнаха да искат да излизат от ЕС, ние тепърва се точиме да влизаме, при това ще трябва да си платиме цената. Онзи ден разговарях с един грък, човека каза че на тях до ден днешен им е много тежко.Лошото е че ни се струпват сумайти увеличения на веднъж.
Същият този грък каза че до преди две години е имал фабрика за обувки в България но я е закрил. Каза че от китай идвали обувки по 4лв!!!!!!!!!! на нас тука само кутията ни се връзва толкова, но народа като няма възможност, се примирява с това, което може да си позволи, от кадето произлиза безработица и така нататъка.
Съжалявам за Офф топика, но тепърва ще става по страшно и по- скъпо, просто е неизбежно. Едно приятелче каза че плаща по 760 евро застраховка на колата на година в Испания, каза че си купил ситроенче 97година, за 2100 евро, ударил го във верижна катастрофа, два фара, капак един калник и два стопа му се вързали 1800лева. Напревете сметка цената на колата на фона на застраховката и това ремонтче.
Те хората започнаха да искат да излизат от ЕС, ние тепърва се точиме да влизаме, при това ще трябва да си платиме цената. Онзи ден разговарях с един грък, човека каза че на тях до ден днешен им е много тежко.Лошото е че ни се струпват сумайти увеличения на веднъж.
Същият този грък каза че до преди две години е имал фабрика за обувки в България но я е закрил. Каза че от китай идвали обувки по 4лв!!!!!!!!!! на нас тука само кутията ни се връзва толкова, но народа като няма възможност, се примирява с това, което може да си позволи, от кадето произлиза безработица и така нататъка.
Съжалявам за Офф топика, но тепърва ще става по страшно и по- скъпо, просто е неизбежно. Едно приятелче каза че плаща по 760 евро застраховка на колата на година в Испания, каза че си купил ситроенче 97година, за 2100 евро, ударил го във верижна катастрофа, два фара, капак един калник и два стопа му се вързали 1800лева. Напревете сметка цената на колата на фона на застраховката и това ремонтче.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Контакти:
paro_k написа:Добре де, ще ни хармонизират, ама защо трябва да отпаднат тримесечните застраховки? Защо, ако решиш, че три месеца ще си караш скутера или колелото, пак трябва да се набутваш с гражданска и за колата?! Това ми се струва най-гадната част. Не знам в Европа как е.
и аз не знам как е в европа, но принципа в Б-я е следния
имаш кола, имаш ГО независимо дали я караш или не, не е справедливо, но е така
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Контакти:
можеше за 3 мес ., но по закон си длъжен да си направиш нова веднага след като идтекат тия три месеца, идеята е да нямаш и ден без ГО незамисимо дали я караш или не ...сега връщат старото положение -годишни полици, но ще може на разсрочено плащане-примерно на 2,3,4 вноски през годината, предполагам че даже ще е без оскъпяване
- Jerom
- Автомобил: Golf II
- Двигател: RF
- Контакти:
Еб@си хармонизирането чесно... дигнаха всичко по няколко пъти а заплатите са същитеPichaga написа:хора, колеги, приятели, ама моля ви, осъзнайте се...априлското въстание мина, какви бунтове, какви въстания. Това което става в момента се нарича хармонизиране на нашето с европейското законодателство и все повече ще ни хармонизират да знаете, иначе вариант Б е Албания, Македония, Куба, Корея, ама северна и така

- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Че трябва да има ГО трябва, но на мен ми е интересно при положение,че ЗК са частни, защо държавата трябва да определя мин.нива.
Нека обезщетенията се вдигат,лошо няма,но защо пропорционално трябва да се дигат и застр.премии.
Последните според мен трябва да се формират на пазарен принцип,т.е. ако дадена компания иска,по нейна преценка да може да взема и по 50 лв. застр.премия за 2006г и пак да си изплаща същите нива.Защо не?
Защото сегашното положение подозрително ми прилича на стригане на овце,юруш към ЗК,в тях влизат мн.пари(в частни ръце
),с които впоследствие какво се случва не ми е мн.ясно и това всяка година и то с натрупване.
Натрупване което е много сериозно,защото не вярвам повече от 10-20% от влезлите пари годишно да отиват като обезщетения.
Лично аз съм от 12г шофьор и честно казано не познавам човек който да се е възползвал от ГО било то на него да плащат или неговата ЗК да изплаща на друг.
Та цялата работа в сегашния и вид според мен прилича на пирамидка с няколко върха
.
Нека обезщетенията се вдигат,лошо няма,но защо пропорционално трябва да се дигат и застр.премии.
Последните според мен трябва да се формират на пазарен принцип,т.е. ако дадена компания иска,по нейна преценка да може да взема и по 50 лв. застр.премия за 2006г и пак да си изплаща същите нива.Защо не?
Защото сегашното положение подозрително ми прилича на стригане на овце,юруш към ЗК,в тях влизат мн.пари(в частни ръце

Натрупване което е много сериозно,защото не вярвам повече от 10-20% от влезлите пари годишно да отиват като обезщетения.
Лично аз съм от 12г шофьор и честно казано не познавам човек който да се е възползвал от ГО било то на него да плащат или неговата ЗК да изплаща на друг.
Та цялата работа в сегашния и вид според мен прилича на пирамидка с няколко върха

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”