ей сега на всички ни отрязаха главите....

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

ей сега на всички ни отрязаха главите....

Мнениеот Jerom » Пон 19 сеп 2005 19:31

Средно с 25% се очаква да поскъпне парното за бита тази есен

19 Септември 2005

Причината е в увеличаването на цените на природния газ с почти 23% от първи октомври. От "Овергаз" съобщиха, че при тях цената на природния газ за крайните потребители в газифицираните райони ще бъде увеличена с 10% от следващия месец.

http://www.btv.bg/news/?magic=all&story=44545

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пон 19 сеп 2005 19:43

Стига всява паника. Става въпрос само за газта за битови нужди. /поне аз така дочух/

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 19 сеп 2005 20:11

те като дигнат битовата ,дигат и наща.мамка им.да се дигаме на БУНТ :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
Jerom
Контакти:

Мнениеот Jerom » Пон 19 сеп 2005 20:32

lilo_stich написа:те като дигнат битовата ,дигат и наща.мамка им.да се дигаме на БУНТ :evil: :evil: :evil:
еми аз кво се опитвам да кажа ама няма хора в тая BG :( със седене нищо не става не сте ли го разбрали??? ама май си говора сам...немога да ви разбера защо не искате да се опитаме да направим нещо от какво ви е страх?

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 19 сеп 2005 20:38

аз съм навит отвсякъде даже предлагам който има познати в другите форуми да организира и тях.познати имам и при бакшишите и там има готови хора така че остава само да се организират нещата .даже си мисля че в сбирките трябва да се премести тази тема

Потребителски аватар
SkyWalker
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот SkyWalker » Пон 19 сеп 2005 20:38

Ужас!!!

Потребителски аватар
Jerom
Контакти:

Мнениеот Jerom » Пон 19 сеп 2005 21:09

lilo_stich написа:аз съм навит отвсякъде даже предлагам който има познати в другите форуми да организира и тях.познати имам и при бакшишите и там има готови хора така че остава само да се организират нещата .даже си мисля че в сбирките трябва да се премести тази тема
забелязваш ли колко хора подкрепят...малееееееее значи на всички си им е добре така...

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 19 сеп 2005 21:12

засега сигурно им е добре,ма след месец два ще почнат да вадят парите от дюшеците

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пон 19 сеп 2005 22:13

Стига бе хора на кой му е добре?????
Хубаво ще се съберат 10, 100, 1000 човека, и какво .... нищо не може да се направи нито за газта, нито за бензина, нито за нафтата, нито за тока, телефоните и т.н. и т.н. - това е и така ще е за в бъдеще, като страна която ще е в евросъюза нема лабаво с акцизи, данъци и т.н.. Ще ревем срещу държавата, ама не можем да ревем срещу ЕС. Проблема не е толкова в това че се дигат цените а в това че не се дигат заплатите и то не като цяло ами поне минималната работна заплата защото много неща са свързани с нея.
При нас МРЗ е 150 лв. в ........ /избега ми от главата/ е 1277 ЕВРО. Ето от къде идва проблема.
Иначе за това което за което говорите - навит съм, но нищо не може да се направи.

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Вто 20 сеп 2005 8:58

че има смисъл има,със сигурност ако се бездейства няма нищо да се промени.Кажете какво ще правиме и съм с вас.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Вто 20 сеп 2005 9:12

°niksi°
Че увеличението е нейзбежно, смятам че е така, просто за съжалениуе това е нормалното развитие на нещата при създалата се обстановка.
Но мене ми прави друго впечатление, не знам дали съм прав, но това е мое мнение.
Да речем произвеждаш едно нещо, имаш фирма за това нещо, заводче в някое населено място кадето го произвеждаш, рабхотници и така на татъка. Това нещо има определена себестоиност, продаваш го това нещо и взимаш печалба. в селдващият момент вдигат цените на гаста, отоплението ти става по скъпо и то значително, вдигат тока, вдигат всичко, съответно началните продукти, от който ти го произвеждат поскъпват по същите причини, поскъпва ти бензина драстично, доставката на това нещо до краината цел поскъпва, измислят ти хиляда акциза и данъка и каквото е там. И това ми ти нещо неминуемо поскъпва, става по скъпо за краиният потребител. Но от цялата тая работа ти като производител не печелиш повече, неможеш да вдигнеш цените колкото си искаш защото никои няма да ти копува продукцията. Тук според мене се намесва братския китаиски народ, които се намира на другия краина света и докарва каквото се сетиш на никаква цена, часовници по 2 лева, тамагочита и половината илиенци. Ти щеш нещеш не можеш да завишиш цената защото няма кои да ти копува стоката и си на същото положение. От каде да вземеш за да вдигнеш заплатите. Заплатите си остават същите, или примерно се увеличават но увеличението е значинелно в процент - 1/4 (25%)- тва не е малко и от 200 ева почваш да взимаш 250 да речем. Кажи ми това решава ли ти проблема?
и зяла европа да се вдигне на стачка ефекта ще е същия, глас в пустиня.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Вто 20 сеп 2005 9:14

Дайте да се съберем нещо на митинг или каквото и да е, само че трябва да има гласност и да дойдат много хора... аз съм сигурен, че ще блокираме парламента. :?

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Вто 20 сеп 2005 9:25

за протестно шествие се замислям като за начало,трябва да се разчуе че да има по голяма масовост а тези педали да намалят печалбата,акциза и прочие.Те за това са там да мислят как да живееме по добре а не какво да откраднат!

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Вто 20 сеп 2005 9:45

Руснака не глупав, и използва поскъпването на нефта.Накратко нии казваме на руснака ще си плащаш за транспорта на газта през българия, а той отговаря ти ще си плащаш газта на каквито цени аз кажа. Топлофикациите ги направиха на Газ тъй като поне на този етап е най-ефтиното и калорично гориво.Т.е. говоря ефтино по отношение на Калоричност и цена.От там си направете вии извода!!!

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Вто 20 сеп 2005 10:03

ANNIHILATOR написа:Руснака не глупав, и използва поскъпването на нефта.Накратко нии казваме на руснака ще си плащаш за транспорта на газта през българия, а той отговаря ти ще си плащаш газта на каквито цени аз кажа. Топлофикациите ги направиха на Газ тъй като поне на този етап е най-ефтиното и калорично гориво.Т.е. говоря ефтино по отношение на Калоричност и цена.От там си направете вии извода!!!

Мдам, нашия ТЕЦ е на газ :wink: Дори руснаците се готвят от много време да го закупят като дават двойно на реалната му цена :shock:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”