каква е тази странна течност и нормално ли е да е в такова голямо количество че чак е стигнала до въздушния филтър и го е омазала като.....а и стъпковото моторче е постоянно облято от нея. това нормално ли е?
Колега,на мен ми прилича на пресечено масло Възможно е да изхвърля и малко масълце през отдушника за картерните газове(обикновено са изхабени сегменти причината) и после,смесвайки се с останал конденз по тръбичките,се пресича...
Поне при мен беше подобна работа,ако някой колега има по-точна диагноза,да ме коригира
Колега това са маслени пари кондензирали във въздухопровода, след като кондензират се получава това което виждаш. Не се плаши, почисти всичко, въздуховода, отдушника от главата към моното, дори е добре да се свали капака на клапаните и да се почисти добре решетката на мястото където е отдушника на капака. По някога се получава и от не толкова добро масло, и от влагата във въздуха се получава въпросната смес. Просто след като го почистиш го наблюдавай известно време. Вземаш си един спреи за пошистване на карборатори и на работещ двигател си почисти и моното, но дръж колата леко на обороти около 2000об/мин, иначе ще загасне.
Зимата е нормално да се получава ,особено ако колата се кара на къси разтояния.Днес и аз чистих подобна пяна по капачката за масло.Лошото е ако замръзне в маркуча за картерните газове и го запуши.
Колега изчисти си и тръбата за картерните газове, идваща от блока. Там се насъбира от тая гадост особено като се кара на къси разстояния и на газ. Използвай разредител за почистването най-лесно става.
Achim Lauritzen написа:Зимата е нормално да се получава ,особено ако колата се кара на къси разтояния.Днес и аз чистих подобна пяна по капачката за масло.Лошото е ако замръзне в маркуча за картерните газове и го запуши.
уфф тея ядове съм ги брал и е мноо гадно.фърли ми маслото през щеката.че и моя е NZ и имам ено спец съединение и ена клапа и е завряно мноо ма го свалих на духалката вкъщи и обратно на манежа