Истина ли е това?Дали не се хваля прибързано?Става дума разх

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Вто 06 ное 2007 17:25

мойта също е 10-11 максимум на газ, градско :idea:

meri
Автомобил:
Двигател:

..

Мнениеот meri » Чет 08 ное 2007 9:15

Знам си аз че човек не бива да се радва прибързано.Правих пак засичане на същата бензиностанция заредих-На ОМВ от пълно до пълно.Показа 13.3 газ.Само градско е карана.Освен това е глътнала и бензин първоначално,но не знам колко.Проверих гумите задни-бяха 1.1. Проверка на тях не беше правена и кога са станали толкова меки хич ми не е ясно.Та дали това скачане от 10 на 13 газ градско не е направено по причина меки гуми задни.
Ще продължа да засичам и ще споделя.
Как така предния път 265 км с 18.75 газ като от тях 70 градско ми похарчи.Ако и преди е глътнала 13 газ на градско то на извънградско би трябвало да папа 5 на сто,което е изключено.Нещо не ми се връзват нещата.

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Чет 08 ное 2007 14:32

Ех немога ви разбера хем на ефтино карате хем се търсите кусури ...

Истинкси тест ще е да я покараш на бенз и засечеш разхода поне 2 пъти. След това на газ поне 2 пъти ,за да си имаш представа разходати как Варира. Той не е констаната и никога няма да бъде.

Това което пише в книжките го забравете !!! Това си е там само за реклама! В момента в който излезе от авто салаона тази кола тези цифри не са верни. Както например и сумати други показатели като наприемер ускорение от място до 100 и прочие ....

Първата кола която карах беше москвич алеко на газ. Е разликата м/у мен и баща ми беше мин. 2литра на сто. Освен това на всяко зараждане различно....
Сега ако е газов инжекцион според мен имаш пълното право да търсиш къде идва разлика от 3-4 литра! Но ако е обикновенна газива през 2 седмици на реглаж с газ анализатор :)....

Е съкваритранта е с голф на газ колко пъти отиден ма газ анализатор и настройка майтора му казва покарай малко на бензин да се освести малко този комп....

П.П. Нямам нищо против газовата и карането на газ! Това че не съм сложил е по ред причини най вече финансови. Но не бих откзал да давам по 12-13лв на 100км вместо 20лв+.

klarinet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот klarinet » Чет 08 ное 2007 22:43

Разхода на газ зависи от много неща и точно при него има един момент в койт околата може да гори 14 и да не върви повече от колкото ако гори 8 ( примерно) най-важното на газта са настройките, газовата уредба и т.н. но митът който казват, че на газ колата гори с 2 литра повече от колкото бензин.... аз изобщо не съм съгласен моя опит е с друг автомобил, който по книжка му дават разход 9 / 100км. а аз правен смесено 7.5 като от 130км 20 бяха в София ( ходех на лекций с една лада от Ботевград) но при газта е като и при дизела един път е по - калорична един път не.. ама това са подробности иначе на истина колонките на газостанцийте са настроени различно да изключват и най - точен разход се прави ако е на една и съща газостанция :) а отностно разхода до Ст. Загора по - малък от колкото обратно.... разбира се - Ст. Загора е по - ниско от СОфия :) както все едно да отидеш до Пловдив и после обратно ;) поне при мен ми даваше разлика минимум 3-4 литра аз много искам да си купя Поло, но нещо... не успявам да си намеря модел 97 дизел 1.7 ( 60 коня) но... надявам се да успея да намеря :) айде безаварийно каране на всички който четат форума и пишат в него :D

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Пет 09 ное 2007 3:12

klarinet написа:Разхода на газ зависи от много неща и точно при него има един момент в койт околата може да гори 14 и да не върви повече от колкото ако гори 8 ( примерно) най-важното на газта са настройките, газовата уредба и т.н. но митът който казват, че на газ колата гори с 2 литра повече от колкото бензин.... аз изобщо не съм съгласен моя опит е с друг автомобил, който по книжка му дават разход 9 / 100км. а аз правен смесено 7.5 като от 130км 20 бяха в София ( ходех на лекций с една лада от Ботевград) но при газта е като и при дизела един път е по - калорична един път не.. ама това са подробности иначе на истина колонките на газостанцийте са настроени различно да изключват и най - точен разход се прави ако е на една и съща газостанция :) а отностно разхода до Ст. Загора по - малък от колкото обратно.... разбира се - Ст. Загора е по - ниско от СОфия :) както все едно да отидеш до Пловдив и после обратно ;) поне при мен ми даваше разлика минимум 3-4 литра аз много искам да си купя Поло, но нещо... не успявам да си намеря модел 97 дизел 1.7 ( 60 коня) но... надявам се да успея да намеря :) айде безаварийно каране на всички който четат форума и пишат в него :D

аа сигорен ли че такова поло същесвува :)

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 09 ное 2007 7:10

klarinet написа:Р... а отностно разхода до Ст. Загора по - малък от колкото обратно.... разбира се - Ст. Загора е по - ниско от СОфия :) ...

Съгласен съм , но не може за 230-240км да ми изгори 20л газ при средна скорост около 120, нали? На магистралата тогава карах предимно със 140км/ч - тва при мен са 4000об/мин.
А и може би не си забелязал на връщане какъв е разхода - 40л за същите километри. Хайде да не е само от наклона :D

klarinet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот klarinet » Пет 09 ное 2007 22:08

ами проверих в интернет ( първо видях, че в mobile.de има едни полото 60 коня и едни 64 като тези 60 коня дават с по литър - литър и половина по - малък разход) и след това проверих, че всъщност този двигател 60 коня излиза 97г. тогава излизат и полото с 5 врати ( говорим за поло дизел ) и му дават много интересен разход :) има разлика и в окачването но полото които са с този двигател се намират по - трудно. в Бг който питам за поло дизел 60 коня - ми казват: "... ето го..." за това вече питам за киловати :P май единствения вариант е да отскоча до германия да си докарам едно и готово :roll:

dimitars
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEA

Мнениеот dimitars » Пон 12 ное 2007 20:06

Може,може...9 на сто газ градско и то сега (под 10 градуса) в Пловдив обаче...В Сф ще бъде повече.Може и със 120 по магистралата пак толкова,щото няма тръгни-спри...

greenbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greenbul » Пон 12 ное 2007 21:47

Виж другите теми в раздел Автогазови уредби. Все ще се намри някой майстор който да отстрани проблема с ниския разход. И да не успееш от първия път не се предавай, това е деликатна проблематика. Ако все пак никой не успее, какво пък толкова карай си я така - 7/100 7/100 ...
П.С. Ако искаш пробвай на ръчна. Според мен ще има ефект :)

2balkin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2balkin » Вто 25 дек 2007 23:41

meri написа:Колеги,искам да споделя и същевременно попитам дали е възможно изобщо това?Карах колата на сина ми.Поло 1.6 моно АЕА газ.Минах 265 километра от които 70 градско.Засичам от пълно до пълно на бутилката.
Равносметката 265 км за 18.75 л газ.
Получава се среден разход 7 на сто.
Иначе сметнато 6 на сто извънградско и 10 на сто градско газ.
Преди това ходихме на реглаж на газовата,нов филтър,чистене дюза,по-тесни гуми.На компютърната диагностика показа о.к.
Все пак това е мотор 1.6 и не мога да повярвам да даде такъв нисък разход.
Нормално ли е или бъркам нещо.
Преди реглажа и мерките които се взеха разхода беше 14.Сега съм супер доволна от ефекта.
Колата върви доста добре,въпреки ниския разход.

meri според мен разхода си е нормален,жена ми кара ТИГРА 1.4 16V 90k,напълнила е бутилката с 20литра газ при празна бутилка,изминахме 255км,от които 100км градско и 155км извън градско,тя е с газов инжекцион.Аз на моя Кадет с 10литра газ минавам 125км-градско.И двете газови системи са слагани на едно и също място там съм изпратил още 2 коли (Пежо 106 1.4 и Шкода Фабия 1.4 16V)и те също са доволни.

Потребителски аватар
g.n.g
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g.n.g » Сря 26 дек 2007 15:37

myrshavija написа:
klarinet написа:Р... а отностно разхода до Ст. Загора по - малък от колкото обратно.... разбира се - Ст. Загора е по - ниско от СОфия :) ...

Съгласен съм , но не може за 230-240км да ми изгори 20л газ при средна скорост около 120, нали? На магистралата тогава карах предимно със 140км/ч - тва при мен са 4000об/мин.
А и може би не си забелязал на връщане какъв е разхода - 40л за същите километри. Хайде да не е само от наклона :D

На мен ми даде разход на ГАЗ София - Димитровград 6,8 л. със средна скорост 120 км. - 130 км.
А на връщане по същичт път ми даде 9.8 л. ГАЗ със скорост 110 км. !!!

Просто е доста повече баира в посока София.

ikonoma
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ikonoma » Сря 26 дек 2007 15:53

Skoda Octavia, 1,6 AEE, 1185 кг., Габрово през Шипка (натоварен трафик, ТИР-ове) до Поморие и обратно. На отиване с двама човека и багаж даде 5,8 л/100 км. Повече от 100 км/ч не съм вдигал. В населените места с 50 км/ч. Толкова и дават по книжка. На връщане с трима души и същия багаж даде 6,0 л/100. Максимум 120 км/ч на магистралата и то за малко. Средна скорост близо 70 км/ч по борд компютър.

П.П. Чудя се някои защо казват, че са карали със 120-140 км/ч средна скорост, като първо нямат бордови компютър и освен това, може да е моментна, но не и средна скорост?

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Сря 26 дек 2007 15:54

g.n.g написа:Просто е доста повече баира в посока София.

Да така е! На отиване към София с поло 1.05 45 коня на бензин разход 5.8 ,а на връщане по същият маршрут и същата скорост 4.5 л на 100. И вд вата случея пълнех резервоара до преливане

Потребителски аватар
g.n.g
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g.n.g » Сря 26 дек 2007 17:49

ikonoma написа:Skoda Octavia, 1,6 AEE, 1185 кг., Габрово през Шипка (натоварен трафик, ТИР-ове) до Поморие и обратно. На отиване с двама човека и багаж даде 5,8 л/100 км. Повече от 100 км/ч не съм вдигал. В населените места с 50 км/ч. Толкова и дават по книжка. На връщане с трима души и същия багаж даде 6,0 л/100. Максимум 120 км/ч на магистралата и то за малко. Средна скорост близо 70 км/ч по борд компютър.

П.П. Чудя се някои защо казват, че са карали със 120-140 км/ч средна скорост, като първо нямат бордови компютър и освен това, може да е моментна, но не и средна скорост?

Колега казвам средна скорост защото ако не си запознат от София до Стара Загора е само магистрала и от там имам още 30 км. второкласен път!
Та когато карам с 140-150 км. през цялата магистрала (както в случая беше нощно време) и след това поддържам около 70-80 км. до дестинацията към която съм тръгнал мога и БЕЗ БОРДОВИ КОМПЮТЪР да сметна!!!
И за да съм по-точен за този случай СРЕДНАТА МИ СКОРОСТ Е БИЛА ОКОЛО 125 км.
Всеки един човек с малко мисъл може да го пресметне ако знае разстоянието, скоростта с която се е движил и времето за което е пристигнал.

Последна промяна от g.n.g на Сря 26 дек 2007 18:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
g.n.g
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g.n.g » Сря 26 дек 2007 17:58

ikonoma написа:.......на отиване с двама човека и багаж даде 5,8 л/100 км. Повече от 100 км/ч не съм вдигал. В населените места с 50 км/ч. Толкова и дават по книжка. На връщане с трима души и същия багаж даде 6,0 л/100........

А аз даже се чудя как не си го смъкнал още този разход :shock ?
То има една прикаска, че хората от габрово винаги намират начи да спестят повече от останалите :wink: .

Нали го знаеш вица за детето кодето тичало след автобуса да спести
парите от билета и след като се похвалило на родителите си те му се накарали,
че е тичало след автобуса,а не е тичало след някое такси та да спести повече парички.......

П.П. Нищо лично към никого нямам! Той народа го е казал през годините.... :wink:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”