Затъмняване на стопове с фолио :)

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Чет 27 дек 2007 0:03

jagler написа:По-добре си ги направете със спрей които се правят по магазините за автобоя.По-голямата част е лак ,а другото е около 40-50 капки от боята в зависимост от цвета и колкото повече ръце се нанесе толкова по-тъмно става ,но за стоповете не е желателно да е много тъмно както и мигачите че на слънце отзат почти не се виждат.А с фолио още повече не се виждат.И с този спрей гаранцията ти е докато са здрави стоповете ти. :lol: :lol: :wink:

Не говори глупости... първо спрея избелява, люпи се, стича се и каквото и да правиш няма да го нанесеш перфектно равномерно.., както с фолиото.... :roll:

Отделно фолиото което се ползва за стопове, фарове, стъкла е трансперантно.. и пропуска светлината 92-98%... , докато като си намажете стоповете с тия спрейчета, нищо не се вижада от светлината... който иска да оспорва... на някоя среща заставаме двамата и гледаме кой повече свети... Гледал съм гъзраията, ДА, но на първо място е безпосноста и мога да ви уверя, че си светят идеално.. :wink:

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Чет 27 дек 2007 16:57

Smoke написа:до квартирата ми паркира едно ауди пич.правени са със спрей стоповете му.гаранцията е че му се е забелил лака и няма да ти казвам каква шитня е със спрей.фолио е по-разумното решение :wink:
абе не знам но аз говоря винаги от личен опит моите да не би да са се залюспили вече 3г. :lol: много зависи какъв е спрея и как се нанася :wink:

Потребителски аватар
jagler

Мнениеот jagler » Чет 27 дек 2007 16:59

Колега СПЕКТЪР когато си направиш и тунинговаш колата тогава се изказвай моля те.Нищо лично...

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Чет 27 дек 2007 19:29

Spectre™ написа:
jagler написа:По-добре си ги направете със спрей които се правят по магазините за автобоя.По-голямата част е лак ,а другото е около 40-50 капки от боята в зависимост от цвета и колкото повече ръце се нанесе толкова по-тъмно става ,но за стоповете не е желателно да е много тъмно както и мигачите че на слънце отзат почти не се виждат.А с фолио още повече не се виждат.И с този спрей гаранцията ти е докат са здрави стоповете ти. :lol: :lol: :wink:

Не говори глупости... първо спрея избелява, люпи се, стича се и каквото и да правиш няма да го нанесеш перфектно равномерно.., както с фолиото.... :roll:

Отделно фолиото което се ползва за стопове, фарове, стъкла е трансперантно.. и пропуска светлината 92-98%... , докато като си намажете стоповете с ти спрейчета, нищо не се вижада от светлината... който иска да оспорва... на някоя среща заставаме двамата и гледаме кой повече свети... Гледал съм гъзраията, ДА, но на първо място е безпосноста и мога да ви уверя, че си светят идеално.. :wink:

Подкрепям напълно Spectre

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Чет 27 дек 2007 22:32

jagler написа:Колега СПЕКТЪР когато си направиш и тунинговаш колата тогава се изказвай моля те.Нищо лично...

Ти ме закопа и сдуха тотално... mhihi mhihi mhihi КОЛЕГИ, аз спирам да пиша и да се изказвам, колата ми няма достатъчно пейки и комарници, за да мога да пиша тук... :lady_dance: Колега jagler, нищо лично :roll:

П.П. - аз си казах мнението и го унагледих.. от тук нататък всеки си решава сам... :wink:

Потребителски аватар
D'oh
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот D'oh » Пет 28 дек 2007 0:30

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 28 дек 2007 10:05

някой да разчисти малко темата.

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XIKS » Пет 28 дек 2007 13:11

Spectre™ написа:
jagler написа:По-добре си ги направете със спрей които се правят по магазините за автобоя.По-голямата част е лак ,а другото е около 40-50 капки от боята в зависимост от цвета и колкото повече ръце се нанесе толкова по-тъмно става ,но за стоповете не е желателно да е много тъмно както и мигачите че на слънце отзат почти не се виждат.А с фолио още повече не се виждат.И с този спрей гаранцията ти е докато са здрави стоповете ти. :lol: :lol: :wink:

Отделно фолиото което се ползва за стопове, фарове, стъкла е трансперантно.. и пропуска светлината 92-98%... , докато като си намажете стоповете с тия спрейчета, нищо не се вижада от светлината... който иска да оспорва... на някоя среща заставаме двамата и гледаме кой повече свети... Гледал съм гъзраията, ДА, но на първо място е безпосноста и мога да ви уверя, че си светят идеално.. :wink:

колега не се изказвай неподготвен непазя снимките засъжаление да видиш на един приятел бях снимал стоповете и мигачите направени с фолио въобще не ми говори глупости за 2 години така бяха избеляли че седяха като тъмно сив мат
на 2-ката ми бях направил всичко червено със спрей 4 години немръднаха ето ще сложа снимки на стопове и мигачи пръскани от мен
неможеш да познаеш че са пръскани
първо за да пропускат светлина се пръскат с транспарантен спрей
второ да неизбеляват след спрея се нанася лак
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
това са мигачите на първата снимка се виждат сивкави петна отдолу това е конденз защото ги бях мил преди това
втората снимка са монтирани на колата
Изображение
Изображение
а това са спрейовете които използвам
Изображение
стопа се стича ама ако се пръска от някой некадърник
непропуска светлина ако се пръска с нещо различно от транспарантен спрей
за люпене няма въобще да говоря
за избеляването така е ако не се използва лак след тва
НО КОЛЕГИ ЗАПОМНЕТЕ НЯМА НИЩО ПО ХУБАВО ОТ ОРИГИНАЛНОТО :!:
не са чак толко скъпи стопове и мигачи втора ръка оригинално опушени :wink:

Потребителски аватар
jagler

Мнениеот jagler » Пет 28 дек 2007 19:30

Spectre™ написа:
jagler написа:Колега СПЕКТЪР когато си направиш и тунинговаш колата тогава се изказвай моля те.Нищо лично...

Ти ме закопа и сдуха тотално... mhihi mhihi mhihi КОЛЕГИ, аз спирам да пиша и да се изказвам, колата ми няма достатъчно пейки и комарници, за да мога да пиша тук... :lady_dance: Колега jagler, нищо лично :roll:

П.П. - аз си казах мнението и го унагледих.. от тук нататък всеки си решава сам... :wink:
Тунинга не завършва със слагането на някакви джанти...но щом така казваш.Аз каквото съм правил съм го правил преди 3-4г. и вече ми мина мерака ,но като се зачета тук там и понякога се намесвам ,както искате си приказвайте ,то на яве всичко си се вижда кое и как.Ела да ми видиш стоповете със спрей и дали са се залющили...Хайде лека и безаварийна.

Потребителски аватар
jagler

Мнениеот jagler » Пет 28 дек 2007 19:34

XIKS написа:
Spectre™ написа:

колега не се изказвай неподготвен непазя снимките засъжаление да видиш на един приятел бях снимал стоповете и мигачите направени с фолио въобще не ми говори глупости за 2 години така бяха избеляли че седяха като тъмно сив мат
на 2-ката ми бях направил всичко червено със спрей 4 години немръднаха ето ще сложа снимки на стопове и мигачи пръскани от мен
неможеш да познаеш че са пръскани
първо за да пропускат светлина се пръскат с транспарантен спрей
второ да неизбеляват след спрея се нанася лак
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
това са мигачите на първата снимка се виждат сивкави петна отдолу това е конденз защото ги бях мил преди това
втората снимка са монтирани на колата
Изображение
Изображение
а това са спрейовете които използвам
Изображение
стопа се стича ама ако се пръска от някой некадърник
непропуска светлина ако се пръска с нещо различно от транспарантен спрей
за люпене няма въобще да говоря
за избеляването така е ако не се използва лак след тва
НО КОЛЕГИ ЗАПОМНЕТЕ НЯМА НИЩО ПО ХУБАВО ОТ ОРИГИНАЛНОТО :!:
не са чак толко скъпи стопове и мигачи втора ръка оригинално опушени :wink:
Колега не се мъчи да ги убеждаваш няма смисъл... :wink:

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

....

Мнениеот XIKS » Пет 28 дек 2007 23:35

а колега аз не се мъча да ги обеждавам в нищо просто им показвам как се лющят и се стичат и са избелели стоповете .....па и никва светлина непускат :lol:

Потребителски аватар
jagler

Re: ....

Мнениеот jagler » Съб 29 дек 2007 10:49

XIKS написа:а колега аз не се мъча да ги обеждавам в нищо просто им показвам как се лющят и се стичат и са избелели стоповете .....па и никва светлина непускат :lol:
Както казваш колега спрея се нанася от 30см. разстояние и не се пръска на едно място ,а струята се движи постоянно.И за да стане по-добре стоповете се свалят и така се правят и нанасят няколко слоя в зависимост от това колко ще ги затъмниш и пак повтярям този спрей се прави в магазин за боя като по-голямото количество е лак...другото е 40-50 капки боя в него.Дано да сме били полезни ,ние коите отдавна сме минали по този път.Така става най-добре и оригинално без да се гърчвафолиото от топлината на крушките или разлепването му.Също така може да си пръснете и люка от към вътрешната му страна за да стане по тъмен и да не блести слънцето ,аз така съм направил за да си изконсумирам спрея докрай...успех майстори. :wink:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 01 яну 2008 16:15

с фолио викаш грозно става?
Изображение

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ллл

Мнениеот XIKS » Вто 01 яну 2008 18:03

ми грозно е горната полувина е по светла и по лъскама долната по матирана и тъмна :?
ето как става еднакъв цвят и перфектен блясък :wink:
Изображение

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 01 яну 2008 18:24

по матирана е долната защото бяха пръскани със прословутия спрей стоповете.разбиш ли?ако се удари една паста.къ мислиш.похабявало се фолиото----->по същата логика и спрея се похабява с времето нали?
я ся помисли като се похаби кое ще е по-лесно да търкаш спрей или с пистолетче за горещ въздух за 2 мин да махнеш фолиото :wink: разбира се всеки сам си избира но аз съм за фолиото.

Върни се в “Направи си сам!”