Въпрос за ЕТ
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Въпрос за ЕТ
Колеги,някой знае ли става ли джанта с ЕТ27 на мястото на джанта с ЕТ38?Намерих оферта за джанти с ЕТ27(14" 4х100) на добра цена,но не знам дали ще ми станат на Пасата Б3!
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Ами всичко е ''споредзависи'',от значение е и широчината на джантата,но щом е 14-ка най-вероятно е 6J...та моето мнение-такава малка джанта изнесена толкова навън няма да радва изобщо,в зависимост от височината на гумата има голяма верятност да опрат или стържат в задните вежди при товар,според мен няма да подпират в спирачния апарат.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Зависи дали става въпрос за положителен или отрицателен офсет. В края на този сайт има пояснение. Срещал съм и по-добро, ама в момента не мога да се сетя къде.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да поправя колегата за ЕТ. ЕТ се мери в абсолютна стойност т.е. знака пред ЕТ показва как е положението спрямо вертикалната равнина на джаната, а числото - как се променя положението спрямо тази равнина. По-голямо число(без знаение от знака) означава по-голамо разстояние спрямо центъра т.е. повече ЕТ, по-далеч от центъра и съответно по-навътре спрямо главината при положително ЕТ и по-навън спрямо отрицателно ЕТ.
Надявам се да съм бил полезен.
Надявам се да съм бил полезен.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”