Висок разход, зацапани свещи, давене на двигател 1.05 моно

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Persefona
Пололизирана
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Persefona » Пон 31 дек 2007 10:03

Хайде направете тази диагностика, че и на мен ми стана интересно! :lupe

Потребителски аватар
GTE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTE » Съб 26 яну 2008 10:14

Слаед като преборих проблема, сега ми изникна лек друг. Затова искам да запитам някой има ли представа на тази моноинжекция 1.05 къде му е МАП сензора или съответно там каквото изпълнява неговата функция, защото аз не успявам да открия нищо, което да е като него.
Проблема с преобогатяването беше изцяло в токовете. Нещо от бубината. Не съм я смъквал, само откачих, закачих и тръгна по един съвсем нов начин.
Сега обаче като карам и подържам една и съсхта газ, изведнъж, нещо сякаш намалява количеството на бензина и колата започва да губи скорост. Трябва лекинко да размърдам педала на газта и нещата се оправят до след малко. Докато колата не е загряла това нещо не се изразява, но като загрее го има. Опитах на място, получава се следното нещо. Натискам и задържам на около 1500 - 2000 оборота след 15 - 20 секунди така, постепенно оборотите започват да падат и се стабилизират на около 800 - 1000. Което е странно. Мислех че е онзи датчик, който отчита поицията на дроселовата клапа, но го гледах, ами няма му нищо добре си е.

Потребителски аватар
GTE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTE » Нед 27 яну 2008 8:48

Интересно е, че вчера рестартирах компиутъра на топъл двигател и всичко е ОК. Докато съм опитал с рестартиране на студен и като загрее пак се явява проблема.
Все пак някой не знае ли MAP сензора къде се намира, има ли го въобще и евентуално ако няма подобна джаджа кое го замества.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Нед 27 яну 2008 11:57

Я скив тук
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... D%EE%F1%F2
Ако не си я гледал де...

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”