Освен мисля да си направя и работилница, и приемам и разни други идеи. Ето тук няколко полезни идеи за работна маса.
Размери на гараж и канал
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Размери на гараж и канал
Колеги, мисля да си правя ламаринен гараж и евентуално канал. Кажете какви ще са оптимални размери за колата в гаража ми тук. И за канал също. Това са габаритните размери. Мисля да го пусна 4Х7Х2,5 метра ширина/дължина/височина.
Освен мисля да си направя и работилница, и приемам и разни други идеи. Ето тук няколко полезни идеи за работна маса.
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
2.50м. е ниско.Поне 3м.
хм...не е много ниско ...много зависи дали се каниш да слагаш нещо , което му трябва и височина ...да кажем някаква лебедка 2 тона с която да вадиш двигатели ( то се вади с друга стойка , ама например )
Моя е 2.50 при входа и 2.20 на края ..правих си го модулен а разликата е за да има наклон за снега и водата ...вярно , че пасата не е висок , ама напълно ме устройва тази височина , а аз съм си все пак 1.91 ...![]()
ахах излезе че цитирах някой

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Лично според мен колкото повече- толкова повече!
Ще си подсигуриш удобство при обикаляне около буса. Спокойно можеш да оставиш един велосипед, или летните гуми до едната от страните и да си минаваш спокойно, за да си вземеш отверка, разположена над работната маса в дъното на гаража, примерно.
Допълнително ще имаш възможност за маневриране, ако някой 'добър' комшия ти запуши полвината вход.
Като височина, ако няма да слагаш багажник на покрива, достатъчни са ти 10-15 см. над тавана.
Всъщност, единствения недостатък на по-голямото пространство ще се прояви ако решиш да го отопляваш сега, през зимата.
Еххх... как ще ти завиждам за гаража с канал....
Ще си подсигуриш удобство при обикаляне около буса. Спокойно можеш да оставиш един велосипед, или летните гуми до едната от страните и да си минаваш спокойно, за да си вземеш отверка, разположена над работната маса в дъното на гаража, примерно.
Допълнително ще имаш възможност за маневриране, ако някой 'добър' комшия ти запуши полвината вход.
Като височина, ако няма да слагаш багажник на покрива, достатъчни са ти 10-15 см. над тавана.
Всъщност, единствения недостатък на по-голямото пространство ще се прояви ако решиш да го отопляваш сега, през зимата.
Еххх... как ще ти завиждам за гаража с канал....

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
kaiser666 написа:Е на мен като ми е в двора какво им попречи да го разбият
значи на мен ми е в двора и пак два пьти за един месец,не оставяи инструменти вьтре,като си помисля че телоподаващото ми струва 2000 лв и си прибирам абсолютно всичко всяка вечер...
единият пьт бяха направили дупка в стената,и ми бяха пткраднали джантите на мотора току що боядисани и джантите на един клиент които трябваше да полирам ,няма ти казвам как се чувствах...
- KingoftheROAD
- Контакти:
Stiks написа:...за ключовете и отверките ти препоръчвам дървена стена с пирони, доста удобна е и всичко е пред теб...
Имаш предвид нещо такова ли?
така и мисля да направя, може да се сложи нескъп инструмент да бъде под ръка, иначе ровенето по кутии, чекмеджета и шкафове и тн е неудобно и загуба на време. А така всичко е прегледно, бързо се откриват липси, и бързо всичко се подрежда на мястото си
Asen_D написа:...по-висок,ако имаш възможност - 2.50м. е ниско.Поне 3м.
juve написа:...да кажем някаква лебедка 2 тона с която да вадиш двигатели...
По принцип мисля да правя багажник на буса. Освен това гаража няма да лежи точно на земята, защото мисля да забия няколко дебели железа и да го кача на тях, след това се прави замазка. Така, че ще е към 2,60 отпред и към 2,50 отзад. Височината би трябвало да е достатъчна да мога да влизам със стълби на багажника да речем. А стойка за сваляне и качване на двигатели и лебедка имам. Разглобяема е, и лебедката е точно 2 тонна. Височината е към 2,50 така че би трябвало да стане. Лесно ще я докарам да височина.
juve написа:Да бе та като го разбият да им е по лесно Evil
Може да му е в двора бене като мен да се мъчи между блоковете
не ми е в двор, между блоковете. иначе за разбиване, знам че не мога да ги спра, но мога само да ги позабавя малко. На вратата мисля да сложа две касови брави без патронник, освен това дебели резета и на двете врати, и шипове откъм пантите и всики фуги които могат ще се закрият с плоска шина. освен това мисля да сложа вътре поне два метални шкафа, които да се заключват. Иначе телоподаващото, електрожен и тн. по скъп инструмент няма да е в гаража.
Благодаря на всички за идеите.
А за канала каква ширина и дълбочина ще е удобна? Мисля накъде между 90см. и 1 м. широк и поне 1,70 дълбок. аз съм 1,78 висок. Интересува ме за по-малките коли като поло, клио, от тоя род колко трябва да мах ширина на канала? Иначе за буса може и 1,20 да го пусна, но малките колички няма да могат да влязат

- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
А за канала каква ширина и дълбочина ще е удобна? Мисля накъде между 90см. и 1 м.
Добре бе , стана ми интересно ...ти се нанасяшв този гараж , все едно ще седиш 1000 години ...не те ли е страх , че на края на годината може да им хрумне от общината да ти бият дузпата .... все пак договора е за 1 година , а не се знае какво ще им хрумне ... тези канали и т.н искат и работа , и пари да се дават , а не може да си ги вземеш ...
ами има някои различни мнения за ширината - по тесния дава възможност лесно да го " уцелваш" и да подлагаш мързеливо разни стойки , крикове и т.н при работа отдолу - да подпираш де ..... ама понякога доста "затиска странично и става неудобен да " злодействаш " по към периферията на автомобила .....широкото пък - точно обратни характеристики ....май е най добре да се ръгнеш в някой и като ти хареса - да мериш ...
п.с Укрепяй хубаво канала , че ....

п.п.с Отдавна се каня да сложа една аларма ...сирена с ПИР датчик и дистанционно на покрива ....от Конрад няма и 40 лева , ама пусти мързел ...

Последна промяна от juve на Вто 01 яну 2008 17:56, променено общо 1 път.
- KingoftheROAD
- Контакти:
radotom написа:... колкото повече - толкова повече! ... единствения недостатък на по-голямото пространство ще се прояви ако решиш да го отопляваш сега, през зимата...
Да по-удобно ще е и за колелото, че съм и колоездач,и за разни други галимации. Имам багажник за колелото, който се захваща за ябълката на теглича и стои прав на гърба на колата. По-удобен е от тези на покрива. Купих го от един магазин за велосипеди. По-нататък ще сложа снимка за който се интересува.
А отопление през зимата, евентуално само като се работи в гаража. Мисля да си взема една духалка, имаше ги в бриколажа за 20-на кинта. Но това по-нататък.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”