Привет !
Въпроса ми е относно продажбата на автомобил,която желая да осъществя.Купувача е готов да ми предложи 2000 лв сега(капаро),с обещание до 15 дни да заплати и останалите 3000 лв.Какви са юридическите възможности за да сме сигурни в коректността си един към друг.
Продажба на автомобил ?
- M4r1qn
- Автомобил:
- Двигател: C5 X7
- Контакти:
оформяте разписка на която се подписвате и двамата че той ти е дал а ти си взел сумата - може и на нотариус да се изходите - но не му прехвърляй колата докато не ти я плати цялата - що не вземеш 200 капаро и да го почакаш няколко дни да събере цялата сума??? Така и двамата няма да се притеснявате от измама -
- SkyWalker
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ре
Малко компетентна помощ:
Най-сигурният начин е потенциалният куповач да подпише Запис На Заповед
Въпросният документ трябва да се ратифицира от упълномощен Нотариус, като задължителните моменти са #3-те имана на Длъжника и Получателя, ЕГН-тата им, Точните има адреси по ЛК, подписите им и следният текст:
Пример:
"Днес .. .. .. аз ...... ........ ....... с ЕГН ............. и постоянен адрес: ......................................., с настоящата запис на заповед се ангажирам до .. .. .. да изплатя на лицето/фирма .................. сумата от ... лв. Въпросната сума е погасителна вноска за покупка на ........"
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО: дата, час и място!!!
По този начин си спестявате доста тежката процедура по водене на дела, които от своя страна са с неясен изход!!!
При неизпълнение Заповедтта се предоставя на СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕ, който прави запор на въпросното лице и.... beat_butt2
Най-сигурният начин е потенциалният куповач да подпише Запис На Заповед

Пример:
"Днес .. .. .. аз ...... ........ ....... с ЕГН ............. и постоянен адрес: ......................................., с настоящата запис на заповед се ангажирам до .. .. .. да изплатя на лицето/фирма .................. сумата от ... лв. Въпросната сума е погасителна вноска за покупка на ........"
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО: дата, час и място!!!
По този начин си спестявате доста тежката процедура по водене на дела, които от своя страна са с неясен изход!!!
При неизпълнение Заповедтта се предоставя на СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕ, който прави запор на въпросното лице и.... beat_butt2
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Re: ре
SkyWalker написа:...
Това си е добър съвет! Макар че ако ще става нещо ще става.
- Dodi_Dogg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
M4r1qn написа:оформяте разписка на която се подписвате и двамата че той ти е дал а ти си взел сумата - може и на нотариус да се изходите - но не му прехвърляй колата докато не ти я плати цялата - що не вземеш 200 капаро и да го почакаш няколко дни да събере цялата сума??? Така и двамата няма да се притеснявате от измама -
И аз мисля 4е това е доста лесен вариант. До сега ми се е налагало да купувам няколко коли и винаги така сме процедирали и никога не е имало проблем, Говорим за варианта да си спестите ходенето при нотариус. Но пък ве4е както си прецениш ти самия.... ти си продава4а все пак

- SkyWalker
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
re
Не е точно така, ако подпише това някой, трябва да е луд да излъже за 2-3-5000 лв. Това означава, че ще му се запорират Ап., с-ки, няма право да напуска страната и др. Абе гадна работа!!!
- SkyWalker
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ре
Не е никаква врътка! Само ще ти дам пример, че всички лизинги в България се съпътстват с подписването на Запис На Заповед!!!
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Re: ре
SkyWalker написа:Не е никаква врътка! Само ще ти дам пример, че всички лизинги в България се съпътстват с подписването на Запис На Заповед!!!
И не само те , но ако нямам нищо на мое име ела събирай столове и маси докато си ги вземеш

- SkyWalker
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
re
Ако за теб е оправдано да си преследван от закона, да не можеш да напуснеш страната и да не можеш да имаш никаква собственост на твое име, дори печалби от лотарии и томболи, то за повечето хора е доста неприятно и предпочитат да се издължат!
- M4r1qn
- Автомобил:
- Двигател: C5 X7
- Контакти:
Re: re
SkyWalker написа:...!
Съгласен съм с теб. Но я кажи колко са възторжени съдия изпълнителите когато става дума за суми до 3000 лв?
- SkyWalker
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
re
Съдия изпълнителите са спец. звено в съдебната ни с-ма, което няма пряка зависимост м/у трудовото си възнаграждение и събираемостта на възложените му задължения, но това е първото, което ще се промени от 2007-ма!!!
А сумата няма никакво значение, това не са мутренски екипи за събирания, а държавни служители
А сумата няма никакво значение, това не са мутренски екипи за събирания, а държавни служители

- SkyWalker
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
re
Ок, всеки си съди сам за себе си! Аз предложих оптималния от към срокове законов вариянт! Считам, че е било от полза, човека да предцени за себе се кое е най-добро!
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”