Продажба на автомобил ?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
stivcho
Автомобил:
Двигател:

Продажба на автомобил ?

Мнениеот stivcho » Чет 22 сеп 2005 18:46

Привет !
Въпроса ми е относно продажбата на автомобил,която желая да осъществя.Купувача е готов да ми предложи 2000 лв сега(капаро),с обещание до 15 дни да заплати и останалите 3000 лв.Какви са юридическите възможности за да сме сигурни в коректността си един към друг.

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Чет 22 сеп 2005 19:00

аз бих те посъветвал да не се навиваш :!:

Потребителски аватар
M4r1qn
Автомобил:
Двигател: C5 X7
Контакти:

Мнениеот M4r1qn » Чет 22 сеп 2005 19:31

оформяте разписка на която се подписвате и двамата че той ти е дал а ти си взел сумата - може и на нотариус да се изходите - но не му прехвърляй колата докато не ти я плати цялата - що не вземеш 200 капаро и да го почакаш няколко дни да събере цялата сума??? Така и двамата няма да се притеснявате от измама -

Потребителски аватар
SkyWalker
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот SkyWalker » Чет 22 сеп 2005 19:43

Малко компетентна помощ:
Най-сигурният начин е потенциалният куповач да подпише Запис На Заповед :!: Въпросният документ трябва да се ратифицира от упълномощен Нотариус, като задължителните моменти са #3-те имана на Длъжника и Получателя, ЕГН-тата им, Точните има адреси по ЛК, подписите им и следният текст:
Пример:
"Днес .. .. .. аз ...... ........ ....... с ЕГН ............. и постоянен адрес: ......................................., с настоящата запис на заповед се ангажирам до .. .. .. да изплатя на лицето/фирма .................. сумата от ... лв. Въпросната сума е погасителна вноска за покупка на ........"

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО: дата, час и място!!!

По този начин си спестявате доста тежката процедура по водене на дела, които от своя страна са с неясен изход!!!
При неизпълнение Заповедтта се предоставя на СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕ, който прави запор на въпросното лице и.... beat_butt2

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Re: ре

Мнениеот w_smith » Чет 22 сеп 2005 19:47

SkyWalker написа:...

Това си е добър съвет! Макар че ако ще става нещо ще става.

Потребителски аватар
Dodi_Dogg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dodi_Dogg » Чет 22 сеп 2005 19:51

M4r1qn написа:оформяте разписка на която се подписвате и двамата че той ти е дал а ти си взел сумата - може и на нотариус да се изходите - но не му прехвърляй колата докато не ти я плати цялата - що не вземеш 200 капаро и да го почакаш няколко дни да събере цялата сума??? Така и двамата няма да се притеснявате от измама -

И аз мисля 4е това е доста лесен вариант. До сега ми се е налагало да купувам няколко коли и винаги така сме процедирали и никога не е имало проблем, Говорим за варианта да си спестите ходенето при нотариус. Но пък ве4е както си прецениш ти самия.... ти си продава4а все пак :wink:

Потребителски аватар
SkyWalker
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

re

Мнениеот SkyWalker » Чет 22 сеп 2005 19:51

Не е точно така, ако подпише това някой, трябва да е луд да излъже за 2-3-5000 лв. Това означава, че ще му се запорират Ап., с-ки, няма право да напуска страната и др. Абе гадна работа!!!

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 22 сеп 2005 19:56

Класическия вариант е взимане на капаро и заключваш колата в гаража докато събере и останалите. Всичко друго е главоболия:banghead: (личен опит) . При записните заповеди ще си вземеш парите, но е врътка ако нещо се обърка по-добре не си усложнявай живота ( :) ако не сте роднини ).

Потребителски аватар
SkyWalker
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот SkyWalker » Чет 22 сеп 2005 19:58

Не е никаква врътка! Само ще ти дам пример, че всички лизинги в България се съпътстват с подписването на Запис На Заповед!!!

Потребителски аватар
L&R
Двигател:
Контакти:

Re: ре

Мнениеот L&R » Чет 22 сеп 2005 20:03

SkyWalker написа:Не е никаква врътка! Само ще ти дам пример, че всички лизинги в България се съпътстват с подписването на Запис На Заповед!!!

И не само те , но ако нямам нищо на мое име ела събирай столове и маси докато си ги вземеш mhihi mhihi mhihi а и процедрата не е за 2 дни.

Потребителски аватар
SkyWalker
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

re

Мнениеот SkyWalker » Чет 22 сеп 2005 20:09

Ако за теб е оправдано да си преследван от закона, да не можеш да напуснеш страната и да не можеш да имаш никаква собственост на твое име, дори печалби от лотарии и томболи, то за повечето хора е доста неприятно и предпочитат да се издължат!

Потребителски аватар
M4r1qn
Автомобил:
Двигател: C5 X7
Контакти:

Re: re

Мнениеот M4r1qn » Чет 22 сеп 2005 20:11

SkyWalker написа:...!

Съгласен съм с теб. Но я кажи колко са възторжени съдия изпълнителите когато става дума за суми до 3000 лв?

Потребителски аватар
SkyWalker
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

re

Мнениеот SkyWalker » Чет 22 сеп 2005 20:15

Съдия изпълнителите са спец. звено в съдебната ни с-ма, което няма пряка зависимост м/у трудовото си възнаграждение и събираемостта на възложените му задължения, но това е първото, което ще се промени от 2007-ма!!!
А сумата няма никакво значение, това не са мутренски екипи за събирания, а държавни служители 8)

Потребителски аватар
L&R
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 22 сеп 2005 20:17

spam

Хе :evil: ами има хора и за 500лв. ще го направят! Ако тук законите и прилагането им не са на това ниво, нямаше да се измислят всеки ден легални измами!

Потребителски аватар
SkyWalker
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

re

Мнениеот SkyWalker » Чет 22 сеп 2005 20:24

Ок, всеки си съди сам за себе си! Аз предложих оптималния от към срокове законов вариянт! Считам, че е било от полза, човека да предцени за себе се кое е най-добро!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”