Тежка зима - разход на гориво!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
wachman
Автомобил:
Двигател:

Тежка зима - разход на гориво!

Мнениеот wachman » Чет 03 яну 2008 9:47

Колеги, сажелявам за въпроса но не намерих такава тема.
Нормално ли е разхода на гориво да ми се качи почти двойно през зимата. Преди 2 седмици когато нямаше такъв сняг голфи си харчеше 8-10/100 градско, а сега не му стигат 15. Нито ми прави проблеми със запалването, нито оборотите играят или гасне, не прекъсва, общо взето двигареля си мърка като котенце. Смених горивото резултатът е същия.
Кажете да търся ли някадъде проблем да проверявам нещо или да ходя на диагностика?
Благодаря предварително! Леко и безаварийно шофиране през следващите няколко дни! :drive

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Чет 03 яну 2008 10:18

С твоя двигател съм. В момента какъвто е трафика след НГ, както няма коли по улиците, този разход е голям.
На къси разстояния ли караш? Загрява ли ти колата?На какви обороти работи?
Ако обаче този разход ти го е давала покрай всичките задръствания пак ми се струва повечко.

ПС Сега видях, че си от Русе, ако там трафика е малък, и ако си работи в нормални обороти мотора и караш със загряла кола - иди я преглеждай - много е. Пуши ли синьо отзад?

Потребителски аватар
wachman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wachman » Чет 03 яну 2008 10:30

Явно ще трябва да я водя на доктор. Нито пуши, скоро сменях термостата (поради липсата му) - загравя си нормално, държи нормални обороти. И на мен ми се струва, че не е нормален разход, но все пак да попитам преди да я водя на преглед, че взимат скъпичко.
Ако все пак някой има някакви иде да предложи. :lol:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Тежка зима - разход на гориво!

Мнениеот joker » Чет 03 яну 2008 10:32

wachman написа:Колеги, сажелявам за въпроса но не намерих такава тема.
Нормално ли е разхода на гориво да ми се качи почти двойно през зимата. Преди 2 седмици когато нямаше такъв сняг голфи си харчеше 8-10/100 градско, а сега не му стигат 15. Нито ми прави проблеми със запалването, нито оборотите играят или гасне, не прекъсва, общо взето двигареля си мърка като котенце. Смених горивото резултатът е същия.
Кажете да търся ли някадъде проблем да проверявам нещо или да ходя на диагностика?
Благодаря предварително! Леко и безаварийно шофиране през следващите няколко дни! :drive

Ама хич не си точен....от 8 до 10 има цели 2 литра!!!!Което е огромна разлика....Ако си така точен и в засичането-това обяснява проблема...

Потребителски аватар
wachman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wachman » Чет 03 яну 2008 10:39

Засичал съм я като я карам спокойно в градски условия ми дава разход 8/100, а като я стряскам ми дава 10/100. Така уточних ли неточностите които съм пропуснал. А при зимно време всеки гледа да кара нормално и да си пази колицата да не стане някой сакатлък. Предполагам, че за това време, колкото и лошо да е, не е нормално да ми качи разход от 16/100 градско.

Потребителски аватар
pacoy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacoy » Чет 03 яну 2008 11:01

Еми моята в момента харчи близо 15/100км обаче газ но все пак газта от студа се свива и заминава бързо и пак ми е по евтино на газ да карам въпреки разхода ;)

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Чет 03 яну 2008 11:12

от 24 декмври до днес 03.01.2008 среден разход 7.0 нафта 480 км градско и 120 извънградско , според мен е ок.

neronika
Автомобил: Seat Cordoba Vario 1.9TDI
Двигател: AGR

Мнениеот neronika » Чет 03 яну 2008 11:17

С същия мотор съм. Имах същия проблем наскоро и я закарах в един от клубните сервизи... След обяснения надълго и на широко (за пръв път ми се случва майстор да ми обяснява нещо) човека ми сряза един бял маркуч за въздуха, някакъв датчик бил не сработвал(от карбуратора до въздушния филтър), с обяснението че така ще смуче студен въздух който е по-богат на кислород и ми каза да засеча пак разхода... Бях учуден като ми даде 8.5/100 смесено(е повечето беше извънградско)Можеш да го провериш като си отвориш филтъра и видиш накъде е клапата при работеща кола разбира се! Пиши после за резултат.Поздрави!

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Чет 03 яну 2008 11:23

Аз сьм сьс сьщия двигател и нямам грам разлика в разхода,хем карам на метан.12 лв. 200 км и имам за още кьм 70,пьк си мислих,че макс мога да искарам кьм 250км 8) Сигурно нещо не е в ред :roll:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 03 яну 2008 11:39

neronika написа:С същия мотор съм. Имах същия проблем наскоро и я закарах в един от клубните сервизи... След обяснения надълго и на широко (за пръв път ми се случва майстор да ми обяснява нещо) човека ми сряза един бял маркуч за въздуха, някакъв датчик бил не сработвал(от карбуратора до въздушния филтър), с обяснението че така ще смуче студен въздух който е по-богат на кислород и ми каза да засеча пак разхода... Бях учуден като ми даде 8.5/100 смесено(е повечето беше извънградско)Можеш да го провериш като си отвориш филтъра и видиш накъде е клапата при работеща кола разбира се! Пиши после за резултат.Поздрави!

Първо....какъв бял маркуч?
Второ....какъв карбуратор на 1.6 ABU
Трето....като отвориш капака на въздушния филтър,въобще няма да получиш никаква информация за състоянието на клапата за смяна на топъл и студен въздух,защото обърни внимание,че инжекциона смуче ОТ КАПАКА,а въздухът от външната среда постъпва от дъното и се филтрира през филтъра.......тоест с отварянето на капака при работещ двигател напълно игнорираш филтъра,кутията под него и всички останали "механизми" там...

neronika
Автомобил: Seat Cordoba Vario 1.9TDI
Двигател: AGR

Мнениеот neronika » Чет 03 яну 2008 13:07

joker написа:
neronika написа:С същия мотор съм...

Първо....какъв бял маркуч?
Второ....какъв карбуратор на 1.6 ABU
Трето....като отвориш капака на въздушния филтър,въобще няма да получиш никаква информация за състоянието на клапата за смяна на топъл и студен въздух,защото обърни внимание,че инжекциона смуче ОТ КАПАКА,а въздухът от външната среда постъпва от дъното и се филтрира през филтъра.......тоест с отварянето на капака при работещ двигател напълно игнорираш филтъра,кутията под него и всички останали "механизми" там...

Първо... ако толкова разбирах кое кое е нямаше да казвам на кола с моноинжекция че има карбуратор :lol:
Второ... маркуча беше наистина бял и излизаше от нещото наречено от мен "карбуратор" и влизаше в капака под въздушния филтър (незнам за какво е) Като се махне капака на въздушния филтър, а после и него самия се вижда една клапа, като сложа белия маркуч тя си премества на другия отвор... ето затова ми го махнаха
Трето... извиняваите за невежеството, но засега толкова ми разбира главата... :wink:
Моля някой който знае за какво става въпрос да го обясни по-добре ако изобщо е разбрал нещо от написаното! :roll:

ivan tsvetkov

h

Мнениеот ivan tsvetkov » Чет 03 яну 2008 18:21

топлинен датчик-син

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Чет 03 яну 2008 18:50

Провери си ламбдасондата.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 03 яну 2008 20:40

neronika написа:Моля някой който знае за какво става въпрос да го обясни по-добре ако изобщо е разбрал нещо от написаното! :roll:

Koлежката говори най-вероятно за клапата за топъл и студен въздух .

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”