Днес сутринта запалих Голфа /1.8 ABS, 93/. Както винаги колата запали от първия път въпреки ниските температури от - 10 - 15 градуса. Единствено акумулатора /Tudor 50 Ah 510 стартов/ завъртя една идея по-бавно от обичайното но все пак е доста студено, а и аз купих колата преди 3 г. с него. Тогава направи нещо което не беше правила до сега. Значи в момента на запалването и първите 4-5 секунди заработи нормално, след което започна да работи с едно боботене и леко тресене на двигателя /все едно се дави/, което постепенно започна да отслабва и след около 20-30 секунди работата отново се нормализира и работата на двигателя стана гладка. През време на боботенето оборотите се задържаха близо до около 1200 след като се нормализира работата на двигателя слезнаха малко и станаха да речем около 1100 /както между другото са винаги когато я запаля студена/. Следващите паления до сега не го направи повече но и никъде не остана време да изстине.
Въпроса ми е дали това, което се получи може да е следствие от големия студ или е начало на някакъв по-сериозен проблем?
необичайна работа на студен мотор
- viktor75bg
- Автомобил: WV Passat TD
- Двигател: 1994
голф2 стартиране на студен двигател
мйто голфче пали на газ и при минусови температури, но последно време ми направи един номер- като запалих двигателя оборотите започнаха да се повишават от1000 на 3000 . друг път след броени секунди се нормализират на 1000 но този път даже усещах че ще се повишат и над 3000 оборота та го изгасих преди да хвръкнат буталата, за една седмица този номер ми го направи 4 пъти ??? да не е някякъв регулатор на оборотите или е автоматичния смукач. Голфа ми е 2ка , 1.6 карбуратор
dan40 написа:бате тва е 93 година кола .. според мене е нормално при -20 градуса да се измени малко начина на работа на двигателя докато е студен . Мойта първите 1-2 минути работи все едно на 3 цилиндъра . Свиркай си и си карай количката , пък живот и здраве кат се качим някой ден на Туарег няма да ни боботи

- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
slav написа:kilima написа:Е газчицата се свива в тоя студ бе.Нормално е.Пьк и колкото и да е читава 1на кола на 15 години...си е кола на 15 години
Колата няма и не е имала газ, само на бенз я карам
То оставаше да имаш и газ и да я запалиш на -20 на газ. Аз така направих де

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: необичайна работа на студен мотор
Възможно е датчика към ЕКУ-то за температурата да не е съвсем верен при такива температури от сорта на -20 и сместа да е зле обогатена. Само предположение
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”