препукване на неизгорели газове в ауспуха

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
paradiselost
Автомобил:
Двигател:

препукване на неизгорели газове в ауспуха

Мнениеот paradiselost » Нед 25 сеп 2005 20:50

Четох в форума за подобен проблем,но той беше свързан и с нестабилна работа на двигателя.При мен това препукване се получава при преминаване от по-висока към по-ниска предавка,особено силно е от 3-та към 2-ра при по-високи обороти.Тръбата м/у средното и задното гърне леко е прегоряла има доста голяма цепнатина.Та въпроса ми е на какво се дължи това препукване,и начина по които може да се оправи. Мерси предварително! възможно ли е да е от прегорялата тръба? Иначе двигателя си работи добре

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: препукване на неизгорели газове в ауспуха

Мнениеот tatenceto » Вто 27 сеп 2005 8:00

paradiselost написа:Четох в форума за подобен проблем,но той беше свързан и с нестабилна работа на двигателя.При мен това препукване се получава при преминаване от по-висока към по-ниска предавка,особено силно е от 3-та към 2-ра при по-високи обороти.Тръбата м/у средното и задното гърне леко е прегоряла има доста голяма цепнатина.Та въпроса ми е на какво се дължи това препукване,и начина по които може да се оправи. Мерси предварително! възможно ли е да е от прегорялата тръба? Иначе двигателя си работи добре
на времето на жигулите се получаваше от малко растояние на чукчето и наковалнята а при тебе незнам с какво запалване си а наи лошия вариант за който се сещам е изгорял клапан

paradiselost
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paradiselost » Вто 27 сеп 2005 21:49

да това е възможно най тежкия вариант .А дали е възможно да е от свещите?

Потребителски аватар
M4r1qn
Автомобил:
Двигател: C5 X7
Контакти:

Мнениеот M4r1qn » Вто 27 сеп 2005 21:58

аот богата смес дали е възможно gruebel ...

paradiselost
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paradiselost » Вто 27 сеп 2005 22:22

Ами и аз затова пуснах тази тема защото се опитвам да разбера на какво се дължи това за да мога да направя нещо по въпроса .Двигателя работи добре градско ми харчи около 10 на100км.Извън градско съм го засичал само веднъж когато се опитвах да карам икономично с около 90-100км.разхода ми беше около 6 л.на 100км. което е почти като по книга.Забравих да спомена за колата Голф 3 ГТИ 115кс.Катализатора не съм го махал макар че имам съмнения че е запушен.

Потребителски аватар
Dodi_Dogg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dodi_Dogg » Вто 27 сеп 2005 23:29

Ми аз горе6то си мисля 4е ти е от катализатора. С сигурност ако не е запу6ен яко то поне се е позапу6ил. Слагай резонансното гарне и да ти се оспокои колата.

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Сря 28 сеп 2005 8:21

моето мнение е че пукането се получава от палене в ауспуха а това се получава от закъснение или казано късно пали аз лично се съмнявам че тези симтоми могат да се получат от запушен катализатор тогава просто губи мощност а ламда сондата си мисля че неможе да влияе на центровката

paradiselost
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paradiselost » Сря 28 сеп 2005 9:03

Значи най добре да я закарам някаде на центровка или диагностика.А някой може ли да ми препоръча добър майстор в тази област?

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 28 сеп 2005 9:05

Значи нормално пукането действително се получава от изгаряне на газове в ауспосните тръби.За да има пукане трябват две неща.Горивна смес и искра.Горивната смес се получава от това че е бедна и не изгаря в цилиндрите (в случаите когато спускаме наклон и сме на скорост и когато превключим на по-ниска предавка без да натискаме педала на газта).Искрата е въпроса.Тя може да доиде от 2 места.
1.Лоша центровка (голямо закъснение) - клапана за изпускане на газовете вече е отворен и искрата тогава идва.
2. Изгорял клапан (аз лично съм виждал но не на VW) - получава се цепка на клапана през която се възпламенява недоизгорялата горивна смес в ауспоха.
Отговора е следния.
Ако скоро си я взел колата и от както си я взел си пука - значи този преди тебе и е пипал центровката. Ако си я карал на някой "майстор" и е пипал центровката.
За клапан се съмнявам доста но не е изключено.
Първо ходи някаде където да ти направят както трябва центровката, и ако не се оправи тогава мисли за клапан!!!

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Сря 28 сеп 2005 10:38

Според мен, това препукване в ниските се дължи на неизгорялата смес при пускането на гастта, която се запалва заради кослорода който засмуква от цепнатината на тръбата - оправи си гърнето и трябва да спре. :wink:

paradiselost
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paradiselost » Сря 28 сеп 2005 13:12

А нормално ли е да остават неизгорели газове в ауспуха,между другото и един мой познат ми каза че това препукване се дължи на това че е спукана тръбата на ауспуха,м/усредното и крайното гърне, но на мен ми се струваше че това е малко вероятно.

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Сря 28 сеп 2005 22:32

paradiselost написа:А нормално ли е да остават неизгорели газове в ауспуха,между другото и един мой познат ми каза че това препукване се дължи на това че е спукана тръбата на ауспуха,м/усредното и крайното гърне, но на мен ми се струваше че това е малко вероятно.

Еми нормално си е, то за перфектното изгаряне на горивото още не е измислена система... :wink:

Потребителски аватар
vwtuner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vwtuner » Сря 28 сеп 2005 23:38

мен си ме кефи как пука :D

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Чет 29 сеп 2005 8:03

paradiselost написа:А нормално ли е да остават неизгорели газове в ауспуха,между другото и един мой познат ми каза че това препукване се дължи на това че е спукана тръбата на ауспуха,м/усредното и крайното гърне, но на мен ми се струваше че това е малко вероятно.
има логика и наи евтино се проверява заваряваш и проба

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”