препукване на неизгорели газове в ауспуха
-
- Автомобил:
- Двигател:
препукване на неизгорели газове в ауспуха
Четох в форума за подобен проблем,но той беше свързан и с нестабилна работа на двигателя.При мен това препукване се получава при преминаване от по-висока към по-ниска предавка,особено силно е от 3-та към 2-ра при по-високи обороти.Тръбата м/у средното и задното гърне леко е прегоряла има доста голяма цепнатина.Та въпроса ми е на какво се дължи това препукване,и начина по които може да се оправи. Мерси предварително! възможно ли е да е от прегорялата тръба? Иначе двигателя си работи добре
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: препукване на неизгорели газове в ауспуха
на времето на жигулите се получаваше от малко растояние на чукчето и наковалнята а при тебе незнам с какво запалване си а наи лошия вариант за който се сещам е изгорял клапанparadiselost написа:Четох в форума за подобен проблем,но той беше свързан и с нестабилна работа на двигателя.При мен това препукване се получава при преминаване от по-висока към по-ниска предавка,особено силно е от 3-та към 2-ра при по-високи обороти.Тръбата м/у средното и задното гърне леко е прегоряла има доста голяма цепнатина.Та въпроса ми е на какво се дължи това препукване,и начина по които може да се оправи. Мерси предварително! възможно ли е да е от прегорялата тръба? Иначе двигателя си работи добре
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами и аз затова пуснах тази тема защото се опитвам да разбера на какво се дължи това за да мога да направя нещо по въпроса .Двигателя работи добре градско ми харчи около 10 на100км.Извън градско съм го засичал само веднъж когато се опитвах да карам икономично с около 90-100км.разхода ми беше около 6 л.на 100км. което е почти като по книга.Забравих да спомена за колата Голф 3 ГТИ 115кс.Катализатора не съм го махал макар че имам съмнения че е запушен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи нормално пукането действително се получава от изгаряне на газове в ауспосните тръби.За да има пукане трябват две неща.Горивна смес и искра.Горивната смес се получава от това че е бедна и не изгаря в цилиндрите (в случаите когато спускаме наклон и сме на скорост и когато превключим на по-ниска предавка без да натискаме педала на газта).Искрата е въпроса.Тя може да доиде от 2 места.
1.Лоша центровка (голямо закъснение) - клапана за изпускане на газовете вече е отворен и искрата тогава идва.
2. Изгорял клапан (аз лично съм виждал но не на VW) - получава се цепка на клапана през която се възпламенява недоизгорялата горивна смес в ауспоха.
Отговора е следния.
Ако скоро си я взел колата и от както си я взел си пука - значи този преди тебе и е пипал центровката. Ако си я карал на някой "майстор" и е пипал центровката.
За клапан се съмнявам доста но не е изключено.
Първо ходи някаде където да ти направят както трябва центровката, и ако не се оправи тогава мисли за клапан!!!
1.Лоша центровка (голямо закъснение) - клапана за изпускане на газовете вече е отворен и искрата тогава идва.
2. Изгорял клапан (аз лично съм виждал но не на VW) - получава се цепка на клапана през която се възпламенява недоизгорялата горивна смес в ауспоха.
Отговора е следния.
Ако скоро си я взел колата и от както си я взел си пука - значи този преди тебе и е пипал центровката. Ако си я карал на някой "майстор" и е пипал центровката.
За клапан се съмнявам доста но не е изключено.
Първо ходи някаде където да ти направят както трябва центровката, и ако не се оправи тогава мисли за клапан!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
paradiselost написа:А нормално ли е да остават неизгорели газове в ауспуха,между другото и един мой познат ми каза че това препукване се дължи на това че е спукана тръбата на ауспуха,м/усредното и крайното гърне, но на мен ми се струваше че това е малко вероятно.
Еми нормално си е, то за перфектното изгаряне на горивото още не е измислена система...

- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
има логика и наи евтино се проверява заваряваш и пробаparadiselost написа:А нормално ли е да остават неизгорели газове в ауспуха,между другото и един мой познат ми каза че това препукване се дължи на това че е спукана тръбата на ауспуха,м/усредното и крайното гърне, но на мен ми се струваше че това е малко вероятно.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”