Цени на горивата ... мисли..що ни е скъпо..га ще ги стигнем.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashoskiora » Нед 13 яну 2008 1:08

Е не може всички да сме програмисти нали се сещаш.
Аз уча информационни технологии,ама не ме влече.......

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Нед 13 яну 2008 1:10

sashoskiora написа:Е не може всички да сме програмисти нали се сещаш.
Аз уча информационни технологии,ама не ме влече.......

Е тогава що учиш?

не казвам само ИТ..
виж по назад.. имаше изброени..

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 13 яну 2008 1:13

sashoskiora написа:Влад777 написа:
Доста хора познавам, които взимат такава заплата... А и не е по другия начин, а с честен труд!

В кой сектор дай пример,че нещо не се сещам.

Еееето един
Изображение
:a boi de

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 13 яну 2008 1:15

ИТ, Услуги, Търговия, Недвижими имоти и строителство, Консултантска дейност, Развлекателна дейност...

Много са секторите!

ИТ секторът особено, защото произвежда продукт, който често се изнася извън БГ и се продава на пазар, където цената на труда е много по-висока! Но имам и доста други познати, които изкарват добри пари, защото са квалифицирани и си вършат работата.

Потребителски аватар
dan40
Автомобил: Alfa 156 2.0 TS
Двигател:

Мнениеот dan40 » Нед 13 яну 2008 13:21

Ей тия хора като кажат IT и мед им капе от устата . Ще речеш , че да си "хакер" означава да си баровец . И аз работя в IT бранша от 10 години вече , и въпреки че взимам четири цифрена сума пак не съм доволен . Защо ??!?? Ами защото един квалифициран IT специалист в нормална държава взима тройно повече от мене , от тебе , от третия .. и т.н. И не ми говорете , че не е така това за плащането в чужбина щото с ръка на сърцето мога да кажа , че знам малко повече от вас за работата в чужбина !!! Цитирам : "И че, козата си сака пръч.! "

Последна промяна от dan40 на Нед 13 яну 2008 13:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 13 яну 2008 13:24

dan40 написа:Ами защото един квалифициран IT специалист в нормална държава взима тройно повече от мене

Така е, обаче колко са му разходите на същия този ИТ специалист в чужбина? Или те там хората не плащат данъци, наеми, такси, не си купуват дрехи, не ползват транспорт, не ходят на ресторанти, не си карат колите в сервизи...

Потребителски аватар
dan40
Автомобил: Alfa 156 2.0 TS
Двигател:

Мнениеот dan40 » Нед 13 яну 2008 13:26

Достатъчно , за да може да живее като човек който разбира от работата си , а не както тука .. да разбираш и гурчиш по цял ден и после - ПАЦА ! Аз предлагам да спреме с чешането на езиците , щото всеки си знае неговото и никога няма да се стигне до някакво единно мнение ! Яко спам и тва е .. а нали уж трябваше да се сведе до минимум :roll:

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Нед 13 яну 2008 13:31

Темата няма край според мен винаги ще има недоволни и доволни още навремето като са организирали Априлското възстание пак Българите са били разделени на 2 имало е и не малко хора които са били против така,че споровете са безмислени според мен единствено се дразним един друг ,а ония горе си лапат ли лапат и така ще продължава сигурно още много време.Аз лично се надявам да го доживея тва време и да го видя.Както вече писах горе в поста всеки се оправя кой както може ,така е било и така ще бъде,наистина жалко ,че по-големия % можещи и кадерни хора заминаха на запад да търсят по-добра реализация защото смятат ,че тук няма кой да ги оцени!
И още много мога да пиша ама няма смисъл..........по-добре някой да заключва!

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Нед 13 яну 2008 13:35

musura написа:
dan40 написа:Ами защото един квалифициран IT специалист в нормална държава взима тройно повече от мене

Така е, обаче колко са му разходите на същия този ИТ специалист в чужбина? Или те там хората не плащат данъци, наеми, такси, не си купуват дрехи, не ползват транспорт, не ходят на ресторанти, не си карат колите в сервизи...

Муси логиката ти е такава ,че според теб е по добре да взимаш 1000 лева в Бг и да можеш да си позволиш да потдържаш и караш Г2 отколкото за същата работа в Германия например да взимаш 2000 евра и да можеш с тия пари да си позволиш да караш и потдържаш Г4 - такава е разликата,ти кое си избираш ?

Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashoskiora » Нед 13 яну 2008 13:43

Стана вече за :lock:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 13 яну 2008 13:52

didkoltd написа:Муси логиката ти е такава ,че според теб е по добре да взимаш 1000 лева в Бг и да можеш да си позволиш да потдържаш и караш Г2 отколкото за същата работа в Германия например да взимаш 2000 евра и да можеш с тия пари да си позволиш да караш и потдържаш Г4 - такава е разликата,ти кое си избираш ?

Не е ли очевАдно кое съм избрал :wink:

И принципно не става въпрос в момента за автомобили... защото там е друга бира... за 2-ката си съм дал много повече $$$ от колкото 99% от хората с 4-ки в Германия примерно :lol: С мен не е удачен примера.

Става въпрос за това, че в БГ с 1000 евра си живееш по същия начин както в немско с 3000 евра :idea: Като оставим настрана храната и горивата, абсолютно всичко там е много по-скъпо... особенно в което има вложен човешки труд :idea: А е по-скъпо, за да може трудовите хора да взимат 3000 евро заплата :wink: Навързани са нещата :) И тук като се вдигнат цените, ще се вдигнат заплатите и ще стане същата работа - ще взимаме по 3000 евро, и ще плащаме по 2900 за разходи и ще ни остават по 100 евро да спестяваме за черни дни :wink:

Както писах по-горе, единственото, което ме дразни в БГ са дребните битови неуредици и тромавата администрация - ако тези две неща изчезнат, тук ще стане рай :idea:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Нед 13 яну 2008 14:07

а защо си мислиш че като се качиш от голф 2 на голф 4 вече ти се оправил живота :shock

Най-близко до истината е влад777 - като не си доволен, като не ти харесва нещо, като не ти вървят нещата - сменяш концепцията :!: :!: :!: :!:
За жалост не всеки може да си го позволи, трябва да имаме уважение и към хората който немогат, а не да цепиме исказвания е козата си сака пръч и аре юруш на маслините.

Като цяло съм съгласен че трябва работа трябва акъл трябва квалификация, но моляви имайте уважение към хората.
Искам да ви разкажа една история.
Работата ми е свързана с пътуване по северозападнала България. Там се научих да ценя стотинките. В магазина един ден вдигнали сухите пасти сладък път със 20 стотинки и зимам аз те стари, на други я ден викам имаш ли и тя вика не повече няма да взимам че не ги купува никой вече от как поскъпнаха. та на мене не ми беше направило впечатление че са поскъпнали, и на много от вас не би има направило нали.

Та пътувам си аз един ден и един човечец маха за стоп спирам и го качвам.БЕше някаде април месец можеби.

Завръзваме разговор, строител от еди коеси умряло градче, няма значение, работи в София на едно блокче.
Викам доволен ли си той вика о да много, дават парици, постегнахме къщата, тука глад нема работа.
Та вика сега си идвам че ще женим щерката! Викам верно, супер радост да ти е честито, това онова, той вика че имало военно поделение там, та се залюбила с некво войниче и забременяла, та вика добре че онова момче свестно та ще я вземе.
Викам ами да екстра, ако е добро момче.
И човека му беше адски неудобно обаче видя явно че съм свестен, даже се отклоних от пътя си да го закарам до неговия град и ми вика:
"Знаеш ли кое ми е най тежко?" Викам кажи. Вика сега ще я женя, а след 1 месец ще и правя бал. викам на колко години е той вика няма и 18.Обаче вече напреднала бременност та не можели да чакат да мине бала. Явно някакви традиции си имат.

Та тоз човек ми каза че ми е бедна фантазията колко му е тежко и мъчно че не е могъл да я опази. Обаче вика няма как от разстояние, майка и била болна, старала се обаче не могли да я опазят. Нямал за сега възможност да ги дръпне в София, въобще много тежка история.
Много мъка имаше в думите на човека.

Вечерта не можах да спя. Представих си че един ден и аз ще имам деца и се замислих колко важно е да им осигуря хубав живот и как трябва да се работи найстина денонощно за успех.

Такаче дали ще идеш от дълбоката провинция в чужбина или в някой голям град е горе долу все тая. Все е тежко и мъчно. А не може всеки да е предприемач и компютърен специалист или да продава компютри.
За това Вили дето си плаща данъците и е готов да ги плаща в троен размер трудно се придвижва в София, защото хората не идават тука от хубаво и за да ти пречат, а защото найстина не могат да връзват двата края.
Не казвам че някой им е виновен, не казвам че трябва да се чака наготово а не да се работи, не искам да успорам че специалистите зимат хубави пари, но все пак ви моля да имате уважение към тези хора, найстина не всеки има възможност и шанс в жиота но това не значи че не искат.

Пак казвам - човешките взаймоотношения не са като компютъра.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Нед 13 яну 2008 14:37

@zaro..
напълно съм съгласен с теб... аз самият съм с дебели корени от северозападнала България.. положението е трагично...

Но както виждаш.. компромиса който е направил човека е налице...
изкарва пара.. ма не може да пази семейството..

това казвам през цялото време.. за да получаваш заплата трябва да правиш компромиси.. въпроса е доколко си склонен да го правиш.

за съжаление има много мъка... но не мога да оправя света.. света се оправя.. от всички.. полека лека.. всеки като си пооправи мисленето..и така.

преди 3-4 години, таман бях попрехвърлил стабилно заветната 4 цифрена.. и споменах на майка ми..думите и бяха:
-Да не вземеш да кажеш на някой тук в селото, че ще ни изпопребият и ограбят... ще си кажат глей го тоз богаташ....

Ама в същото време тия същите хора карат масово коли без ГО прочее... идват в града.. не искат да слизат от колата и викат скъпо е .. таз държава.. само ни граби.. и нищо не получаваме пътищата разбити.....

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Нед 13 яну 2008 17:34

Така е, на село перкат и без гражданска и недай божце да те нацели някой такъв. Просто е много голяма разликата в стандарта между големите градове и малките.
Един пример давам.
На село нямаме път до къщата. Има само един черен път но има един стръмен наклон дето не може да се взема зимата.Просто не е домислено като е правен устроиствения план.
Значи ние сме там 5 6 къщи дето плащаме по 30 40 лева данъци и с тез пари няма как да ни асфалтират 600 метра път и след 20 години. Няма как да ни събират сметта. Събираме си я в чували и я изхвърляме в единствения контейнер в селото. Ами така ще, не може за без пари да получаваме услуга на ниво.Като почнеме да си плащаме реалната стойност на услугите може да претендираме да са на ниво.
Обаче в следващия момнет решаваме сами да си направиме път, правиме си проект вече за разумно трасе и от там се почва мъката.
Трябва някой да си счупи нервите и краката та да ходи да го узакони това нещо за да остане во век и веков и от всякаде ти обясняват как няма как да стане.
Това ни е проблема. казваме няма как да стане и с това се изчерпва въпроса. Никой не търси реално решение на проблемите и те се задълбават с годините и става по страшно и по страшно.
Именно от това задълбаване на дребни детайли ежедневието ни е толкова изнервенои напрегнато.
Аз съм казвал винаги че трябва не протестс.

Трябва този ден в който всеки твърди че е готов да го отдели за протест за абсурдни неща, в този ден трябва всеки от нас да си свърши свойте ангажименти, без да ги отхвърля, без да казва не може да стане, без да ги оставя за следващия ден.
И като доиде тоя ден на следващия нещата ще са по добре. Поне според мен.
Ама като гледам все някои нещо протестира а реално никой нищо не прави.

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Нед 13 яну 2008 21:37

Vlad777 написа:ИТ, Услуги, Търговия, Недвижими имоти и строителство, Консултантска дейност, Развлекателна дейност...

Никъде не виждам производство, селско стопанство? БВП само от услуги не се прави!

Всички са се юрнали по лесните занаяти - цял ден пред компа и ей ги 2000лв. Значи тези които се занимават с нещо различно от ИТ, търговия и т.н. са по-прости от другите :roll:

Нямаме хора! По-точно качествени хора!

Никой не иска да оре с трактора щото не е престижно. Щото живееш на село, цял ден си на нивата и т.н.
А хора за гипс-картон и строители колкото щеш.

Мисля да спра до тука, че почнах да се натоварвам, а неска не мисля да си скапвам настроението :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”