претрисане при начално палене на студен мотор голф2 1.6тд???

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
MapTo``
Автомобил:
Двигател:

претрисане при начално палене на студен мотор голф2 1.6тд???

Мнениеот MapTo`` » Пет 11 яну 2008 18:09

здравеите колеги значи става въпрос за следното нещо днес ходих в един дизел сервиз за въпросното претрисане при първоначално палене и маисторите ми казаха ,че е възможно от изгоряла подгревна свещ или ниска компресия на някои от цилиндрите .и се почна проверка на подгревните свещи всички здрави ,след това мериха компресия изкара компресия 31 на цилиндрите, компресията е добре ,имаше един разпрасквач които беше заминал смениха го и центровката е добре на колата.в краина сметка всичко е перфектно и маистора се осъмни че единственото което остава е някои повдигач да задържа затова питам и вас възможно ли е да е от това ?и ако е възможно може ли да се свалят тези повдигачи и да се накиснат в нещо за да се изчистят ,защото ако ще се сменят ремонта отива на 200лв.колата го прави само при първоначално палене става въпрос за голф 2 1.6 тд .благодаря предваритено

pivv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pivv » Пет 11 яну 2008 22:07

и моята е така, когато е много студено времето като запаля първите няколко секунди леко притрисва колата. Не знам дали е проблем, да се изкажат и други колеги как е при тях и дали е от някакъв проблем или просто студеното време.

Потребителски аватар
MapTo``
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MapTo`` » Вто 15 яну 2008 2:12

маи няма да има мнения по темата ?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 15 яну 2008 9:50

Ми май на никой не се е случвало.Просто свали повдигачите и се пробвай да ги почистиш и раздвижеш - въпреки че на мен ми е странно как щял да блокира - то може ама от кофти масло.След като смениха разпръсквача не се ли оправи?

Потребителски аватар
Getoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Getoni » Вто 15 яну 2008 10:28

Повдигачите се познават,ако не са наред като отидеш на ауспуха отзад и си сложиш ръката или парче хартия на тръбата ,като изкарва пушека трябва да духа хартията навън,ако има прекъсване и обратна тяга е някой от тях ,така беше на Джетата ми след ремонта 2 бяха се спекли и майстора с паленето го разбра и ги сменихме и веднага се оправи ,а новите са по 14лв на Ина вземаш и ги сменяш ,че старите няма как да ги оправиш и всеки добър майстор може да ти провери кой не ти работи без да разглабяте нищо.

Потребителски аватар
MapTo``
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MapTo`` » Вто 15 яну 2008 12:09

как може да се провери точно кои неработи ?

Потребителски аватар
Getoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Getoni » Вто 15 яну 2008 12:34

Сваляш капака на клапаните и с една отвертка ги проверяваш като я мушкаш между вала и повдигачите и натискаш леко надолу повдигача ,който е в ред се прибира лесно ,а който е запекъл не можеш да го мръднеш или много трудно се прибира.

Потребителски аватар
MapTo``
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MapTo`` » Вто 15 яну 2008 13:36

интересното при мен обаче е че само докато е студена колата го прави този номер с претрисането и то само при пурвоначално палене след 1 мин е готова стабилизирана и непретриса

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 15 яну 2008 15:26

Пак ти казвам - пробвал ли си с друго масло?

Потребителски аватар
MapTo``
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MapTo`` » Вто 15 яну 2008 16:35

след основния ремонт я карам само с кастрол 10w40 карам я с хубаво масло

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Вто 15 яну 2008 16:37

MapTo`` написа:интересното при мен обаче е че само докато е студена колата го прави този номер с претрисането и то само при пурвоначално палене след 1 мин е готова стабилизирана и непретриса

А има ли значение дали е дръпнат авансатора (обогатителя) или не?

Потребителски аватар
MapTo``
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MapTo`` » Вто 15 яну 2008 19:02

и при дръпнат авансатор претриса ,ако не е дръпнат ще е още по зле при първоначалното палене на студен мотор

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Вто 15 яну 2008 19:23

MapTo`` написа:и при дръпнат авансатор претриса ,ако не е дръпнат ще е още по зле при първоначалното палене на студен мотор

При мен само сутрин ,сега в студа придърпва около минута,но като дръпна авансатора спира.

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Вто 15 яну 2008 20:29

Да ти кажа и при мен е така.Моя двигател е ремонтиран, даже и турбината е рециклирана но и при мен притриса.По скоро губи такт но като загрее се оправя.И аз карам 10W40 но факта с претрисането остава.Мисля че наблюдавам тенденция към отшумяване на това претрисане с разработването на мотора.Иначе всичко е гледано, така че незнам, явно тоя мотор има такава особеност.Ама знам ли келешите какво са направили с повдигачите???Уж често ходих на визитация :?

Потребителски аватар
MapTo``
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MapTo`` » Вто 15 яну 2008 21:03

незнам и аз несъм на 100% сигурен дали е от някои повдигач но маи само това остава да е :?:

Върни се в “Дизелови агрегати”