Голф 4 - спирачки или по-скоро липсата им

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
dpetrov
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 - спирачки или по-скоро липсата им

Мнениеот dpetrov » Нед 20 яну 2008 16:42

Здравейте колеги,
Става въпрос за един проблем със спирачките на Голф 4.
Намерих доста мнения по този въпрос... но повечето бяха за 3ки, а и бяха доста разногласни... Слизам тази сутрин, да ходя на изпит.. паля всичко окей... изкарвам от паркинга и се запътвам към главния път... натискам спирачките, НИЩО! Натискам по-силно и чак като педала опря долу до кората започнаха да спират.. като чели, като ги натисна до долу си лепят.. Проблема е че, до снощи всичко беше нормално и само с доскаването им лепяха на място... Отворих да видя спирачната течност, няма никъква... купих преди малко и налях хвана около 300мл...ама може вече сигурно има и въздух?
Дайте малко акъл плииз....

ikonoma
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ikonoma » Нед 20 яну 2008 17:05

Спирачната помпа или някое от цилиндърчетата е за смяна. Изглежда от там ти е изтекла течността.

dpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpetrov » Нед 20 яну 2008 18:57

Сега му налях пак течност да видим дали ще изтече... ама и да изтече и да не... все на майстор май трябва да се ходи... :cry:

ikonoma
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ikonoma » Нед 20 яну 2008 21:11

Не си играй така, защото ще се пречукаш някъде. Не е кой знае каква работа замяната на помпата, а само си помисли какви щети можеш да си нанесеш заради нея. Огледай около помпата дали е текло и по спирачните апарати.

dpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpetrov » Нед 20 яну 2008 21:53

Въобще и немисля да си играя с това... знам че е сериозно, мога да отрепа някой... дори и мене си... така че утре ще е на майстор... само трябва да видя дали мога да я закарам в това положение.... :cry:

Потребителски аватар
valentino70
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valentino70 » Нед 20 яну 2008 21:54

ако желаеш ела да я видим ,сервиза е ЖК "Дървеница" 0888311370

dpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpetrov » Нед 20 яну 2008 21:59

Супер колега... мога да ти звънна, защото съм в студентски... само да видим как ще мине деня утре, че сам на изпити..

Потребителски аватар
valentino70
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valentino70 » Нед 20 яну 2008 22:15

ok,от студентския идва едно момче с друг голф,така че няма проблем,от 8;00ч сме там до към 20ч

Потребителски аватар
kokoshka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokoshka » Пон 04 фев 2008 10:12

Колега,

Оправи ли Голфа, че и при мен се случи.
Тръгвам на ски, тамън пристигнах и гледам свети червена удивителна.
Беше изтекла спирачната течност от заден десен маркуч. Оставих я в сервиз. Майстора каза, че се е разхлабило нещо, затегнал, сипал течност и обезвъздушил. Като взех колата спираше и след известно време (30-40км) пак омекна педала малко, но осезаемо.
Моля ви за съвет или помощ!

dpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpetrov » Пон 04 фев 2008 10:33

kokoshka написа:Колега,

Оправи ли Голфа, че и при мен се случи.
Тръгвам на ски, тамън пристигнах и гледам свети червена удивителна.
Беше изтекла спирачната течност от заден десен маркуч. Оставих я в сервиз. Майстора каза, че се е разхлабило нещо, затегнал, сипал течност и обезвъздушил. Като взех колата спираше и след известно време (30-40км) пак омекна педала малко, но осезаемо.
Моля ви за съвет или помощ!

Колега здрасти,
Най-вероятно имаш теч в системата някъде или е влезнало въздух(т.е. то ако има въздух май ще има и теч)... При мене се получи така, че нямах спукано мъркуче(цилиндърче), но една от диудувките (май не се казва така), се беше изяла и оттам сълзеше и от високото налягане избиваше оттам... смениха я, почистиха и стегнаха всичко и заспа...
И при мене беше заден десен... може да е същото като мене, да не е спукан мъркуча, а просто шайбата която оплътнява да се е изяла...
М/у другото какво значи омекна малко, потъва ли?
Защото то при обезвъдушаване неможе да се обезвъздуши на 100% или поне така ми казаха... Губиш ли още спирачна течност и отзад вижда ли се теч?

Потребителски аватар
kokoshka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokoshka » Пон 04 фев 2008 10:43

Ами мисля, че сега не тече но педалът потъва повече от нормално и не спира качествено, трябва да напомпам.
Това ме води на мисълта, че може би пак е дръпнало въздух от някъде. Кое са ти сменили на тебе, защото майстора ми каза че не може да се сменя само маркуча, а той вървял с някаква тръба към него.

dpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpetrov » Пон 04 фев 2008 10:54

При мене нямаше скъсано в мъкучетата, но попринцип не е лошо май да се сменят... защотото при "по-рисково" екстремно натискане, нищо чудно да избият. При мене проблема беше, една хайбичка беше изядена, и от там сълзеше... щом трябва да напомпваш, значи от някъде не е поела въздух....
Нещо подобно: Изображение
Става въпрос аз мястото, където идва спирачната течност и влиза в апарата...

Потребителски аватар
kokoshka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokoshka » Пон 04 фев 2008 11:00

А къде ти я оправиха и колко ти струва?

dpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpetrov » Пон 04 фев 2008 11:28

Ами ходих в сервиз "Модена", (виж в сервизите една от първата тема), там пичовете разбират и добре пипат... но се мотат малко понякога...
Иначе като цена... май 30лв ми излезе с наливане на спирачна течност, обезвъдушаване, смяната на тия шайби и малко почистване около апаратите...

Потребителски аватар
kokoshka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokoshka » Пон 04 фев 2008 16:30

А някои дали може подробно да опише процедурата по обездвъздушаване и реда, по който се прави (специално за Голф 4 с ABS). Какво ми е нужно и такива работи

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”