?Относно зареждането и източването на резервоар.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
VladislavS
Автомобил:
Двигател:

?Относно зареждането и източването на резервоар.

Мнениеот VladislavS » Сря 23 яну 2008 2:07

Привет колеги!
По същество...въпроса е следния....
1.Когато зареждаш с бензин в резервоара с пистолет дали има някакви прегради по пътя към резервоара...
2. и съответно когато източваш от резервоара с помпа/маркуч с вакуумен механизъм/ дали има нещо което би попречило на маркуча да стигне до бензина.
3.И може ли нещо да се повреди на системата за зареждане-от дупката за пистолета до резервоара,като се бута с маркуча за да се стигне дъното/бензина/ в резервоара?
Предварително благодаря, надявам се да съм описал правилно нещата.

П.С.Става въпрос за колите като цяло освен за vw.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Сря 23 яну 2008 2:11

ти с точене на резервоари ли се занимаваш :roll:

длъжен съм да попитам

VladislavS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VladislavS » Сря 23 яну 2008 2:24

group® написа:ти с точене на резервоари ли се занимаваш :roll:

длъжен съм да попитам

:xaxaxa ,не разбира се!!Аз ако се занимавах сигурно щях да знам, а и вероятно нямаше да пиша във форума а щях да "работя" ;)

Стана на въпрос "....ако закъсаш и имаш само 1 маркуч...как ще стане и дали по-точно става без да има последствия за този,който ти източи малко..."

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Сря 23 яну 2008 2:56

VladislavS написа:
group® написа:ти с точене на резервоари ли се занимаваш :roll:

длъжен съм да попитам

:xaxaxa ,не разбира се!!Аз ако се занимавах сигурно щях да знам, а и вероятно нямаше да пиша във форума а щях да "работя" ;)

Стана на въпрос "....ако закъсаш и имаш само 1 маркуч...как ще стане и дали по-точно става без да има последствия за този,който ти източи малко..."

Ами аз не съм виждал, чувал да има посдсвия освен че този който точи му намалява горивото :).
По другия въпрос навремето на москвич алеко имаше такава джаджа или преграда да го нарека и като мушнеш маркуча в най долната си час той се вирва нагоре а не опира дъното. От което следва че ако имаш малко бензин или си под средата може и нищо да не засмучиш.... Незнам обаче дали по принцип е така на всички автомобили.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 23 яну 2008 9:22

Въпросът е зададен за всички коли - ами те са доста различни. Дори и да вземем една марка (VW), пак има различни модели, модификации, и т.н.
Относно възможните повреди (т.3) - при бъркане с маркуч (за източване) е възможно да се повреди поплавъка, отчитащ нивото в резервоара, и/или евентуално сондата, която смуче горивото и го праща към двигателя.

VladislavS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VladislavS » Сря 23 яну 2008 17:08

gr_kanev написа:Въпросът е зададен за всички коли - ами те са доста различни. Дори и да вземем една марка (VW), пак има различни модели, модификации, и т.н.
Относно възможните повреди (т.3) - при бъркане с маркуч (за източване) е възможно да се повреди поплавъка, отчитащ нивото в резервоара, и/или евентуално сондата, която смуче горивото и го праща към двигателя.

Благодаря за отговора. Надявам се производителите на автомобили да са се съобразили с това, било то и по-нови модели.
Или точно обратното...по-новите автомобили биха били по-чувствителни от към бъркане по дупката... ;)

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 23 яну 2008 17:55

Аз ще ползвам темата за друг въпрос. Когато ми намалее горивото до минимум. Как мога да изчистя дъното на резервоара?
Трябва ли задължително да се сваля резервоара ?
Вярвам от хубавата нафта вече там се е образувало малко блато с няколко крастави жаби и една две руслаки .

П.С. Ако въпроса не е зададен където трябва ще пусна тема в Технически на Голф.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 23 яну 2008 17:57

резервоара се сваля лесно /поне на мойто абд беше лесно/ на 3 болта се държи /2 от които държат лайсните/. Смело го свали и почисти, за да спиш спокойно....обаче не знам при теб каква е системата....гнп-та подкачащи помпи....идея нямам какво имаш вътре в резервоара...

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 23 яну 2008 18:01

chefito написа:....идея нямам какво имаш вътре в резервоара...

Знам, че има една цетка там. Но как се смуче нафтата към помпата ? А дали има и подкачаща помпа както бензините това е мъгла за мен ?

Потребителски аватар
GOLF
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLF » Сря 23 яну 2008 19:05

Така и така има такава тема за точене на тунджа.
Искам да питам, дали някой знае от къде другаде може да се смучене бенз. от Тойота Авенсис, освен от мястото за пълнене? Защото от там е малко тегаво. Някой ми беше споменал, че има някаква дупка или пробка под задната седалка. Мерси предварително :wink:

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Сря 23 яну 2008 19:15

най-лесно се точи от маркуча преди инжекцита :idea:

VladislavS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VladislavS » Чет 24 яну 2008 11:23

GOLF написа:Така и така има такава тема за точене на тунджа.
Искам да питам, дали някой знае от къде другаде може да се смучене бенз. от Тойота Авенсис, освен от мястото за пълнене? Защото от там е малко тегаво. Някой ми беше споменал, че има някаква дупка или пробка под задната седалка. Мерси предварително :wink:

Защо да е тегаво? Не ти стига маркуча ли? Или пътя до дъното е тегав?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 24 яну 2008 12:39

Имах една мазда 323 някога и на нея съм и свалял резервоара, та там резервоара и тръбата дето отива към гърловината за пистолета бяха свързани с 15см. гумен маркуч. Като го махах на тръбата за зареждане имаше една клапа, която пропуска само по посока на резервоара и над нея цедка. Отдушника на резервоара беше на самия резервоар в горния му край.
Та мисълта на всичките ми писаници до тук е, че ако ще да си стъпиш на врата маркуч от там нямш шанс да напъхаш. Точене или от пробката или с кирката. :lol:

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Евала

Мнениеот amikus » Чет 24 яну 2008 13:23

Евала на колегата за темата живо ме интересува казаха ми че може да източиш бенз от маркуча дето връща обратно към резервоара при работещ ДВГ слагаш едно шише и си ти?В резервоара на някои коли не можело да се бърка с маркуч защото имало цедки вярно ли е?При японските как е?

Потребителски аватар
GOLF
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLF » Чет 24 яну 2008 16:46

VladislavS написа:
GOLF написа:Така и така има такава тема за точене на тунджа.

Защо да е тегаво? Не ти стига маркуча ли? Или пътя до дъното е тегав?

Ами да, пътя до дъно е труден. В смисъл, стигам до бензина и като тръгна да смуча, бензина тръгва, само че излиза съвсем малко(намя и 100 мл.) и спира. :roll:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”