Колан

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen

Карате ли с колан

да
94
96%
не
4
4%

Общо гласове: 98
Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Колан

Мнениеот georgipass » Съб 28 авг 2004 19:22

Интересно ми е колко от потребителите слагат предпазен колан :lol:

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Re: Колан

Мнениеот lyubobg » Съб 28 авг 2004 19:53

georgipass написа:Интересно ми е колко от потребителите слагат предпазен колан :lol:

без колан не карам No
слагам го даже и да отида до магазина.
Просто навик :wink:

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Колан

Мнениеот georgipass » Съб 28 авг 2004 20:01

lyubobg написа:
georgipass написа:Интересно ми е колко от потребителите слагат предпазен колан :lol:

без колан не карам No
слагам го даже и да отида до магазина.
Просто навик :wink:

Браво,продължавай в същия дух :wink:

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Съб 28 авг 2004 20:10

Хубаво е да стане автоматика.Нещо като изключването от скорост преди да запалите :wink:

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

колан

Мнениеот maniak » Съб 28 авг 2004 20:21

Аз даже препаркирам с колан: ) Изкривяване. Почнах да карам с колан още преди да го реши бате Бойко. Много пътувах извън София и то с доста сериозни скорости та бях решил поне тази мярка за безопасност да взема :roll: . В последствие свикнах и сега ми е неудобно без колан.

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Съб 28 авг 2004 21:12

Aбе и на мен ми е навик... Едно време на Вартбурга (преди 7-8 години) ми беше много неудобно с колан, чувстваш се някак си овързан, ама от бая време вече съм свикнал... Както каза някой по-горе, и за 200 метра го слагам...

Потребителски аватар
Sachko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

!!!

Мнениеот Sachko » Съб 28 авг 2004 21:15

Ами ползвам колан , но само когато пътувам извън града и сам в други градове (не в моя)
А и сам с корито и 3-точкови колани и са супер удобни се едно нямаш нищо(като тиранти стоят:))

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Нед 29 авг 2004 0:07

Глейте са това ми е болната тема. Мразя коланите ама адски много. Пречат ми, направо отврат, ама кво да се праи гледам да слагам щото не ми се дават излишни пари за глоби.
Теорията ми е следната и за мене е изпитана. Колана ще те спаси почти 100% при челен удър със скорост до около 50-60 км/ч. Мисля че всичко казано по-надолу ще е излишно ама все пак представете си карате си с 50. Какво то и да ви се случи в повечето случаи ще има някъква реакция /ако не сте мъртво пияни/ и шанса да се разминете от по-сериозни травми е голям. С колан или без колан разликата няма да е голяма. Ама сега представете си карате с 50 /ако щете и с 20 карайте/ и във вас се забива някой малоумник който кара с 100 например. 50+100~150 km/h Е при челен удър с тая скорост няма колан който да ви спаси.
Другото малоумно тук е това че е тъпо да то взимат толкова точки колкото при превишаване на скоростта от 30-40 май беше. В единия случай застрашаваш само себе си, а в другия всички участници в движението около тебе. Ама така докато пищат законите такива дето нямат практика а се опират само на теорията.

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Нед 29 авг 2004 9:11

Да, почти винаги, особено когато съм на дълъг път или в провинцията.
Въпрос на навик сигурно, но нямам излишни кинти за куките......

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Нед 29 авг 2004 9:37

niksisoft написа:Теорията ми е следната и за мене е изпитана. Колана ще те спаси почти 100% при челен удър със скорост до около 50-60 км/ч.

На една позната на 1 познат на гаджето му и блабла, няма значение връзката - та пичката се блъсна с 1 кадет челно в камион :!: Оживя, само с натъртвания, далак това онова ама нищо по сериозно, обаче оживя заради колана :!: Има и още 1 момент по важен от теорията - практиката :) Няма да забравя случая когато гръмна бомба в колата на ДОКТОРА и на него му нямаше почти нищо, въпреки, че е бил точно пред жапката на дясната седалка, където беше сложена бомбата.

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Нед 29 авг 2004 10:20

lyubobg написа:Няма да забравя случая когато гръмна бомба в колата на ДОКТОРА и на него му нямаше почти нищо, въпреки, че е бил точно пред жапката на дясната седалка, където беше сложена бомбата.

Доктора тогава е карал и това му е спасило живота, а тоя пред жабката не знам дали са могли да го изстържат...

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Нед 29 авг 2004 15:22

zmej написа:
lyubobg написа:Няма да забравя случая когато гръмна бомба в колата на ДОКТОРА и на него му нямаше почти нищо, въпреки, че е бил точно пред жапката на дясната седалка, където беше сложена бомбата.

Доктора тогава е карал и това му е спасило живота, а тоя пред жабката не знам дали са могли да го изстържат...

Мисля, че беше точно обратното - доктора беше пред жапката и това беше куриоза, че на него нищо му нямаше, а онзи гръмнатия беше шофьора му който караше колата. Може и да греша, не съм сигурен

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Нед 29 авг 2004 16:11

Доктора е карал колата. Сигурен съм в това. И точно за това му се е разминало. Представи си в скута ти да гръмне бомба дали ще те спаси колана.

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Нед 29 авг 2004 17:33

Какво напривихте бе момчета, спокйно , полицията няма да глобява ако някой си признае че не го слага (колана) . Сигурен съм че 1/3 от форума не го слагат и свестят бясно по пътищтата вечни на България!!!
Почти всички приятели (улични състезатели) незнаят че имат такава екстра :wink:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”