Колан
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колан
Интересно ми е колко от потребителите слагат предпазен колан 

- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колан
georgipass написа:Интересно ми е колко от потребителите слагат предпазен колан
без колан не карам No
слагам го даже и да отида до магазина.
Просто навик

- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Колан
lyubobg написа:georgipass написа:Интересно ми е колко от потребителите слагат предпазен колан
без колан не карам No
слагам го даже и да отида до магазина.
Просто навик
Браво,продължавай в същия дух

- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
- maniak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колан
Аз даже препаркирам с колан: ) Изкривяване. Почнах да карам с колан още преди да го реши бате Бойко. Много пътувах извън София и то с доста сериозни скорости та бях решил поне тази мярка за безопасност да взема
. В последствие свикнах и сега ми е неудобно без колан.

- Sachko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
!!!
Ами ползвам колан , но само когато пътувам извън града и сам в други градове (не в моя)
А и сам с корито и 3-точкови колани и са супер удобни се едно нямаш нищо(като тиранти стоят:))
А и сам с корито и 3-точкови колани и са супер удобни се едно нямаш нищо(като тиранти стоят:))
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Глейте са това ми е болната тема. Мразя коланите ама адски много. Пречат ми, направо отврат, ама кво да се праи гледам да слагам щото не ми се дават излишни пари за глоби.
Теорията ми е следната и за мене е изпитана. Колана ще те спаси почти 100% при челен удър със скорост до около 50-60 км/ч. Мисля че всичко казано по-надолу ще е излишно ама все пак представете си карате си с 50. Какво то и да ви се случи в повечето случаи ще има някъква реакция /ако не сте мъртво пияни/ и шанса да се разминете от по-сериозни травми е голям. С колан или без колан разликата няма да е голяма. Ама сега представете си карате с 50 /ако щете и с 20 карайте/ и във вас се забива някой малоумник който кара с 100 например. 50+100~150 km/h Е при челен удър с тая скорост няма колан който да ви спаси.
Другото малоумно тук е това че е тъпо да то взимат толкова точки колкото при превишаване на скоростта от 30-40 май беше. В единия случай застрашаваш само себе си, а в другия всички участници в движението около тебе. Ама така докато пищат законите такива дето нямат практика а се опират само на теорията.
Теорията ми е следната и за мене е изпитана. Колана ще те спаси почти 100% при челен удър със скорост до около 50-60 км/ч. Мисля че всичко казано по-надолу ще е излишно ама все пак представете си карате си с 50. Какво то и да ви се случи в повечето случаи ще има някъква реакция /ако не сте мъртво пияни/ и шанса да се разминете от по-сериозни травми е голям. С колан или без колан разликата няма да е голяма. Ама сега представете си карате с 50 /ако щете и с 20 карайте/ и във вас се забива някой малоумник който кара с 100 например. 50+100~150 km/h Е при челен удър с тая скорост няма колан който да ви спаси.
Другото малоумно тук е това че е тъпо да то взимат толкова точки колкото при превишаване на скоростта от 30-40 май беше. В единия случай застрашаваш само себе си, а в другия всички участници в движението около тебе. Ама така докато пищат законите такива дето нямат практика а се опират само на теорията.
- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
niksisoft написа:Теорията ми е следната и за мене е изпитана. Колана ще те спаси почти 100% при челен удър със скорост до около 50-60 км/ч.
На една позната на 1 познат на гаджето му и блабла, няма значение връзката - та пичката се блъсна с 1 кадет челно в камион

- zmej
- Автомобил: Audi 8D5 Quattro
- Двигател: AJL
- Контакти:
lyubobg написа:Няма да забравя случая когато гръмна бомба в колата на ДОКТОРА и на него му нямаше почти нищо, въпреки, че е бил точно пред жапката на дясната седалка, където беше сложена бомбата.
Доктора тогава е карал и това му е спасило живота, а тоя пред жабката не знам дали са могли да го изстържат...
- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
zmej написа:lyubobg написа:Няма да забравя случая когато гръмна бомба в колата на ДОКТОРА и на него му нямаше почти нищо, въпреки, че е бил точно пред жапката на дясната седалка, където беше сложена бомбата.
Доктора тогава е карал и това му е спасило живота, а тоя пред жабката не знам дали са могли да го изстържат...
Мисля, че беше точно обратното - доктора беше пред жапката и това беше куриоза, че на него нищо му нямаше, а онзи гръмнатия беше шофьора му който караше колата. Може и да греша, не съм сигурен
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”