Нова кола или ептен нова кола

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Нова кола или ептен нова кола

Мнениеот rosy » Съб 26 яну 2008 21:47

Въпроса е свързан с чисто пазарния ефект и по точно последваща препродажба. Тъй като покупка на нова кола по принцип е много кофти сделка от към моментално обезценяване, според вас при следния пример коя е по-добрата покупка: Golf V произведен в края на 2008 г. или Golf VI, от първите ако го пуснат към края на годината? И двете чисто нови, и двете около 20-22 000 евра :?:
Темата не е за "детските болести", а за това дали си заслужава да се купува нов модел, който производителя го спира от прозводство и го заменя с нов или е по-удачно да се вземе новия :idea:

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Съб 26 яну 2008 21:53

ами колежке поправиме ако греша ,ама според мен голф 5 вече за толкова години производство са намалили всички - по колата и според мен е вече найстина изпипана до съвършенство. а отностно голф 6 според мен е избурзано за покупка. все пак не слушай разума а сърцето, защото иначе ще мааш пеш :wink: Успех :idea:

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Съб 26 яну 2008 21:56

stoqn_g60 написа:ами колежке поправиме ако греша ,ама според мен голф 5 вече за толкова години производство са намалили всички - по колата и според мен е вече найстина изпипана до съвършенство. а отностно голф 6 според мен е избурзано за покупка. все пак не слушай разума а сърцето, защото иначе ще мааш пеш :wink: Успех :idea:

Абе много брадата колежка съм :lol: И няма да купувам, а само питам. Относно примера не го разбирайте само за тези два модела

Потребителски аватар
bfgoodrich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bfgoodrich » Съб 26 яну 2008 21:57

Аз съм за четворката,по ми ляга на сърцето.И все пак ти решаваш.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 26 яну 2008 22:01

Мисля си, че винаги е по-добре колата да е от последната година на производство на модела - дори и откъм цена (нали затова беше питането в темата). Но винаги може да има някакви нюанси.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Съб 26 яну 2008 22:06

Еми "брадата колежке" :wink: ,новото си е ново и в двата случая...обаче историята е показала че най-новия модел винаги е пускан малко прибързано,което после се доизкусурява...А Г5 е модел на колко станаха-2-2,5години...би трябвало това да е изчистено...
Освен това,кат се пуска новия модел,цената на преходния пада с някоя хилядарка!Обаче новия модел сигур ще е по-шукар от петата генерация.Сложна дилема....

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Съб 26 яну 2008 22:14

chy написа:Еми "брадата колежке" :wink: ,новото си е ново и в двата случая...обаче историята е показала че най-новия модел винаги е пускан малко прибързано,което после се доизкусурява...А Г5 е модел на колко станаха-2-2,5години...би трябвало това да е изчистено...
Освен това,кат се пуска новия модел,цената на преходния пада с някоя хилядарка!Обаче новия модел сигур ще е по-шукар от петата генерация.Сложна дилема....
Ако ти трябва кола за препродажба след някоя друга година Г6 е по - добрия избор, но само ако можеш да преглътнеш недоизкусорените детаили на новото :wink:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 26 яну 2008 22:33

jetttlii написа:Ако ти трябва кола за препродажба след някоя друга година Г6 е по - добрия избор, но само ако можеш да преглътнеш недоизкусорените детаили на новото :wink:

Точно заради това цената на Г6 ще е по-ниска (в сравнение с по-късни Г6), а и търсенето ще е по-малко (освен от хора, които искат нещо по-евтинко), в сравнение с Г5 от последните.

Потребителски аватар
batesecko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batesecko » Съб 26 яну 2008 22:45

Смятам че по правилно е да не се мхварляате на най-новия модел.

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Съб 26 яну 2008 23:07

gr_kanev написа:
jetttlii написа:Ако ти трябва кола за препродажба след някоя друга година Г6 е по - добрия избор, но само ако можеш да преглътнеш недоизкусорените детаили на новото :wink:

Точно заради това цената на Г6 ще е по-ниска (в сравнение с по-късни Г6), а и търсенето ще е по-малко (освен от хора, които искат нещо по-евтинко), в сравнение с Г5 от последните.
В сравнение с по - късни Г6 да, но в сравнение с Г5 ще е по - висока, както стана при Г2 и Г3, Г3 и Г4 и Г4 и Г5 :wink: поне мойте наблюдения са такива

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Нед 27 яну 2008 5:52

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Нед 27 яну 2008 9:23

тръба написа:http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=28065&highlight=%ED%EE%E2%E0+%E8%EB%E8+++%EF%EE%E2%E5%F7%E5+%E5%EA%F1%F2%F0%E8

Нищо общо. Идеята тук не е различни класове или екстри, а един и същ модел единия към края на произоводството си, другия в началото си. Като акцента е при стойност при последваща препродажба.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Нед 27 яну 2008 9:54

chy написа:Еми "брадата колежке" :wink: ,новото си е ново и в двата случая...обаче историята е показала че най-новия модел винаги е пускан малко прибързано,което после се доизкусурява...А Г5 е модел на колко станаха-2-2,5години...би трябвало това да е изчистено...
Да наистина е така!По-добре да се действа "по-сигурно" и да се вземе от стария модел последните бройки-производителя вижда къде излизат дефектите и ги отстраняват

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Нед 27 яну 2008 12:21

аз пък съм на мнение че трябва да се вземе кола на 1-2 години от проверен доставчик от германия
голямото обезценяване е минало вече...

stilko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stilko » Нед 27 яну 2008 12:57

:wink: Аз гласувам за Голф 7 щом само питаш. mhihi

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”