Интересна дупка в гърнето.

Техническа и сервизна информация за Passat
bachest
Автомобил:
Двигател:

Интересна дупка в гърнето.

Мнениеот bachest » Пет 02 ное 2007 14:58

Здравейте.
Отново имам питане към вас. Passat B4 - 94г.
При шофиране, при подаване на газ, заедно с ускорението на колата, се ускорява и един характерен звук - зззъъъъъъъъъ ... Огледах ауспусите/гърнетата - Здрави са. Не са ръждясали. Обаче в едното гърне е пробита дупка. Все едно с дрелката съм го боцнал. Предполагам, че звука се получава от тази дупка. Какъв е смисъла от нея. Нарочно ли е пробита? Какво може да се оплеска, ако се запуши?

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Пет 02 ное 2007 15:10

ами колега чувал съм че когато се кара на газ, някои дупчат с малко свредло дупка на задното гърне отдолу и така повече време се запазва здраво, без да гние.
Причината е че газта отделя много конденз, който не може да се изтече от тръбата на задното фърне и остава в самото гърне.
Дано съм помогнал с нещо.
Не знам дали караш на газ или на бензин, но това е интересна теория за проблема ти :)
Нищо няма да оплеска ако се запуши.
На кое гърне е дупката - средно или задно?
п.п. малко вероятно е оттам да се чува шума който описваш.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пет 02 ное 2007 15:37

ivo123 написа:ами колега чувал съм че когато се кара на газ, някои дупчат с малко свредло дупка на задното гърне отдолу и така повече време се запазва здраво, без да гние.
Причината е че газта отделя много конденз, който не може да се изтече от тръбата на задното фърне и остава в самото гърне.
Дано съм помогнал с нещо.
...
п.п. малко вероятно е оттам да се чува шума който описваш.

:да: Точно това е причината за дупката....а дори и да не е това шума не е от там, може би по-скоро вътре гърнето се е поразпаднало

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пет 02 ное 2007 16:12

по въпроса, понее си сменях гърнето наскоро, но не си пробих такава дупчица.... дали да пробия???

Потребителски аватар
dlug

Мнениеот dlug » Пет 02 ное 2007 16:22

Никак не е лошо. Можеш да го боднеш с един център. Много спомага за оттичането на конденза и удължава живота на гърнето. В крафт дори не дават гаранция ако колата е на газ и няма такава дупка
P.S. Дупката се прави в задният край на гърнето

Потребителски аватар
batmilko
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пет 02 ное 2007 16:32

dlug написа:Никак не е лошо. Можеш да го боднеш с един център. Много спомага за оттичането на конденза и удължава живота на гърнето. В крафт дори не дават гаранция ако колата е на газ и няма такава дупка

винаги съм се чудел и що точно там.... (на голфа имах там), не е ли по-логично да е отдолу?

Потребителски аватар
dlug

Мнениеот dlug » Пет 02 ное 2007 16:42

batmilko написа:
dlug написа:Никак не е лошо. Можеш да го боднеш с един център. Много спомага за оттичането на конденза и удължава живота на гърнето. В крафт дори не дават гаранция ако колата е на газ и няма такава дупка

винаги съм се чудел и що точно там.... (на голфа имах там), не е ли по-логично да е отдолу?

Отдолу де...ама в задният край, до шева, в най-ниската точка. На голфа ти къде е била?

Потребителски аватар
batmilko
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пет 02 ное 2007 16:59

dlug написа:
batmilko написа:

Отдолу де...ама в задният край, до шева, в най-ниската точка. На голфа ти къде е била?

там, дето излиза ауспуха.... е в най долната част, но на тази стена.... което.... ме учуди... па го напрайха в сервиз на крафт тогава

Потребителски аватар
dlug

Мнениеот dlug » Пет 02 ное 2007 17:06

batmilko написа:
там, дето излиза ауспуха.... е в най долната част, но на тази стена.... което.... ме учуди... па го напрайха в сервиз на крафт тогава

Странно...някой сигурно се е замислил нещо. Бодни си една отдолу и си свиркай. Ако не те мързи можеш да боднеш и средното гърне, полезно е и там

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Пет 02 ное 2007 21:07

batmilko написа:там, дето излиза ауспуха.... е в най долната част, но на тази стена.... което.... ме учуди... па го напрайха в сервиз на крафт тогава

Излизащите газове "натикват" конденза в тази посока.Затова се прави там :roll:

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Пет 02 ное 2007 22:07

АГУ нямам. Само на бензин бича. Дупката ми е на последното гърне. Относно описанието на звука, който се чува, не бях много точен. Чува се предимно в ниските обороти. Бученето [зззъъъъъъ] не се ускорява, еми просто при ускорение на автомобила, започва да се чува по-силно. Почти съм сигурен, че е от ауспусите. Звука излиза със сигурност зад мен. Някъде отдолу. Някой има ли някакви идеи [нещо да уплътня] или единствения вариант е смяна на гърнета.

Допълнение: Извинявам се за смешните обяснения - звука е все едно се фърфоли хартия от вятъра. Нещо като да излезеш с шушлякови дрехи и да ти се мятат крачулите от вятъра.

Потребителски аватар
dlug

Мнениеот dlug » Пет 02 ное 2007 22:35

Така или иначе трябва да се погледне точно какво е. Един да дава газ и един да гледа отдолу има ли пробив и въобще какъв е проблема. Не знам какво точно ти е гърнето. Някои остават външно абсолютно здрави, а вътре се разпадат, почват да дрънчат или може дори да се запушат и да пречат на газовете да излизат свободно. При такъв проблем обикновено се сменят гърнетата. С две думи без проверка няма да стане (и то от човек който има все пак някъкъв опит)

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Съб 03 ное 2007 4:30

Може скобите на гърнетата да са се разхлабили.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Съб 03 ное 2007 9:39

Здр. вчера карах на колегата колата да махнат катализатора(свалиха го,срезаха го на две и го "изтарбушиха" :lol: после пак си го завариха),като я запалих звука беше доста по различен(по шумно),нещо подобно на зззззззззззъъъъъъъъъъъъъъъъ,като преди да го свалят не се чуваше как работи

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Нед 04 ное 2007 10:48

bachest написа:Някой има ли някакви идеи [нещо да уплътня] или единствения вариант е смяна на гърнета.

според мен проблема ти е в гъвкавата връзка, колега. прогарят отвътре теловете и издават този специфичен шум. нищо не може да се направи. и при мен е така, но свикнах.

Върни се в “Passat”