На голф 2 искам да сложа разпънка между ботушите отпред.
Обаче ме е страх да не хванат ръжда след време, какво да направя за да не избие?
Мисля да я хвана с болтове отдолу-нагоре и отгоре с гайки
Монтаж на разпънка(стрът бар)
- K_Power
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Избива Пацо, виждал съм на коли вкарани от чужбина с такива разпънки, които са сложени преди години и си има малко ръждичка по бомбетата! Най-добре е като пробиеш дупките, с едни напоен парцал с масло мини отвътре под калника бомбето точно при тампона на амортисьора и нищо не ти пречи да намажеш и мястото където ляга фланеца на разпорната щанга!
- Съмнителният
- Автомобил: Bora 4 motion
- Двигател: BDE 2002
- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Съмнителният написа:И аз ще слагам, та въпроса ми е:Трябва ли да се пробива, за да се хване разпънката или има и друг начин?
Е ти как мислиш?!?!
Мможе и със силикон да си я залепиш ама ще изпълнява тогава една съвем друга функция клоняща към декорация
РАСО
п.п. Поне с по 3 болта на ботуш и то 8мм. Ако разпънката е без корекция на разпъване разпробиването и монтажа се прави задължително когато колата е вдигната цялата на подемнк.
Последна промяна от paco на Сря 01 апр 2009 9:44, променено общо 1 път.
- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
Продава се един консервант, който се пръска и служи като изолатор от вода. Цената му е около 6 - 7лв. и се продава по бояджийските магазини. С него можеш да си напръскаш профилактично и вратите, задния капак и калниците от вътрешната страна. Дупките на ботушите преди да ги напръскаш с него е хубаво да се мацнат малко с грунд
paco написа:п.п. Поне с по 3 болта на ботуш и то 8мм. Ако разпънката е без корекция на разпъване разпробиването и монтава се прави задулжително когато колата е вдигната цялата на подемнк.
Разпънката която имам е без реглаж Обаче като я наложа на ботушите когато колата си е на земята и застава идеално, да не би ако се вдигне да не застане така хубаво?
А и има само по 2 дупки на ботуш, малко ли ще са?
- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Идеята на този вид монтаж е разпънката да е под напрежение когато колата стъпи на колела. Ако не се направи по този начин тя поема много по-малка част от напрегнатостта на коша/ботушите и съответно не е толкова ефикасна. Това са дребни неща на които човек трябва обръща внимание преди да монтира и се отнася само за не регулиращи се разпънки. За пълното укрепване на предницата се слага и щанга/разпънка между предните носачи коят цели само да спре частичното събиране при резки преходи като каране по шикани.
РАСО
РАСО
- K_Power
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А е гот да се сложи и между задните бомбета, защото са много по-слабо укрепени от предните и поддават при по-яко напъване ... но виж, ако караш градско само и леко, няма да усетиш разлика, но ако отидеш да покараш на Бухово например, ще усетиш действието й! Аз за моя ще си правя раздвижни на предните и на задните бомбета и една между носачите и като легне ниско, задължително скара под мотор и скорости
Окачването ми е кони, отпред имам разпънка долна м/у носачите, имам и защита за картера
А има ли вариант тази разпънка да се направи с корекция?
А и другия проблем е че не може да се разкача като повечето разпънки ами е цяла!
Формата и е подобна
http://images.importtuner.com/features/ ... ut_bar.jpg
Дали ще може да се направи да се разглобява, за да не се налага да се откача от ботушите всеки път
А има ли вариант тази разпънка да се направи с корекция?
А и другия проблем е че не може да се разкача като повечето разпънки ами е цяла!
Формата и е подобна
http://images.importtuner.com/features/ ... ut_bar.jpg
Дали ще може да се направи да се разглобява, за да не се налага да се откача от ботушите всеки път
- Съмнителният
- Автомобил: Bora 4 motion
- Двигател: BDE 2002
- biostrong
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Монтаж на разпънка(стрът бар)
искам да попитам, на долната страна на бомбето трябва ли пак да има някакъв фланец през който да минат болтовете за разпънката или просто си надупчвам бомбето и мушкам болтовете ?
- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не ти трябват фланци от доло а само по-големи шайби. Ламарината там е двойна и няма как да се предаде.
РАСО
РАСО
- biostrong
- Автомобил:
- Двигател:
ок мерси, и аз така предполагах но не бях съвсем сигурен