За някои особености при вноса от САЩ

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

За някои особености при вноса от САЩ

Мнениеот rosy » Пон 25 авг 2008 8:54

Здравейте колеги :)
Въпросите ми са съвсем конкретни. Какво представлява техностеста и при какъв случай трябва да се прави?
В днешния 24 часа има две страници за внос на коли и там пише, че от КАТ казали- за американските коли при регистрация тук може да се наложи подмяна на фарове, мигачи и стопове :roll:
Този казус кога възниква :?:

Интересуват ме отговорите само на тези въпроси, ако знаете. Разсъждения отностно мита, акцизи, ддс, транспорт, струва ли си или не кола от САЩ са ми излишни.
Благодаря и успешна седмица :D

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 25 авг 2008 9:10

Технотест се прави когато возилото е с пройзход и внос извън Европейската Общност,струва май сега към 360 лв ма може и да те лъжа.
Амигачите се подменят защото в Щатите са червени

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пон 25 авг 2008 9:14

Техно мисля. че се прави ако го няма автомобила в базата от данни на КАТ.
Дали си заслужава :
През 2002 си купих Хюндай аксент 1998 г. 1.8 ми. + Клима + Ел Пакет за 900 $
900$ + Шипнг До бг + Мито = ??

Смятай :).

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Пон 25 авг 2008 9:44

АЗ също чакам кола от щатите, и ще пиша след време като мина по инстанциите как е минала цялата работа...
Но миналата година познат регистрира 2 коли - джета '05 и голф (рабит) '06 и не ходи на технотест! Дано не се налага и аз да ходя :)

едит: Ххаха сега прочетох статията - тия журналисти пак си пишат кво им е кеф и най вече на изуст :lol: "Наемането на 40-футов контейнер от Щатите до Бургас излиза около 1000 долара". :lol:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 25 авг 2008 11:23

Uneek написа:АЗ също чакам кола от щатите, и ще пиша след време като мина по инстанциите как е минала цялата работа...
Но миналата година познат регистрира 2 коли - джета '05 и голф (рабит) '06 и не ходи на технотест! Дано не се налага и аз да ходя :)

едит: Ххаха сега прочетох статията - тия журналисти пак си пишат кво им е кеф и най вече на изуст :lol: "Наемането на 40-футов контейнер от Щатите до Бургас излиза около 1000 долара". :lol:

Всъщност - сори за офтопика - колко струва самия шипинг? Като цяло колко му е излязла цялата галимация за голфа (примерно)?

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 25 авг 2008 11:31

1000$ не са ли малко малко :(
Колега имаше няколко теми за вноса от Америка, и аз се интересувах и доста информация получих.

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p= ... t=#1179537

Ето една тема, погледни я, има интересна информация :)

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пон 25 авг 2008 11:42

canyoubounce написа:1000$ не са ли малко малко :(
Колега имаше няколко теми за вноса от Америка, и аз се интересувах и доста информация получих.

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p= ... t=#1179537

Ето една тема, погледни я, има интересна информация :)

Мерси колега, но мен нещата от темата която си дал не ме интересуват. Интересува ме само описаните казуси в първия пост :)

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 25 авг 2008 11:46

за автомобили от Америка на техно теста си изискват други мигачи /да не светят в червено/. винаги си е било така :idea:
чувал съм че има и други варянти :wink: ама си поразпитай кое как колко и т.н. :wink:
имам приятели който си ги регистрират така но.... :wink:

Georgi_G
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi_G » Пон 25 авг 2008 15:09

Скоро купувах кола та:
За всички коли, внесени извън държавите от ЕС, ако нямат CE знак и номер на одобрение за движение в зоната на ЕС се ходи на Технотест, защото не могат да се регистрират в КАТ.
Това е марката СЕ до табелата с данните на колата.
Фирмата се намира на Гара Искър. Провериха спирачки и светлини, газове, после се повъртяха двама юнака (комисия) около колата, огледаха волан, педали, колани и доказаха, че може да движи в границите на ЕС. Даже мериха и междуосовото разстояние на стандартна А4. Около мен имаше и коли от USA и процедурите бяха същите, но не знам цените.
Цената за коли от Швейцария е 270лв. суха пара и е по желание, като ми обясниха, но без този протокол не можеш да си регистрираш колата в КАТ.

(фирмата има и интернет страница с телефони за справка)

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 25 авг 2008 19:20

естествено че е по желание :wink: то се разбира,тука сме Фридъм,Либерта яко :twisted:
ако искаш ходиш и се надупваш 270 лв за една безмислена глупост а пък ако искаш си държиж купчина желязо пред вас която не може да циркулира :idea:
друго си е :lol: аз съм горд че съм БъЛГАРИН баси
начи системата е :или у дупето,или у дупето или с рушвето :idea:
:patriot

А и нещо важно мисля,ако колата(или мотора) е купувана от застрахователен търг и е била обявена за тотална щета(salvage vehicle)
от няколко месеца вече технотест не ги регистрират :idea:
извинявам се за оффа ама не се сдържах

Потребителски аватар
Tougi
Автомобил:
Двигател:

Re: За някои особености при вноса от САЩ

Мнениеот Tougi » Пон 25 авг 2008 23:10

rosy написа:Здравейте колеги :)
Въпросите ми са съвсем конкретни. Какво представлява техностеста и при какъв случай трябва да се прави?
В днешния 24 часа има две страници за внос на коли и там пише, че от КАТ казали- за американските коли при регистрация тук може да се наложи подмяна на фарове, мигачи и стопове :roll:
Този казус кога възниква :?:

Това за червените мигачи вече го казаха. Относно фаровете, в САЩ те имат малко по-различна геометрия на лъча. Конуса е по-широк и гледат по-високо. Според това дали от технотеста са на кеф (и не обърнат внимание на DOT маркировката), може и да те пуснат. Но по принцип, трябва да ги смениш.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 25 авг 2008 23:21

Един познат се оплака скоро, че го накарали да смени и арматурното табло, понеже оригиналното било само в мили... (някакво субаро беше колата)

Потребителски аватар
Golfer_pz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer_pz » Вто 26 авг 2008 7:03

еми и аз през 2002 си купих Форд Фокус ЗТС(модел) 2.0 16в от САЩ(също така съм живял там 10 години и по добрене си взимаи кола от там), за 15 600$ и за контейнер(шипинг) ми взеха 4 бона. също така ми казаха на митницата че зависи и от конете и тогава се определя митото.кола до 150 коня излиза по евтина но ако си като мен 175 коня излиза солено...... ето и самата кола: http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/980/1647963039.JPG

http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/1187/1960694577.JPG според мен не си струва и много ще ти гори тука в БГ. а и също тана не са ме карали да сменявам абсолютно ни6то по колата включително и таблото както каза по горе колегата...... никакви ядове нямах :)
ПОЗДРАВИ и успех

Потребителски аватар
Tougi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tougi » Вто 26 авг 2008 20:00

Golfer_pz написа:еми и аз през 2002 си купих Форд Фокус ЗТС(модел) 2.0 16в от САЩ.......... а и също тана не са ме карали да сменявам абсолютно ни6то по колата включително и таблото както каза по горе колегата...... никакви ядове нямах :)
ПОЗДРАВИ и успех

Ти па! От 2002 година знаеш ли колко вода изтече. България е в ЕС (или поне така си мислим), не забравяй.

scarboro
Автомобил:
Двигател:

Re: За някои особености при вноса от САЩ

Мнениеот scarboro » Пон 16 фев 2009 17:10

:търсачкаа

Последна промяна от scarboro на Чет 31 дек 2009 9:37, променено общо 1 път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”