нищо не се знае
 нищо не се знаеKAT vs Шофьори. Как да се защитим ? (кратък наръчник)
- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
Re: KAT vs Шофьори. Как да се защитим ? (кратък наръчник)
е катаджийте само с астри ли са нали сега им дадоха и едни Ситроени и при вас в Блг. ги има. Незнам какво ще направя ще спра сигорно но ще имам нещо под ръка за всеки случай   нищо не се знае
 нищо не се знае

нищо не се знае
 нищо не се знае- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vasstop написа:Не е в закона, а в Правилника за прилагане на ЗДвП.fill написа:Търсих в закона къде го пише това нещо, обаче не можах да го намеря. Може ли да пуснеш цитат от закона.vasstop написа:Ако не ти работи някоя светлина по колата имаш право да отстраниш проблема на място.
Ако не можеш - тогава се пише акт.
Ето ти извадката:
взета от тук: http://www.kat.mvr.bg/ppzdp.txt
Чл. 10. (ал. 1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически
неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:
т. 12. по осветителната уредба:
в) не светят дългите, късите, габаритните светлини или стоп-светлините;
Чл. 11. (1) (Попр. - ДВ, бр. 72 от 1996 г.) При възникване по време на движение на
някоя от техническите неизправности, посочени в чл. 10, ал. 1, т. 1, букви "г" и "д", т. 2,
буква "г" , т. 3, букви "а" и "в", т. 5, буква "в", т. 6, буква "е", буква "ж" - по време на дъжд
или снеговалеж, и буква "м", т. 7, букви "а", "в" и "г", т. 9, буква "в", т. 10, буква "в" и т. 12,
буква "в" през нощта и при намалена видимост, водачът е длъжен да спре моторното
превозно средство или ремаркето до отстраняване на неизправността.
Нищо не ти пречи да си извадиш резервната крушка, да си я смениш и ако светне - по живо, по здраво...
Сега забелязвам и един пропуск - както караме зимата на 'дневни' светлини през деня, какво ще стане ако са неизправни?
В Правилника е записано, както виждам "през нощта и при намалена видимост", а не целодневно.
Простаци!
добре де, никъде не е написано, че трябва да светят 2те стоп светлини. защо трябва да се заяждат ако едната не свети.
- vasstop
- Гадфадъ' 
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Предните три дни попътувах малко и на няколко места видях постове на пътна полиция, но с необозначени бели Опел Астра, без синя полицейска лампа отгоре и без никакви обозначителни знаци по автомобила.
Нямаше ли закон, който да изискваше да те спират само обозначени автомобили?

- kacarov_dupnitsa
- Двигател:
- Контакти:
аз няма да им спра та ако ще турско да е   тука в Дупница имаше една такава астра защото на полицаите не им се даваше 50 лева за стикерите и за лепенето и сумати време я караха така без никакви обозначителни знаци
  тука в Дупница имаше една такава астра защото на полицаите не им се даваше 50 лева за стикерите и за лепенето и сумати време я караха така без никакви обозначителни знаци

тука в Дупница имаше една такава астра защото на полицаите не им се даваше 50 лева за стикерите и за лепенето и сумати време я караха така без никакви обозначителни знаци
  тука в Дупница имаше една такава астра защото на полицаите не им се даваше 50 лева за стикерите и за лепенето и сумати време я караха така без никакви обозначителни знациRe: KAT vs Шофьори. Как да се защитим ? (кратък наръчник)
vasstop написа:Предните три дни попътувах малко и на няколко места видях постове на пътна полиция, но с необозначени бели Опел Астра, без синя полицейска лампа отгоре и без никакви обозначителни знаци по автомобила.
Да имаше го и после като те спрат другите можеш да обясниш що не си спрял и евентуално да нямаш проблеми
- kacarov_dupnitsa
- Двигател:
- Контакти:
А дали няма да ти направят проблем сигорно ще се заядат веднага

- balky
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vasstop написа:Предните три дни попътувах малко и на няколко места видях постове на пътна полиция, но с необозначени бели Опел Астра, без синя полицейска лампа отгоре и без никакви обозначителни знаци по автомобила.
Колега почти всеки ден виждам такива около Пловдив и по магистралата. Това са от тези който те снимат колко си хубав и след време получаваш снимката. Нямат НИКАКВО обозначение. В повечето случаи стоят но и не рядко се движат. Радар детектора ми е постоянно включен и на няколко пъти ми се е случвало да ме стрелят изотзад(бялата астра беше зад мен) добре че и срещу това съм имунизиран
 Преди няколко дни ходих до КАТ - Пловдив там имаше няколко такива автомобила, а камерите с радар бяха на таблото
  Преди няколко дни ходих до КАТ - Пловдив там имаше няколко такива автомобила, а камерите с радар бяха на таблото  
вече няма такова нещо за колите, както и вече могат да те спират не само от КАТ - може редови полицаи, жандармерия, военна полиция, ДАНС, ДАМС.. кво се сетиш 

Те и пеши патрул могат да те спрат и да ти напишат акт.
Без маркировка са колите на криминална,камерите и на някои началници.
- balky
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
sploty написа:vasstop написа:Предните три дни попътувах малко и на няколко места видях постове на пътна полиция, но с необозначени бели Опел Астра, без синя полицейска лампа отгоре и без никакви обозначителни знаци по автомобила.
Те и пеши патрул могат да те спрат и да ти напишат акт.
Без маркировка са колите на криминална,камерите и на някои началници.
Значи нещата отиват към пълна АНАРХИЯ!!! Разбирам че всеки може да те спира и да си праи гавра с теб..... Това е абсолютно безумие!!!!
за гаврата зависи пак от това кой,къде и за какво те спират

- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Да, но си е твое право да не спреш. Защото излиза някакъв от храстите и ти маха - гледай само да не го блъснеш и си продължаваш, да не е пеш, негов си е проблема, ако те спрат някъде и се заядат, казвап че си помислил, че е някакъв бездомник   и така. Правиш се на тъп и тва е. Мен ме спират една вечер на кръстовище на улица А и Б, аз им викам "Абе улица А много разбита, направете нещо" Те ми викат "Ааа ние сме по улица Б"
  и така. Правиш се на тъп и тва е. Мен ме спират една вечер на кръстовище на улица А и Б, аз им викам "Абе улица А много разбита, направете нещо" Те ми викат "Ааа ние сме по улица Б"   Така че, дай да се правиме на умрели лисици и това е
   Така че, дай да се правиме на умрели лисици и това е  

и така. Правиш се на тъп и тва е. Мен ме спират една вечер на кръстовище на улица А и Б, аз им викам "Абе улица А много разбита, направете нещо" Те ми викат "Ааа ние сме по улица Б"
  и така. Правиш се на тъп и тва е. Мен ме спират една вечер на кръстовище на улица А и Б, аз им викам "Абе улица А много разбита, направете нещо" Те ми викат "Ааа ние сме по улица Б"   Така че, дай да се правиме на умрели лисици и това е
   Така че, дай да се правиме на умрели лисици и това е  
- Peterman
- Автомобил: passat b6
- Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006
евала!   темата е много полезна, за да не ни правят на маймуни!!!
  темата е много полезна, за да не ни правят на маймуни!!! 

- batetony67
- Автомобил: VW Beetle
- Двигател: CU 1980
- Контакти:
Luper написа:вече няма такова нещо за колите, както и вече могат да те спират не само от КАТ - може редови полицаи, жандармерия, военна полиция, ДАНС, ДАМС.. кво се сетиш
Може да те спират само полицаи, това за жандармерията и военна полиция не е вярно. Май.

Здравейте попаднах на форума ви търсейки място да споделя проблема си и се надявам да получа предложения как да постъпя. На 20. 02. 2010 управлявайки автомобила си в гр. Козлодуй (входа от АЕЦ)предприех изпреварване с цел предотвратяване на ПТП. Ситуацията беше следната : влизам в населеното място със 50км/ч при което бях изпреварен от автомобил, който виждайки поста на патрул от КАТ натисна рязко спирачките аз трябваше или да направя същото и да създам опасност да бъда блъснат от движещия се зад мен автомобил или да предприема изпревалване. Надлъжната маркировка не беше ясно различима поради износване и освен това поради обилното опесъчаване не се виждаха и жалките остатъци от нея. Няма знак "забранено изпреварването" и след бърз поглед за отсъствие на отсрещно движещи се коли и такива изпреварващи ме предприех маневрата. В последствие бях спрян от патрула и ми бе съставен акт за нарушение по чл6 ал 1 престъпване на маркировка М1. След около 2 седмици минах отново в същия участък- виждаха се ясно остатъците от надлъжната маркировка и те са от прекъсната надлъжна маркировка М3.Въпреки това днес ми бе връчено излязло наказателно постановление от 24.02.2010 с което ме наказват с глоба от 30 лв и отнемане на 4 контролни точки.Не съм нито за 4-те точки нито за 30-те лева, но ми е обидно имам 20 годишен стаж зад волана и доста километри над 500 000 като нямам никакви нарушения като изключим един фиш за превишена с 12 км скорост и един за включени дневни светлини без включени къси светлини през деня през периода в който не е задължително движението с включени къси светлини. Моля за помощта Ви!

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”