Каското ми или ГО-то на другия? - решено

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Катерина
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Каското ми или ГО-то на другия? - решено

Мнениеот Катерина » Съб 10 юни 2006 6:56

Една мила девойка и т..а "колежка" реши ,че с пълен десен (на светофар) ще "изръчка" тези пред нея и резултата е : задната ми врата, мойта врата и предния калник.
:evil: :beat_butt2 :rocketwhore
Та въпроса ми е : да си ползвам ли моето каско, или да отида при нейния застраховател на ГО-то за изплащане на щетите? Кое ще е по-добре за мен ?
(каското ми е в БУЛИНС , те казаха,че ремонта си го правя аз , а пари изплащат след 30 дена). А нейната гражданска е в HDI (нищо не ми говори- видях само в протокола,че колата е купена на лизинг от Хюндай).
mod edit: wili98

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Съб 10 юни 2006 7:10

Ти имаш работа само с БулИнс. Те ще си вземат от ХДИ каквото трябва!
Кофти случка!

Потребителски аватар
Tod
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tod » Съб 10 юни 2006 8:57

madmen написа:Ти имаш работа само с БулИнс. Те ще си вземат от ХДИ каквото трябва!

Не е точно така колега. Катерина има два варианта: да си вземе пари и от двете застраховки или само от гражданската. Аз не бих пипал каското в този случай, защото евентуалното обещетение се приспада от сумата, която би се изплатила при настъпване на събитие кражба. Парите по ГО биха покрили напълно разноските по ремонта, ако разбира се HDI подходят професионално и оценката на щетите е адекватна по отношение на фактическите поражения.

Потребителски аватар
Kill of Killer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kill of Killer » Съб 10 юни 2006 9:01

Madmen е напълно прав :wink: По-железна застрахователна фирма от БУЛИНСняма :lol:

Потребителски аватар
lodigiani
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lodigiani » Съб 10 юни 2006 9:45

Щетата е регресна, така че като отидеш в БулИнс те ще си вземат парите от ГО на виновния. Ще ти изплатят парите по експертна оценка, а през това време можеш да си оправиш колата където пожелаеш.

Когато щетата е регресна (както в случая), тогава застрахователя не ти взима парите от застрахователната премия, а както казах вече от ГО на виновния (ако случайно няма ГО го съдят, ако доброволно не плати).
Щетата е нерегресна тогава когато няма виновник и ти изплащат сумата от застрахователната премия.

Веднъш преди няколко години (на 18 януари) ми се случи ПТП с един "шофер"-лада комби от Благоевград без ГО и без каско... БулИнс ми изплатиха регресно 1300лв (оправих щетите за 900лв), винаги съм се чудил обаче, как БулИнс са си взели парите от оня :lol:

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Съб 10 юни 2006 11:13

Отивай в БУЛИНС ама трябва до 3 дневен срок да им съобщиш за настъпилото ПТП, те ще ти кажат кога да отидеш на оглед, а и на место идват даже и 30 дена след това ти изплащат сумата

lodigiani ясно ти е БУЛИНС на коя бивша застрахователна компания е наследник така че не се чуди много как, дано да не трябва да зимат от тебе никога ;)

Потребителски аватар
Катерина
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Катерина » Съб 10 юни 2006 13:12

Благодаря за изчерпателните отговори. Мен точно това ме притесняваше- сегашното изплащане от страна на БулИнс да не повлияе за по нататъшни разплащания. Така,че отивам при тях.
Още веднъж МЕРСИ :)

Потребителски аватар
lodigiani
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lodigiani » Съб 10 юни 2006 13:48

bluefen написа:lodigiani ясно ти е БУЛИНС на коя бивша застрахователна компания е наследник така че не се чуди много как, дано да не трябва да зимат от тебе никога ;)

съвсем риторично беше от моя страна, просто са ми любопитни детаилите ама нейсе :D

Иначе веднъш ми беше дошло едно писмо от ДЗИ, буквално Покана си беше да им занеса полицата от ГО-то ми или да платя съответната сума ако нямам ГО. Пратих им полицата по факс естествено и така приключи въпроса.
Важното е да имаш редовна ГО, даже и на 1-ви януари...

Потребителски аватар
DIABLO 666
Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
Двигател:

Re: Каското ми или ГО-то на другия?

Мнениеот DIABLO 666 » Пон 12 юни 2006 8:43

Катерина написа:Една мила девойка и т..а "колежка" реши ,че с пълен десен (на светофар) ще "изръчка" тези пред нея и резултата е : задната ми врата, мойта врата и предния калник.
:evil: :beat_butt2 :rocketwhore
Та въпроса ми е : да си ползвам ли моето каско, или да отида при нейния застраховател на ГО-то за изплащане на щетите? Кое ще е по-добре за мен ?
(каското ми е в БУЛИНС , те казаха,че ремонта си го правя аз , а пари изплащат след 30 дена). А нейната гражданска е в HDI (нищо не ми говори- видях само в протокола,че колата е купена на лизинг от Хюндай).

ходи в бул инс ако все още неси заведи си щетата,и чакай.аз така направих като ме удариха по-миналата седмица.при мен беше добре че на тоя гражданската беше и тя в бул инс та ми казаха че все тая дали по каско или по ГО парите щели да са еднакви.

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Пон 12 юни 2006 16:08

Съжалявам.
На мен ми се случи подобнно нещо миналия четвъртък, в петък 9.06.2006 бях на оглед при застрахователите на тоя дето ме рендоса, почнаха директно да се пазарят и да ме обвиняват, че им пробутвам стари щети. Събраха се около 5 човека, все 'експерти и накрая направо ме обвиниха в лъжа, побеснях (тъпаците бяха от лъскавия Алианц).

Бих те посъветвал да отидеш на оглед при твоите застрахователи (Булинс), инак HDI ще те гледат 'под лупа', в крайна сметка ти изваждаш директно мангизите от техните джобове. Булинс да ти опишат щетата и те да си търсят кинтите от HDI.

Успех.

Потребителски аватар
Катерина
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Катерина » Пон 12 юни 2006 16:39

Реших си въпроса вече. В Бул Инс . И след 30 дни ще установя колко са точни :wink:
А колицата ... направо съм и майстор : поизчуках от вътрешната страна вратите - боя на спрей (колата е мат), и се надявам да изкара два-три месеца, докато намеря време да я боядисат майстори вече. :D
:lock:(или изтрийте)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”