VW Vento Variant OEM+
- PabloEscobar
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57D30O2
Re: VW Vento Variant 1.9 TDII
Здравей,
съжалявам, но колата не се продава
Все още не съм и се нарадвал, а и я карам от Януари тази година
Стана ми като хоби и не мисля скоро да се разделям с нея.
Поздрави!
съжалявам, но колата не се продава

Стана ми като хоби и не мисля скоро да се разделям с нея.

Поздрави!

- PabloEscobar
Е...най-сетне си получих всичките пасти. Може би ще се запитате, защо чак сега? Защото някой от DHL беше изтървал пакета ми и две от тях се бяха разлели, и всичко е станало на мармалад
Дори не достигна до мен...направо го върнаха на изпращача, че го чакаш да ми го изпрати на ново. Общо взето две седмици чакане.
Надявам се всичко това, а и парите, които дадох да са си стрували.

Дори не достигна до мен...направо го върнаха на изпращача, че го чакаш да ми го изпрати на ново. Общо взето две седмици чакане.

- skary9
- Автомобил: Vw MK3
- Двигател:
Лятото ще се полира
Какви точно са пастите, ще обясниш ли ?
Смисъл такъв, всяка е за различно нещо или ?

Какви точно са пастите, ще обясниш ли ?
Смисъл такъв, всяка е за различно нещо или ?
- PabloEscobar
Надявам се на пролет ако се прибера за 2-3 дни да я направя.
Ами всичките тези шишета са различни работи и не са само пасти за полиране. Само две от тях са пасти
Общо 6 препарата
1) Шампоан + вакса в едно - 30 мл към 5 литра вода се разтравят нанася се от капака към тавана и след това отстрани и се остава да подейства 10-15 мин.
2) Кнете* + препарат за него - пръска се на частта, която ще се третира и след това се търка. Целта е да се премахнат мръсотийте по боята и част от малките драскотини (паяжини)
3) Паста за полиране + вакса в едно - предназначена за полиране с машина или на ръка за премахване на много малки драскотини.
4) Паста за полиране п40 - предназначена за полиране с машина или на ръка за премахване на по-големите драскотини.
5) Запечатване до 6 месеца - намазва се цялата 10-15 мин се остава да престои, търка се с микрофибърна кърпа, оставя се още 20-30 мин и се повтаря цялата операция
6) Детайлър - пръска се след ВСЯКО МИЕНЕ НА АВТОМОБИЛА и се разнася по всички части с кърпа.
*нещо подобно на пластелин/глина
Няколко месеца се чудих между марки и модели надявам се че съм избрал правилните.
Ами всичките тези шишета са различни работи и не са само пасти за полиране. Само две от тях са пасти

1) Шампоан + вакса в едно - 30 мл към 5 литра вода се разтравят нанася се от капака към тавана и след това отстрани и се остава да подейства 10-15 мин.
2) Кнете* + препарат за него - пръска се на частта, която ще се третира и след това се търка. Целта е да се премахнат мръсотийте по боята и част от малките драскотини (паяжини)
3) Паста за полиране + вакса в едно - предназначена за полиране с машина или на ръка за премахване на много малки драскотини.
4) Паста за полиране п40 - предназначена за полиране с машина или на ръка за премахване на по-големите драскотини.
5) Запечатване до 6 месеца - намазва се цялата 10-15 мин се остава да престои, търка се с микрофибърна кърпа, оставя се още 20-30 мин и се повтаря цялата операция
6) Детайлър - пръска се след ВСЯКО МИЕНЕ НА АВТОМОБИЛА и се разнася по всички части с кърпа.
*нещо подобно на пластелин/глина
Няколко месеца се чудих между марки и модели надявам се че съм избрал правилните.
- skary9
- Автомобил: Vw MK3
- Двигател:
Ще видим като я полираш каква ще стане
Надявам се, че не си забравил за нащета уговорка

Надявам се, че не си забравил за нащета уговорка

- blagodrago
- Автомобил:
- Двигател:
Браво, колега! Види се не пестиш време и пари. Може ли и аз да попитам за волана, с какво го третира? Като нов е станал.
- tosho_vr6
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="PabloEscobar"]Както и с монтиран салон от Golf 4
здрасти имам едно въпростче към салоно който си монтирал в комбито
той е от голф 4 имам предни седалки и аз същите какво се преправя за да се сложат в голф или ако имаш и снимков материал докато си ги монтирвал ще съм ти благодарен
той е от голф 4 имам предни седалки и аз същите какво се преправя за да се сложат в голф или ако имаш и снимков материал докато си ги монтирвал ще съм ти благодарен
- PabloEscobar
tosho_vr6 написа:PabloEscobar написа:Както и с монтиран салон от Golf 4
Снимки нямам, но ще ти обясня накратно за какво става дума и ще ти изпратя едно упътване на немски как се монтират със снимки

Като за начало сваляш твойте седалки, вземаш флекса и махаш захващанията от голф 3, поизпиляваш ги. Намираш си донор Голф 4 режеш му захващанията и с телоподаващото ги заваряваш на мястото на оригиналните. До тук си свършил работата на половина. Вземаш голф 4 седалката и пилиш едното колелце за да взеле в релсите, за да може да се движи. Проблем ще ти създаде държача за колана. Опира някъде долу и там трябва да се изпили.
Ако имаш въпроси съм насреща

едит: колелцата, които трябва да се изпилят са вътрешните и се намалят с около 4 мм. Можеш да ги свалиш от седалката и пробваш по релсите. На височина пасват без проблем! Друго, което се досетих, ако нямаш донор можеш да си намериш профили с размери 25x30x4, но трябва да внимаваш с височината, защото ако ги издадеш много на висомо ще запират по седалката

- PabloEscobar
Понеделник ще ходя до Leverkusen, за да си взема още един комплект джанти 
Audi TT Speedline
7Jx16 ET31

Снимката е примерна

Audi TT Speedline
7Jx16 ET31

Снимката е примерна

Последна промяна от PabloEscobar на Съб 20 ное 2010 13:05, променено общо 2 пъти.
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Mercedes W210
- Двигател: 290TD
Тия отначало ги помислих за оригиналните ABF-ски. 

- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
Взе ли джантите ?
- PabloEscobar
Да, джантите ги взех, но в момента планувам съвсем други неща и съм ги пуснал за продан. Ще се издам малко - нещо по-добро от това, което взех 

- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
Santa Monica ?
- b1z0na
- Автомобил:
- Двигател:
PabloEscobar написа:Да, джантите ги взех, но в момента планувам съвсем други неща и съм ги пуснал за продан. Ще се издам малко - нещо по-добро от това, което взех
По добро от това ...

- b1z0na
- Автомобил:
- Двигател:
PabloEscobar написа:Да, джантите ги взех, но в момента планувам съвсем други неща и съм ги пуснал за продан. Ще се издам малко - нещо по-добро от това, което взех
По добро от това ...

dinkonikolaev написа:Santa Monica ?

Ако става въпрос за тия джанти ... наскоро бях видял във Видин, една Г4-ка с такива джанти, 4-ката беше със софийска регистрация ...