Как се сменя фар нa Golf 3 ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Как се сменя фар нa Golf 3 ?

Мнениеот buFka » Чет 17 авг 2006 14:54

Явно камък ми е потрошил фар-а, дупчицата е малка ама все пак искам да го сменя....питането ми е - трудно ли е и ако не - как става (моля ако някой дава описание да е кат за пълни идиоти :) )? Че не ми се ходи на майстор за това...
заглавието mod edit: golfer

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 17 авг 2006 14:59

Дано помня :)
Махаш решетката внимателно, на щипки е .
Отвиваш 4 винта на фара.
Махаш капачката отзад на куплунга.
Махаш самия куплунг от фара.
Взимаш фара в ръка :lol:

Трябва ти само една отверка, може и тази от тръбния ключ за гумите, която си върви с колата :D .

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 17 авг 2006 15:02

лесно е..
внимавай да не изпочупиш щипките на решетката..

разгледай и ще го видиш как става....

Потребителски аватар
simon
Автомобил: Hyundai Tucson
Двигател:

Мнениеот simon » Чет 17 авг 2006 15:13

Сваляш маската с емблемата само на щипки е първо отгоре освобождаваш.Фара е на 4 болта с 10 или 8 камък,развиваш ги и фара излиза само му откачаш тока отзад.Има метални скобички 4-6 махаш ги с отверка лекичко.Следва най-интересното стъклото е залепено за пластмасата на корпуса,започваш лекичко пак с макетно ножче да прерязваш лепилото/ако е студено не залепва обратно/ обикаляш го няколко пъти и вече само с дърпане сваляш стъклото,не заклинвай нищо между стъклото и пластмасата,че ще го дочупиш и по-трудно ще изчистиш малките парченца,а е хубаво да остане оригиналното лепило/после за всеки случай и силикон,че попропускат често водица фарчетата.Не е лошо да прегледаш вътре механизмите за регулиране и да избършеш рефлектора с памуче без течности обаче.Успех.Накрая металните скобички можеш малко да ги посвиеш /да държат стъклото като набиеш спирачки да не падне/

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Чет 17 авг 2006 15:14

Много ви благодаря...
ще видя дали ще се справя сам, но ако има неясноти пак ще ви питам да знаете :D

еле simon, ти ме фърли в приключение бе, силикони, чудесии!

Потребителски аватар
dinko_bonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dinko_bonev » Чет 17 авг 2006 15:24

simon написа:Сваляш маската с емблемата само на щипки е първо отгоре освобождаваш.Фара е на 4 болта с 10 или 8 камък,развиваш ги и фара излиза само му откачаш тока отзад.Има метални скобички 4-6 махаш ги с отверка лекичко.Следва най-интересното стъклото е залепено за пластмасата на корпуса,започваш лекичко пак с макетно ножче да прерязваш лепилото/ако е студено не залепва обратно/ обикаляш го няколко пъти и вече само с дърпане сваляш стъклото,не заклинвай нищо между стъклото и пластмасата,че ще го дочупиш и по-трудно ще изчистиш малките парченца,а е хубаво да остане оригиналното лепило/после за всеки случай и силикон,че попропускат често водица фарчетата.Не е лошо да прегледаш вътре механизмите за регулиране и да избършеш рефлектора с памуче без течности обаче.Успех.Накрая металните скобички можеш малко да ги посвиеш /да държат стъклото като набиеш спирачки да не падне/

Да разбирам ли, че се продават само стъкла за фаровете?!

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Чет 17 авг 2006 15:34

мда...тва е добър въпрос, ама по-лесно е май смяната на целия фар, а разликата в парите не вярвам да си струва да си играеш само със стъклото

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пет 18 авг 2006 6:26

Значи огледах вчера за тея щипки на решетката, питането ми е - само 2 ли са на брой? Аз само 2 виждам, да не се окаже, че са повече и аз от напъните да взема да ги строша останалите.

Потребителски аватар
simon
Двигател:

Мнениеот simon » Пет 18 авг 2006 9:57

4 отгоре има и две точно под фаровете.Трябва да изтеглиш маската напред след като откачиш горните щипки.Нов/стар фар/е 50 лева ама пък е истински,стъкло 20-25 лева ама пък не е истинско,при хубаво изчистване на рефлектора разлика има само от надписа на стъклото във външния вид на колата не си личи стъклото да е по-мътно или нещо такова.Силикона е много полезно нещо също като телта за москвичите/не искам да обидя никой/.Старите фарове на г3 пропускат вода.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пет 18 авг 2006 10:04

simon написа:4 отгоре има и две точно под фаровете.Трябва да изтеглиш маската напред след като откачиш горните щипки.Нов/стар фар/е 50 лева ама пък е истински,стъкло 20-25 лева ама пък не е истинско,при хубаво изчистване на рефлектора разлика има само от надписа на стъклото във външния вид на колата не си личи стъклото да е по-мътно или нещо такова.Силикона е много полезно нещо също като телта за москвичите/не искам да обидя никой/.Старите фарове на г3 пропускат вода.

Аз ще си чакаля за ефтини фарове в ибей, даже вече съм си набелязал няколко Hella които ми изглеждат сносни. Значи трябва да намеря къде са другит 4 щипки....само едно не ми е ясно: какво точно разбираш под "старите фарове на Г3"? Има нов модел за Г3, така ли да разбирам и ако да - как да позная кое е нов и кое стар фар? Щото нещеМ таралеж в гащите да си слагам с фар дет пропуска вода. При моя не съм забелязал да влиза....

Потребителски аватар
simon
Двигател:

Мнениеот simon » Пет 18 авг 2006 10:12

Там горе може ли да се кара със спукано стъкло на фара?По-стари на годинки от първите голф3 съм виждал доста поизпотени фарове.А пък за новите хела :да: а пък и ако смениш и мигачите и халогенчета нещо стопове?

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пет 18 авг 2006 10:36

simon написа:Там горе може ли да се кара със спукано стъкло на фара?По-стари на годинки от първите голф3 съм виждал доста поизпотени фарове.А пък за новите хела :да: а пък и ако смениш и мигачите и халогенчета нещо стопове?

да бе да, ай сега да не ставаме нагли :) аз за един фар цяла наука напраих, ти сега ми говориш за мигачи, халогени и стопове...ясно ли ти е с кой говориш а, пълен инвалид кат станде дума за коли. Ако сменя сички тея неща ще мога да издам ръководство за смяната в 3 тома mhihi

иначе тея Hella не са нови, ползвани са....ама изглеждат читави доколкото се вижда от снимката

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пет 18 авг 2006 20:10

така.....ко да ви кажа, справих се 50%, значи тея 4 отгоре дет са, успях да ги откача, на левия фар отдолу също, обаче дясната еб** ти немога да я откача. само с дърпане ме е страх. Та тая част дет минава отдолу на фаровете нали е метална....кво напраих незнам, ама двата края сега не прилягват плътно :evil: то единия и преди леко стърчеше от задиране в една телена ограда, ама сега пък и двата стърчат....утре ше напрая снимки да видите и да изкажете мнение къде какво точно не съм напъхал правилно....

ПС. Видях само 3 болта на фар-а, един отгоре, два от долу...къде го четъртия?

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 19 авг 2006 11:25

така....днес беше по добре, успях да сваля решетката, после намерих къде е и 4-тият болт, после я сложих и всичко си легна перфектно и мисля, че всичко до тук ми е ясно....не би трябвало да имам проблеми със свалянето на фара от тук нататък. много благодаря на всички. Ще пиша как е минала операцията след като закупя фаровете и ги сменя.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 20 авг 2006 18:09

е тва е за тока, нали така?
Изображение

обаче от другата страна има едни моторчета, дет служат за ръчкане на фароете от купето нагоре и надолу. някой може ли да ми каже трудно ли се махат тея моторчета, че ако купя фар без таково моторче, тряя да мисла и как да го преместя...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”