Електромагнитен паркинг сензор (парктроник)
- Краси Кунчев
- Автомобил:
- Двигател:
Електромагнитен паркинг сензор (парктроник)
Здравейте колеги. Имам желание да си закупя парктроник, но не ми се дупчи бронята. За това се насочих към EPS електромагнитен паркинг сензор. Във форума не намерих много инфо. Насочил съм се към ето това: ss-systems.org/products.php?cid=3 Искам да попитам някой слагал ли е такъв и какви са впечатленията? Всяка информация за този вид парктроник ще ми е от полза. Благодаря.
- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
Re: Електромагнитен паркинг сензор (парктроник)
http://ss-systems.org/news.php?id=10 Само не видях цената А ето виж и тук- http://www.bktuning.bg/product.php?ProductID=2876
- Краси Кунчев
- Автомобил:
- Двигател:
А някакви лични впечатления имаш ли колега?
- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
Не.Но им бях хвърлил око преди време,но все не остват стотинки за глезотий
.

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
лентата май се лепи на бронята. Дали ще изкара 1 вечер там?
А при маневри напред назад броня в броня ,колко ще издържи? Това се случва често в градовете.Виждал съм от прозореца докато слизам по стълбите напред бум в моята задна броня, бун в задната кола и айде ...Затова сложих допълнителен парктроник с топка
Преки впечатления нямам , но имам поставен с 4 датчика на бронята. Работи си добре.Не е голяма философия пробиването на бронята /има си фрезичка в комплекта.
А при маневри напред назад броня в броня ,колко ще издържи? Това се случва често в градовете.Виждал съм от прозореца докато слизам по стълбите напред бум в моята задна броня, бун в задната кола и айде ...Затова сложих допълнителен парктроник с топка

Преки впечатления нямам , но имам поставен с 4 датчика на бронята. Работи си добре.Не е голяма философия пробиването на бронята /има си фрезичка в комплекта.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Краси Кунчев написа:А някакви лични впечатления имаш ли колега?
Toва го мернах в 1 руски форум -/бърз ,неизгладен превод/
-работят на принципана динамическо изменение на електромагнитното поле. Работят на разстояниях от 0,7 до 0/някъде го дават 5 см/ м.
Плюсове:
- не се налага пробиване на бронята.
- висока точност при паркиране "плътно"
Минуси:
- не показыва направлението и разстоянието до препятствията. Има някъде препятствие но от коя страна и на какво разстояние ??
- работят само в движение, т.е. ако спреш : сигнализацията замлъква.
Oще подробности :
Всеки лист паднал от дърво, всяка прелетяла муха се регистрират като препяствие.
- HOMEP OCEM
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с такъв от близо 2 години.
Като вали пищи от капките които се стичат по бронята, но все пак върши добра работа, поне аз съм доволен.
Като вали пищи от капките които се стичат по бронята, но все пак върши добра работа, поне аз съм доволен.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен по-удачно е да си вземеш "нормален" - с 4 сензорчета в бронята. Работи и в проливен дъжд, само през зимата ако има замръзнал лед в/у сензора се побърква и пищи като обезумял. Дупченето отнема 17 минути
(15 минути мерене и 2 минути пробиване
)
В комплекта си има инструмент, с който да продупчиш бронята. Слагаш го на винтоверт или на обикновена бормашина и става много лесно. След това прекарването на кабелите също не е трудно - най-лесно става ако предварително напъхаш тел в дупките и после я използваш, за да издърпаш кабелите. Така го направих и на Бората и на Пасата (Б5.5) и засега работи супер.

В комплекта си има инструмент, с който да продупчиш бронята. Слагаш го на винтоверт или на обикновена бормашина и става много лесно. След това прекарването на кабелите също не е трудно - най-лесно става ако предварително напъхаш тел в дупките и после я използваш, за да издърпаш кабелите. Така го направих и на Бората и на Пасата (Б5.5) и засега работи супер.
-
- Автомобил: PASSAT B5.5 1.8T CRAFTER 2.5
- Двигател: AWT-2001 BJK-2007
kris11 написа:Краси Кунчев написа:А някакви лични впечатления имаш ли колега?
Toва го мернах в 1 руски форум -/бърз ,неизгладен превод/
-работят на принципана динамическо изменение на електромагнитното поле. Работят на разстояниях от 0,7 до 0/някъде го дават 5 см/ м.
Плюсове:
- не се налага пробиване на бронята.
- висока точност при паркиране "плътно"
Колега, не разчитай на това "плътно", защото тоя който е зад теб може "плътно" да ти охлузи бронята като излиза

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”