Трябва ли да се сваля таблото - тече шибедаха?????

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Трябва ли да се сваля таблото - тече шибедаха?????

Мнениеот teneketo » Вто 22 мар 2005 10:13

Да питам ако някой се е мъчил с подобен праблем . Имам един познат дето му тече шибедаха и пълни колата с вода ( Голф 3 ) Знам кое каналче дава проблем , но не успях да го отпуша нито с телчица нито с въздух под налягане, и май нещата отиват на разглобяване. Та трябва ли освен другите тапицерии да се сваля или разкаче арматурното табло щото ако е така просто нема да имам нерви да се занимавам :D

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Вто 22 мар 2005 22:45

маркучетата иэлиэат в подкалника, по-скоро требва да разглабяш там а не вътре

Потребителски аватар
jettro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jettro » Вто 22 мар 2005 23:08

От къде пробва да го изчистиш с въздух, от подкалника би трябвало да се изчисти по-лесно, аз го изчистих с доста дебела алуминиева тел(един приятел го изчисти с маркуч с вода от там :D :D :D но незнам как го нагласи :dontknow:)

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Сря 23 мар 2005 10:57

значи при подкалника се оттича водата дето се събира от пред където е моторчето за чистачките , а шибедаха на предната колонка при пантите на предната врата - за това съм сигурен щото доста неща свалих .
Та какво ли не опитвах с тел ( но внимателно за да не го скъсам ) наливах вода , духах с компресоха , наливах вода и после с компресора за да мине под налягаде - да ама не !
Та като го поразгледах маркуча трябва да минава през колонката , само че за да разтапицирам всичко май трябва да откача и таблото . Ако е така направо ще се гръмна - не ми се занимава :oops:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 23 мар 2005 12:05

Точно, оттича се при пантите на двете предни врати и под задната броня...... двете предни каналчета отиват при пантите, двете задни под задната броня... аз ги отпуших с вода под налягане ........ :)))

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Пет 25 мар 2005 9:44

Вчера му е....х ма.....та . Трябва да си малко генеколог обаче немеца пак се доказал като изключителен инженер.
Маркучето минава вътре в колонката на предния прозорец и излиза малко над блока с бушончетата, след което влиза в тази гума дето се показва при пантите . Та свалят се малко тапицерии блока с бушоните и релетата и от там може вече да се бърка . Малко е незгодно , но става .

Потребителски аватар
george
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот george » Сря 30 мар 2005 15:32

Вариант е също да свалиш тавана,като почваш да махаш тапицериите някъде от средата на вратите на голф-3 и виждаш целия шибедах с каналите и маркучетата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”