https://ru.aliexpress.com/item/Imports-of-2000w-high-power-thyristor-dimmer-electronic-voltage-regulator-for-temperature-control-MFBS/32799914831.html?spm=2114.41010708.4.77.1lLawtАз пък мисля се разбрахме за точно тези контролери/колко пъти/,за "истинските шмиргели" от 50 лв. и от идеята на темата.Когато всъщност видя шмиргел от 50лв,който има регулиране на обороти и запазване на някаква мощност, и мога да местя мотора му на други,сглобени от мен съоръжения като циркуляр,бормашина,струг,ще спра с точно тази глупост.
dreadxБлагодаря за предложението,отплатата е в сила.Чакам само отговори от 2 места и ще те занимая.Няма да ми е толкова спешно,спокойно.Колкото до мотора,няма да ти го пратя,че с тези кг. ще излезе златен.Ще трябва да импровизираш.
ktamenМи подкарах го,че на финала щеше да е смешно да имам платка,а да нямам мотор.Вързах го към колата,развъртя може би 500об,явно напрежението му е малко.Нали помниш,че питах за какво е и другия извод от статора...може би е двускоростен?Вързах и него извод за проба,пак се развъртя със същите обороти,но сякаш тръгна по-лесно/ако не си внушавам/.И да ти кажа,аз се сещам за доста полезни неща с това моторче...