след смяна на предните дискове на джетата се появи отвратително цикане като от спирачки и вече повече от месец не спира .....някой има ли идея за бърза оправия ???
като завия на дясно е по - силно .....

цикане след смяна на дискове
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
А какъв е шанса да си подпалил дисковете след смяната им?
И съответно да са се покривили...
Казвам го, защото след смяна на лагерите на главините и при мен се появи такова гадно, както точно си го описал, цикане.
Вероятно съм го имал отпреди, ама като съм се ослушвал в хруптенето на лагерите да чуя в кой точно момент ще ми изхруптят за последно
, не съм му обръщал внимание.
Тъй като цвикането беше съпроводено и с тресене при плавно натискане на спирачките, смених преди седмица дисковете и вече всичко е наред! Но специално ме предупредиха, че първите 500-600 до 1000 км. не трябва да се претоварват спирачките. До колко е вярно.... Абе поне 200-300 км. си се кара внимателската!
Едно евентуално прегряване на новите дискове и накладки би обяснило и неспирането, за което споменаваш.
Обърни внимание като сираш усещат ли се тласъци в педала и кормилото.
И съответно да са се покривили...
Казвам го, защото след смяна на лагерите на главините и при мен се появи такова гадно, както точно си го описал, цикане.
Вероятно съм го имал отпреди, ама като съм се ослушвал в хруптенето на лагерите да чуя в кой точно момент ще ми изхруптят за последно

Тъй като цвикането беше съпроводено и с тресене при плавно натискане на спирачките, смених преди седмица дисковете и вече всичко е наред! Но специално ме предупредиха, че първите 500-600 до 1000 км. не трябва да се претоварват спирачките. До колко е вярно.... Абе поне 200-300 км. си се кара внимателската!
Едно евентуално прегряване на новите дискове и накладки би обяснило и неспирането, за което споменаваш.
Обърни внимание като сираш усещат ли се тласъци в педала и кормилото.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Като се натискат силно първите километри,преди да улегнали хубаво първо се опичат накладките и се получава един хлъзгав слой по тях,който в твърд и няма сцепление с диска.Също така е опасно при солидни дискове (невентилирани) да се натиска яко първите км,защото дискът прегрява,посинява и си е **ало мамата и татката.
Цъкане на накладките може да се получи и от изхабени водачи на апаратите.Като им се смени положението при смяната,апаратите се разтракват.Направило ми е впечатление,че се изхабява първо първият водач по посока на въртене.Ако нямаме възможност веднага да го сменим се сменят местата на двата водача,но е временно решение.
Пластинките,дори и нови е добре да се мацнат със съвсем малко грес,там където контактуват с накладките.
Цъкане на накладките може да се получи и от изхабени водачи на апаратите.Като им се смени положението при смяната,апаратите се разтракват.Направило ми е впечатление,че се изхабява първо първият водач по посока на въртене.Ако нямаме възможност веднага да го сменим се сменят местата на двата водача,но е временно решение.
Пластинките,дори и нови е добре да се мацнат със съвсем малко грес,там където контактуват с накладките.
- spectrum
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
и аз имам същия проблем имах такова "цикане" и смених накладки и преден лагер защото се беше разбил и той ... разбирасе попаднах на един прекрасен маистор които направи и невъзможното да ми изкриви и главината при смяна на лагера та следтова за негова сметка ми смени и лагер + главина, но волана почна да бие адски много след 80 - 100 и при натискане на спирачката ... реших да сменя и дискове нещата се пооправиха, но пак си има биене във волана и изнервящото "цикане" самоче в полек вариант изправих и джантите балансирах гумите и пак си го има с разликата че вече ми писна и дигнах ръце карам си и не ме е*е ...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”