АЕА моно - впечатления
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
АЕА моно - впечатления
Колеги, това май е рядко срещан двигател от 95 година. Някой кара ли Golf с такъв и какви са ви впечатленията? Как е поддръжката и лесно ли се газифицира?
-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEA
Аз карам такъв от 2 месеца.Пинк Флойд.Сменил съм само задължителните консумативи.Държи се повече от прилично.Преди 3 седмици му сложих газова-Ландиренцо за 460 лева.Разходът на газ е около 9 на сто (50% градско в Пловдив).На газ работи доста по-тихо от колкото на бензин.Само при смяната на маслото не слагай маслен филтър на Бош Р3318 (по каталог),а някаква друга марка-примерно Филтрон.
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Моои и аз сьм сьс сьщия от два месеца само че колегата от горе ми обяснява че неговият бил пинк флоид пьк моя е Ролинг стоон така пише вьтре на седялките по диагонал сьс дребен шрифт и на някои други места(аз между другото не знаех че един познат бях качил и тои а скии скии ..... .) Не знам приятелю явно че са кращавани на сьстави точно тези голфове но кое, защо, как, кел фаида, не мога да ти кажа. Иначе като машинка е перфектен нямам още големи наблюдения но поне за сега. И наистина ги няма много-рядкост са.Аз моя не сьм го избирал ,просто ми се обадиха едни мои познати изкаш ли едно голфче за жена ти , викам хубо ли е хубо, даваиии тогава. След два дена ми звьнят автовоза дошьл (от Милано-Форца Италия)Отивам наистина много добро, клима, ел ,музика сони, 4 нови гуми иокохама, страшен вьншен вид- сток, не барано. Викам това ли е да щот имаше още две . И така го взех малко на чужда преценка но приятелите не ме подведаха, много големи.Но вьпреки всичко имам чувството че сме на правия пьт с тези коли идеално е за газ-питал сьм. Не сьм сложил още но ще сложа тия дни едно ланди ренцо.Та това е баце питам жена ми как е колата казва много добре викам и слез ,слез карам я аз наистина няма какво да кажа , освен малко по динамична да беше от колкото е .Ама сьвсем мааалко.
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
Аз го взех за 4300 с климатик.Искаха му 4600.Относно маслото...смених го веднаха.От 5-6 години ползвам наливно UNIL (белгийско) и съм много доволен.Като казах за филтъра,имах предвид,че ми светеше лампата на маслото след 15-20 минути каране преди да сменя масло и филтър.След като смених филтъра с Бош (и старият беше такъв), лампата пак светваше.Вероятно за това колата е била продадена.Предположиха,че са за смяна основни и биелни лагери,шлайфане на колянов вал.Оказа се обаче,че и на двата филтъра клапанът е заседнал в отворено положение - налагянето на маслото на празен ход беше почти 0.Сега съм с Филтрон и налягането е 1.5 бара на празен ход.Минал съм над 3500 км.Лампата не се е обаждала.Май съм извадил късмет...

Здрасти и от мен!
Вчера си купиш същия - '95, 1.6, две врати, клима, ел. стъкла. Спазарих го за 3600 (съединителят е за смяна, падна от 4200).
Може би не му е тук мястото, но не намерих нищо в търсачката. Имам следния проблем - чувам странен шум в багажника - май идва от десния фар. Като леко бззззз е. Като дам на контакт и изчезва. Някакви идеи?
Б.
Вчера си купиш същия - '95, 1.6, две врати, клима, ел. стъкла. Спазарих го за 3600 (съединителят е за смяна, падна от 4200).
Може би не му е тук мястото, но не намерих нищо в търсачката. Имам следния проблем - чувам странен шум в багажника - май идва от десния фар. Като леко бззззз е. Като дам на контакт и изчезва. Някакви идеи?
Б.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Rijo написа:Здрасти и от мен!
Б.
Съединителя комплект сигурно плюс ремонта ще е към 280 лева, ама ако минеш без притискател ще е слезеш със 100 лева надолу

Това дето прави бзззз да не би да е бензиновата помпа? Незнам дали не беше на 1.6 точно там в багажника вдясно. Колегите ще се изкажат.
Е, колега да ти е честита и безаварийна!

Последна промяна от javor_bg на Пет 05 окт 2007 21:55, променено общо 1 път.
-
На добра цена си го взел...А това Бъзззз ... е от моторчето за централното заключване.Трябва да се чува всеки път,когато отключваш,но за по няколко секунди.Ако се чува постоянно,в тръбите има пропуск и трябва да се отстрани.Иначе гори моторчето и оставаш без централно.Още не съм наясно дали работи с вакуум или налягане....
- golf avenue
- Автомобил: vw golf variant
- Двигател: azj 02
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”