Г4-казанче на чистачки

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Г4-казанче на чистачки

Мнениеот iGolf » Чет 15 ное 2007 13:38

абе не знам кои я карал тази кола преди мен,ама в казанчето на чистачките има нещо като варовик със син цвят,явно от течностите и май са ми запушени вси4ки отводи към пръскалките,има ли някои идея как да се продухат тръбичките и да почистя съда за течността?

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Г4-казанче на чистачки

Мнениеот gomez » Чет 15 ное 2007 13:41

iGolf написа:абе не знам кои я карал тази кола преди мен,ама в казанчето на чистачките има нещо като варовик със син цвят,явно от течностите и май са ми запушени вси4ки отводи към пръскалките,има ли някои идея как да се продухат тръбичките и да почистя съда за течността?

И аз съм от твоя отбор с утайката!!!!Ама май като се затопли ще прочиствам!!!

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Чет 15 ное 2007 13:45

смятам да ги разка4а тия тръбички,и да ги продухам с компресора и да изсму4а утаиката от казанчето и да я промия с оцет(наи помага с ураиките)моята версия е такава,ако някои е правил подобни щуротии да разказва!!! :P

Потребителски аватар
dogggg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dogggg » Чет 15 ное 2007 13:58

С оцета ше стане,обаче понамирисва.А отгоре на казанчето под капачката имаш ли цедка?

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Чет 15 ное 2007 14:13

dogggg написа:С оцета ше стане,обаче понамирисва.А отгоре на казанчето под капачката имаш ли цедка?

Аз имам!!!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 15 ное 2007 14:23

За да се запушат чак маркучетата трябва не варовик ами баластра да имаш в казанчето :lol: Откачи ги откъм пръскалките и пробвай дали ще хвърля вода като дръпнеш лостчето,ако пръска значи са запушени дюзите и е ясно какво следва а ако не потече остава да са задръстени самите маркучета или по-лошо да не работи помпичката макар че трябва да се чува доста добре като си под капака !

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Чет 15 ное 2007 14:23

и аз имам,но и вътре в казанчето има гадости и песъчинки.тъкмо гледах как да откача помпичката и мъркучетата...не изглежда сложно...но докато не се заемем

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Чет 15 ное 2007 14:38

Мисля че ще стане с мъркуче по начена както се почиства аквариум. Спускаш го до дъното а другия край в кофа и си готов.

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Пет 16 ное 2007 16:50

готово,оправих пръскалките на чистачките :P ,значи разкачих ги от помпичката и от пръскалките на капака и продухах мърку4ите и помпичката и сега си пръскат перфектно!остана само задната ама и на нея ще и доиде реда!!

Потребителски аватар
SASHOBGBG
Автомобил: Vw Golf 1.6 SR
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SASHOBGBG » Нед 18 ное 2007 10:39

Браво колега справил си се добре... Междо другото и аз имам цетка, но имам гадориики вътре, а иначе нали знаете, котленият камък се наслоява със времето, и ако е наливана дълго време някаква такава вода варовита, я по селата или покраий морето, нищо чудно малко по малко да се е наслойло и да се е запишило.
При мен на самата пръскалка не пръскат всички но, трябва да хвана карфицата и да видя ко ще стане.

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Нед 18 ное 2007 14:16

iGolf написа:готово,оправих пръскалките на чистачките :P ,значи разкачих ги от помпичката и от пръскалките на капака и продухах мърку4ите и помпичката и сега си пръскат перфектно!остана само задната ама и на нея ще и доиде реда!!

Като оправиш и задната, пиши как става, че и моята не бачка, в смисъл бръмчи моторчето, но течност не излиза. Отварях кората да видя маркучето дали не се е разкачило, но не е. Не знам с компресор ли трябва да продухвам или как.... :?

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Нед 18 ное 2007 18:52

chinadracon написа:
iGolf написа:готово,оправих пръскалките на чистачките :P ,значи разкачих ги от помпичката и от пръскалките на капака и продухах мърку4ите и помпичката и сега си пръскат перфектно!остана само задната ама и на нея ще и доиде реда!!

Като оправиш и задната, пиши как става, че и моята не бачка, в смисъл бръмчи моторчето, но течност не излиза. Отварях кората да видя маркучето дали не се е разкачило, но не е. Не знам с компресор ли трябва да продухвам или как.... :?

Виж това :deal http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=66112
Аз ще ти кажа как да си свалиш дюзичката :на чистачката на рамото от задната част има пластмасово капаче което крие гайката отваря се от ляво на дясно след като го отвориш ще видиш въпросната пръскалка взимаш едни клещи и без да стискаш с въртеливо движение и дърпане на зад тя излиза и следва почистването аз го почистих с тънко парче тел дано да съм ти бил от полза аз мойта така я оправих и сега съм доволен :D :maaad: :maaad: :applause: :banana :kef:

Последна промяна от GARTNER на Чет 31 яну 2008 23:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Пон 19 ное 2007 8:46

Мерси, ceci, отново се включваш с полезен съвет, евала!!! :D Ще пробвам през уикенда това!

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Пон 19 ное 2007 9:31

chinadracon написа:Мерси, ceci, отново се включваш с полезен съвет, евала!!! :D Ще пробвам през уикенда това!

За това е форума да си помагаме
:D кой с каквото се е зблъскал :да:

nnenov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Г4-казанче на чистачки

Мнениеот nnenov » Съб 17 яну 2009 14:53

Почвайте от най-лесното - дюзата.

При мен се оказа запушена дюза на задния джам. Сваля се с дърпане и после с една игличка внимателно изкарваш песъчинките, които са се събрали там.

Сега пръска перфектно.

Успех!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”