Относно втулките за повдигане на колата

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Чет 10 апр 2008 21:57

slav написа:Може би колегата kilima е прав до някъде за работата на кантара,защото повдигането имитира за кантара олекване, а от там и по-слабо хващане на спирачките даже и при натоварване, но аз за сега не мога да усетя разлика в спирането. Може би ще го хванат на техническия преглед и тогава ще трябва някакво решение :D
Колега карай си колата ,пий си кафетата и си вози мацките, много се вживяваш...това повдигане отзад от 20мм. не оказва влияние на нищо...това да не е спортна кола от 500-600к.с. със спортно регулируемо окачване че ще вземаш 90гр. завои с 150км/ч. и части от секундата време да ти оказват влияние на резултата. :lol: :lol: :lol:

ivo752
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo752 » Нед 13 апр 2008 20:45

Аз си бях сложил втулки 20мм направих си ги на стуга въпреки че бях с червени пружини и колата стоеше много стабилно на пътя и така влиза в завои че направо няма равна.

Потребителски аватар
karnak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karnak » Пон 14 апр 2008 21:34

колега,джетата ми е доста омекнала отзад и понеже в края на миналата година тоя въпрос живо ме вълнуваше,подложих на пружините транспортна лента(два слоя),за опит.При мен долната тарелка е фабрично заварена и втулка там не ми върши работа.Та от тогава до сега-около 20 000 км.Никакъв проблем,но ми трябва още малко височина-транспортната лента е с дебелина 1 см.Не можеш да прецакаш амортисьора,ако не прекаляваш с повдигането-до 5см.(в моя случай),защото в действителност повдигам уморени пружини до състоянието им преди голямата умора.Разбира се,едно добро решение е и покупката на нови пружини,но това не е за мен,за сега.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”