Може ли алармата да изтощи акумулатор?!?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
kasidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kasidi » Сря 10 дек 2008 9:41

Колега,аз имах сьщия проблем само, че с Голф 2.При мен се оказа алармата,монтирана в Италия.Вьтре в самата аларма има батерий за да е активна и без акумулатор.Тези батерий се бяха скапали и когато не работи двигателя те се зареждат от акумулатора(забравих да кажа, че са зареждащи се) . Ходих при майстори,проверка на генератори,смяна на релета и какво ли още не :( .После измерих сам консумацията и показваше 0,1,но като погледнах на какво деление е уреда се оказаха 100 mА.Разглобих алармата,махнах батерийте и всичко е ОК :D .P.S. може и твоя проблем да е сьщия

Потребителски аватар
Lookout2
Автомобил: vw mk3 gti 115h
Двигател: 2e 1992g

Мнениеот Lookout2 » Нед 14 дек 2008 1:48

може и от акумулатора да е като казваш че е стар.повечето от тях с идването на зимата и на студеното време почват да издават фронта тогава понеже има по голяма консумация а той вече намален живот ходи да ти го замерят и него

volf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот volf » Съб 20 дек 2008 20:46

Само лампичката на плафона е.
Миналата зима го забравих да свети точно два дена,и НИЦ.На 3-ия сутринта никакъв го нямаше. Заредих го и досега си карам с него.
А за Радиото.По новите модели--такъв си купих[ след изваждането на ключа изписква и се гаси автоматично без паметта-удобна работа]

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Съб 20 дек 2008 21:21

volf написа:Само лампичката на плафона е.
Миналата зима го забравих да свети точно два дена,и НИЦ.На 3-ия сутринта никакъв го нямаше. Заредих го и досега си карам с него.
А за Радиото.По новите модели--такъв си купих[ след изваждането на ключа изписква и се гаси автоматично без паметта-удобна работа]

а какъв ти е плеара ? щото и моя е нов модел, но при вадене на ключа се гаси и губи настройките, затова съм го вързал да се гаси само от копчето му за да не губи настройки.

Потребителски аватар
mmdim
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mmdim » Пет 09 яну 2009 11:15

Колеги, значи проблема ми е следния: Като се застуди сега отскоро и един ден (беше точно 01.01.09), слязох и не можах да запаля-даже не завъртя. Взех акумулатора на тъст ми и запали веднага. Заредих този, сложих друг акумулатор (имам един друг, който е на 2 години). Не карах колата 2 дни и абсолютно същото. Ходих да замерват - нямало утечки, колата зареждала нормално акумулатора. Ходих да проверяват и акумулатора - бил си заминал. Проверяваха го на стенд. Купих нов акумулатор, поставих го. 2 дни не карах колата и днес завътря някак неуверено, не така, както въртеше, когато го поставих. Когато го купих, преди да го поставя замерих напрежението-12,8V. Преди да запаля днес пак го мерих - 12,6V.
Според мен нещо скапва акумулатора и явно не могат да го хванат. Може ли да са прословутите батерии на алармата, които се зареждали от акумулатора, когато си позаминат? Защото аз съм с такава аларма, поставена в Италия с батерии, които алармата ползва, когато се смъкне акумулатора.
Моля, помогнете, защото не вярвам на 3 акумулатора, единия от които на 2 дни да се проявяват едни и същи симптоми и причината да е акумулатор. А жичкаджиите твърдят, че утечка няма и зареждането е ок...

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Пет 09 яну 2009 12:25

Защо не пробвате с малък акумулатор, по-добре е от голям, защото винаги ще е зареден на пушка, докато големия все ще е недозареден, такава беше логиката от една тема, преди време, за размера на акумулатора...

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пет 09 яну 2009 12:47

mmdim написа:..

Вие прочетохте ли първото мнение на тази страница,ние как да гадаем къде ти е проблема,с кристална топка/и ли ?

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”