Измама на ОМВ на бул. България!!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
pero78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pero78 » Пет 28 юли 2006 14:43

Лъжат и то доста гадовете.Аз зареждам на квартални малки бензиностанции ПЕТРОЛ и засега там е добре :wink: Иначе на големи и на мен ми се е случвало да ме метнат :roll:

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Пет 28 юли 2006 17:35

За ОМВ и аз имам поглед че лъжат. Преди, като имах кола все още, така ми искараха резервоара с над 10л. повече отколкото е и като направих проблем, казаха че имало едно бутонче и като го натиснат се обезвъздушавал резервоара и сабирал повече - голем смях падна за това, ама нейсе. Лошото е, че на ОМВ дизела - Спринт или Алпин, според сезона е най-добър и за хората с дизели, особенно с новите дизели няма алтернатива :evil: :evil: :evil:

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Пет 28 юли 2006 19:07

Аз досега съм зареждал само на ОМВ, ма не ми е правило впечатление да лъже, доволен съм от Супер 100 имаше осезаема разлика, ма сега кат го няма Голф-а ме боли сърцето да правя експерименти с джипа, щото 86 литра бензин не ми се плащат :roll:

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Пет 28 юли 2006 20:13

Да му се невиди, нестига че бензина е толкова съп, ами сега ще стане така че да те е страх да зареждаш! Пу ма.... стара как се нервирам така!!
Чувал съм че вкарвали въздух някак си ама не знам, до сега не съм се оплаквал :shock :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пет 28 юли 2006 21:51

Абе не се шашкай толкова бе колега. Този номер не го ли знаеш пък ти :) Идеята е една и съща и при газ и при бенз - като кажеш до горе и те зареждат догоре - при газта пълнят до по високо налягане, при бенза пълнят не до ограничителя ами чааак до капачката горе и това на всякъде го правят - последно на Шел-а на българия при 55л резервоар и стрелка по средата си ми сипаха 38 литра като пич и после чак след Търново (посока Варна бях тръгнал) ми мръдна стрелката за бензина от макса :) Така че те според мен не лъжат в количестово а сипват повече от предписаното, което пак не е много добре, но все пак е по за предпочитане. А в ОМВ скоро заредих и веднага почнаха да ми играят оборотите на празен така че не смятам да повтарям.
Иначе извода е или сам си зареждаш или казваш не "до горе" а "до ограничителя ама точно че ще я засичам :) "

Потребителски аватар
sebastianz55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sebastianz55 » Нед 30 юли 2006 9:02

blacki написа:Колеги като зареждате газ гледайте манометъра на колонката. Трябва стрелката да е по средата. Там се падат 10 бара. :idea: Днеска обърнах внимание. :wink:

Това се отнася за зареждането на бензин, газ и дизел или само на бензин? И какво означава ако манометара показва по-малко и какво ако показва повече барове? :roll:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 30 юли 2006 9:34

По нашия край най-доброто гориво уж е в Лукойл или на някоя по-малка и незнайна бензиностация....зареждал съм на много места, но като че ли никъде не лъжат.За сметка на това винаги има разлика във вървежа на колата като заредя едно и също гориво като октаново число от различно място....да не говоря, че скоро разбрах защо бензините са скапани, един познат има приятел на някаква бензиностанция и оня му дал 1 литър подарък добавка за гориво, слагали я в по-хубавите бензини(не стана ясно коя е тая бензиностанция).Следкато човека сипа 200-300грама на половин резервоар, колата му полудя, според неговите думи никога не е вървяла така.Беше изпробвано и на други коли, същия резултат :evil: Е като знам това, как да си дам парите за V-Power Racing или Super 100, независимо че Super 100 уж го карала отделна цистерна :D
Да не говорим, че се е случвало в мрежата на Петрол да продават Супер Толуол 95 :wink:
П.П. Някой който налива често от по-скъпите горива, може ли да направи сравнение между Super 100, 98 на Лукойл и на Shell рейсинговите :?:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 30 юли 2006 9:57

на мен определено Еко 100 ми харесва най-много от "бързите" бензини. Иначе най-много се изкефих на една добавка на ликимоли за подобряване на изгарянето на горивото, беше 15 кинта за 60 литра - нямам думи какъв power имаше колата :)

Сега карам с обикновен 95 + довавки или тип "повишаване на октана" или "подобряване на изгарянето"

Междо другото и аз имам приятел с бензинджийница и той спомена, че слагат разни добавки, но със супер малка концентрация - примерно един литър на тон гориво (или нещо подобно) - да не сте объркали нещо с тези 200-300 грама на полвин резервоар? Защото при тази концентрация примерно на 5 тона гориво, трябва да изсипеш полвин тон добавка :shock

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 30 юли 2006 10:30

Оня му е казал, че нищо няма да стане ако предозира, човека сипа една пластмасова чашка, мисля че не е повече от 200грама дори.
П.П.За съжаление в Русе няма Еко, или аз не знам да има такова :shock

Потребителски аватар
negodnika
Автомобил: Golf MK II GTI+GL
Двигател: PB+EZ
Контакти:

Мнениеот negodnika » Нед 30 юли 2006 12:19

И аз да се оплача не от бензина на ОМВи ами от персонала,откраднаха ми капачката,аз си спомнам много добре как си я оставих на капачето и влезнах да плащам,като се върнах капачето затворено качвам се и потеглям а на другия ден гледам нямам капачка :evil:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 30 юли 2006 12:59

NovobranecGT написа:За съжаление в Русе няма Еко

Еко не ти трябва :) Аз сега зареждам от един приятел на 7-8 стотинки надолу от официалната цена по другите бензиностанции, после си слагам добавка и бензина става по-добър от 100 октана. В смисъл, че според мен октана над 98 за нормални автомобили няма голямо значение, но подобряването на процеса на изгаряне дава доста осезаем положителен ефект :)

Иначе по темата - не вярвам да лъжат в литрите по бензиностанциите, риска е прекалено голям, за да си го позволят.

Потребителски аватар
angel.1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот angel.1 » Нед 30 юли 2006 15:24

По големите бензиностанций когато зареждаш за повечко пари и има повече от един работник трябва да стоиш до колонката докато ти наливат,защото в противен случай ако си вътре и си вземаш кафе или друго нещо,рискуваш да не забележиш как единия от работниците слага лейката и другия вади пистолета от резервоара на колати ти и налива някой и друг литър за твоя сметка.Мисля че твоя случай е тъкмо такъв,докато си чакал да ти заредят догоре някой се е възползвал.Тази практика е правят на нашето ОМВ-лично от работник там съм го чул това.

Потребителски аватар
Ninja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ninja » Нед 30 юли 2006 15:51

да споделя и аз :D
за измама в литрите не мога да коментирам, но за разлика във вървенето мога:
основно карам форд мондео (и голфа си пазя и си го карам) 2005 г с 2.0 TDCI двигател - от омв като зареждах и то от по-скъпия дизел доста чето свети предупреждение на таблото за кофти гориво. зареждам само от шел v power дизел и съм много доволен. не знам как са им другите горива на шел, чувал съм много истории, но за последните 60 000 км с такова гориво не съм имал проблеми

Само да попитам и за кой точно Еко ставаше дума?

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”