Измама на ОМВ на бул. България!!
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
За ОМВ и аз имам поглед че лъжат. Преди, като имах кола все още, така ми искараха резервоара с над 10л. повече отколкото е и като направих проблем, казаха че имало едно бутонче и като го натиснат се обезвъздушавал резервоара и сабирал повече - голем смях падна за това, ама нейсе. Лошото е, че на ОМВ дизела - Спринт или Алпин, според сезона е най-добър и за хората с дизели, особенно с новите дизели няма алтернатива

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Абе не се шашкай толкова бе колега. Този номер не го ли знаеш пък ти :) Идеята е една и съща и при газ и при бенз - като кажеш до горе и те зареждат догоре - при газта пълнят до по високо налягане, при бенза пълнят не до ограничителя ами чааак до капачката горе и това на всякъде го правят - последно на Шел-а на българия при 55л резервоар и стрелка по средата си ми сипаха 38 литра като пич и после чак след Търново (посока Варна бях тръгнал) ми мръдна стрелката за бензина от макса :) Така че те според мен не лъжат в количестово а сипват повече от предписаното, което пак не е много добре, но все пак е по за предпочитане. А в ОМВ скоро заредих и веднага почнаха да ми играят оборотите на празен така че не смятам да повтарям.
Иначе извода е или сам си зареждаш или казваш не "до горе" а "до ограничителя ама точно че ще я засичам :) "
Иначе извода е или сам си зареждаш или казваш не "до горе" а "до ограничителя ама точно че ще я засичам :) "
- sebastianz55
- Автомобил:
- Двигател:
blacki написа:Колеги като зареждате газ гледайте манометъра на колонката. Трябва стрелката да е по средата. Там се падат 10 бара.Днеска обърнах внимание.
Това се отнася за зареждането на бензин, газ и дизел или само на бензин? И какво означава ако манометара показва по-малко и какво ако показва повече барове?
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
По нашия край най-доброто гориво уж е в Лукойл или на някоя по-малка и незнайна бензиностация....зареждал съм на много места, но като че ли никъде не лъжат.За сметка на това винаги има разлика във вървежа на колата като заредя едно и също гориво като октаново число от различно място....да не говоря, че скоро разбрах защо бензините са скапани, един познат има приятел на някаква бензиностанция и оня му дал 1 литър подарък добавка за гориво, слагали я в по-хубавите бензини(не стана ясно коя е тая бензиностанция).Следкато човека сипа 200-300грама на половин резервоар, колата му полудя, според неговите думи никога не е вървяла така.Беше изпробвано и на други коли, същия резултат
Е като знам това, как да си дам парите за V-Power Racing или Super 100, независимо че Super 100 уж го карала отделна цистерна
Да не говорим, че се е случвало в мрежата на Петрол да продават Супер Толуол 95
П.П. Някой който налива често от по-скъпите горива, може ли да направи сравнение между Super 100, 98 на Лукойл и на Shell рейсинговите
Да не говорим, че се е случвало в мрежата на Петрол да продават Супер Толуол 95
П.П. Някой който налива често от по-скъпите горива, може ли да направи сравнение между Super 100, 98 на Лукойл и на Shell рейсинговите
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
на мен определено Еко 100 ми харесва най-много от "бързите" бензини. Иначе най-много се изкефих на една добавка на ликимоли за подобряване на изгарянето на горивото, беше 15 кинта за 60 литра - нямам думи какъв power имаше колата
Сега карам с обикновен 95 + довавки или тип "повишаване на октана" или "подобряване на изгарянето"
Междо другото и аз имам приятел с бензинджийница и той спомена, че слагат разни добавки, но със супер малка концентрация - примерно един литър на тон гориво (или нещо подобно) - да не сте объркали нещо с тези 200-300 грама на полвин резервоар? Защото при тази концентрация примерно на 5 тона гориво, трябва да изсипеш полвин тон добавка
Сега карам с обикновен 95 + довавки или тип "повишаване на октана" или "подобряване на изгарянето"
Междо другото и аз имам приятел с бензинджийница и той спомена, че слагат разни добавки, но със супер малка концентрация - примерно един литър на тон гориво (или нещо подобно) - да не сте объркали нещо с тези 200-300 грама на полвин резервоар? Защото при тази концентрация примерно на 5 тона гориво, трябва да изсипеш полвин тон добавка
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
NovobranecGT написа:За съжаление в Русе няма Еко
Еко не ти трябва
Иначе по темата - не вярвам да лъжат в литрите по бензиностанциите, риска е прекалено голям, за да си го позволят.
- angel.1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По големите бензиностанций когато зареждаш за повечко пари и има повече от един работник трябва да стоиш до колонката докато ти наливат,защото в противен случай ако си вътре и си вземаш кафе или друго нещо,рискуваш да не забележиш как единия от работниците слага лейката и другия вади пистолета от резервоара на колати ти и налива някой и друг литър за твоя сметка.Мисля че твоя случай е тъкмо такъв,докато си чакал да ти заредят догоре някой се е възползвал.Тази практика е правят на нашето ОМВ-лично от работник там съм го чул това.
да споделя и аз
за измама в литрите не мога да коментирам, но за разлика във вървенето мога:
основно карам форд мондео (и голфа си пазя и си го карам) 2005 г с 2.0 TDCI двигател - от омв като зареждах и то от по-скъпия дизел доста чето свети предупреждение на таблото за кофти гориво. зареждам само от шел v power дизел и съм много доволен. не знам как са им другите горива на шел, чувал съм много истории, но за последните 60 000 км с такова гориво не съм имал проблеми
Само да попитам и за кой точно Еко ставаше дума?
за измама в литрите не мога да коментирам, но за разлика във вървенето мога:
основно карам форд мондео (и голфа си пазя и си го карам) 2005 г с 2.0 TDCI двигател - от омв като зареждах и то от по-скъпия дизел доста чето свети предупреждение на таблото за кофти гориво. зареждам само от шел v power дизел и съм много доволен. не знам как са им другите горива на шел, чувал съм много истории, но за последните 60 000 км с такова гориво не съм имал проблеми
Само да попитам и за кой точно Еко ставаше дума?
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”