браво бе да благодарим отново на нашите
де-пут(ат)-ки (излишното да се зачеркне)
столчетата преди бяха средство за защита на нашите деца
а сега вече и доходен бизнес на кварталните наркомани
и какво сега всяка вечер да свалям столчето че да не ми трошат колата

отключена кола - какво значи?
- threeseries
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
BECK0 написа:Явно много лесно ги отключват тез коли... Онзи ден на мен пък ми се случи да отида до едно близко село на разходка - Мадара (Мадарския Конник, скалите.. крепоста) и паркирах долу колата пред кафето. Връщам се прозорците смъкнати, колата отключена.. явно съм забравил да я заключа, защото никой няма да тръгне да я отваря, че и да ми остави смъкнати прозорците. Интересното беше, че документите, портфейла ми, панела на касетофона, калъф за фотоапарат.. всичко беше вътре непипнато и дори бяха оставени на видими места.

- threeseries
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
budimir написа:А по темата. Да неби някй съсед да е със същата аларма като твоята и да си отклучвате вратите един на друг?
Колега наистина провери дали наоколо няма друга кола с подобна аларма, че аз веднъж спирам до една Алфа и като заключих моята се заключи и тя, после отключвам моята и тя се отключва и се сепнах малко. Че някои катото този може да ми отключи колата.
- asengamalov
- Автомобил:
- Двигател:
- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
Колеги, при повечето аларми с които съм се сблъсквал, след като изключиш алармата(съответно вратите се отключват) има време от около 20 секунди през които ако не се отвори врата колата се заключва наново и алармата се активира. Ако вашите имат тази опция си правете изводи.
Имам и един въпрос ако някой знае как точно работи този динамичен скачащ код. Ако всеки път като натиснеш бутон на дистанционното се променя кода и съответно приемника очаква новия код, то какво се получава ако натиснем бутон а колата не е наблизо, то при следващо натискане имаме вече нов код и как ще познае алармата че единия код е прескочен?
Имам и един въпрос ако някой знае как точно работи този динамичен скачащ код. Ако всеки път като натиснеш бутон на дистанционното се променя кода и съответно приемника очаква новия код, то какво се получава ако натиснем бутон а колата не е наблизо, то при следващо натискане имаме вече нов код и как ще познае алармата че единия код е прескочен?
- gstoyanov
- Автомобил:
- Двигател:
dandan написа:Имам и един въпрос ако някой знае как точно работи този динамичен скачащ код. Ако всеки път като натиснеш бутон на дистанционното се променя кода и съответно приемника очаква новия код, то какво се получава ако натиснем бутон а колата не е наблизо, то при следващо натискане имаме вече нов код и как ще познае алармата че единия код е прескочен?
Лесно, просто алармата разпознава не само следващият код, но и следващите 8 (или 16). Може да се случи съвсем случайно да се натисне бутончето на дистанционното, когато не си наблизо до колата. Ако обаче се натисне повечко пъти - тогава алармата изчаква да го натиснеш 2 пъти - да види дали последователността е същата - тогава се самосинхронизира с дистанционното и продължава от там нататък

Разбира се, това става в един допустим прозорец от неизлъчвани до сега кодове (т.е. ако някой запише няколко последователни кодове и се помъчи с тях и дистанционно-самоделка да синхронизира алармата - няма да стане, защото тази област от кодове вече са "отписани", а не бъдещи).
Всичко това е много хубаво, ако алгоритъмът за генериране на последователност от кодове не може да се разбие лесно. При някои не дотам добре измислени алгоритми е възможно някой да успее да предскаже какъв ще бъде следвашият код и ... направо отключва колата с негово дистанционно

Затова - само хубави аларми, на фирми, кото поне са си сложили читав алгоритъм

ПП. Не знам коя аларма с какъв алгоритъм е и кой е "добър" и кой не

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”