отключена кола - какво значи?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Сря 04 юли 2007 13:38

браво бе да благодарим отново на нашите
де-пут(ат)-ки (излишното да се зачеркне)
столчетата преди бяха средство за защита на нашите деца
а сега вече и доходен бизнес на кварталните наркомани

и какво сега всяка вечер да свалям столчето че да не ми трошат колата

Потребителски аватар
threeseries
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот threeseries » Сря 04 юли 2007 14:01

BECK0 написа:Явно много лесно ги отключват тез коли... Онзи ден на мен пък ми се случи да отида до едно близко село на разходка - Мадара (Мадарския Конник, скалите.. крепоста) и паркирах долу колата пред кафето. Връщам се прозорците смъкнати, колата отключена.. явно съм забравил да я заключа, защото никой няма да тръгне да я отваря, че и да ми остави смъкнати прозорците. Интересното беше, че документите, портфейла ми, панела на касетофона, калъф за фотоапарат.. всичко беше вътре непипнато и дори бяха оставени на видими места.

:wink: :wink: :wink:

Потребителски аватар
BECK0
Автомобил: VW Passat B7
Двигател:

Мнениеот BECK0 » Сря 04 юли 2007 14:08

А колега, здрасти . С мойта е с ел.стъкла и 4-те, но аз не съм я заключил , не е от акомулатора или нещо подобно... заключвайте си колите, явно че това не осигурява много защита, но поне на пръв поглед..

Потребителски аватар
threeseries
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот threeseries » Сря 04 юли 2007 14:11

budimir написа:А по темата. Да неби някй съсед да е със същата аларма като твоята и да си отклучвате вратите един на друг?

Колега наистина провери дали наоколо няма друга кола с подобна аларма, че аз веднъж спирам до една Алфа и като заключих моята се заключи и тя, после отключвам моята и тя се отключва и се сепнах малко. Че някои катото този може да ми отключи колата.

Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Сря 04 юли 2007 15:17

несъм много в час
но доколкото помня от брошурата динамичен скачащ код няма шанс да съвпадне с друга аларма
нали такав е смисъла всеки път да е различен кода
и добре алармата съвпада ама ключалките как.... ? Нямам централно, трябва на ръка .... задните само от вътре се отварят

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Сря 04 юли 2007 21:05

На баща ми в събота му откраднаха едната чистачка,лелее ела боже и си събери версиите.

Потребителски аватар
asengamalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asengamalov » Сря 04 юли 2007 23:16

Абе това с тия аларми е голям та..к и аз много пъти сам си заварвал колата отключена ама не си спомням дали сам я заключвал :roll: :?:

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Пет 06 юли 2007 14:11

Колеги, при повечето аларми с които съм се сблъсквал, след като изключиш алармата(съответно вратите се отключват) има време от около 20 секунди през които ако не се отвори врата колата се заключва наново и алармата се активира. Ако вашите имат тази опция си правете изводи.
Имам и един въпрос ако някой знае как точно работи този динамичен скачащ код. Ако всеки път като натиснеш бутон на дистанционното се променя кода и съответно приемника очаква новия код, то какво се получава ако натиснем бутон а колата не е наблизо, то при следващо натискане имаме вече нов код и как ще познае алармата че единия код е прескочен?

Потребителски аватар
gstoyanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gstoyanov » Пон 09 юли 2007 14:56

dandan написа:Имам и един въпрос ако някой знае как точно работи този динамичен скачащ код. Ако всеки път като натиснеш бутон на дистанционното се променя кода и съответно приемника очаква новия код, то какво се получава ако натиснем бутон а колата не е наблизо, то при следващо натискане имаме вече нов код и как ще познае алармата че единия код е прескочен?

Лесно, просто алармата разпознава не само следващият код, но и следващите 8 (или 16). Може да се случи съвсем случайно да се натисне бутончето на дистанционното, когато не си наблизо до колата. Ако обаче се натисне повечко пъти - тогава алармата изчаква да го натиснеш 2 пъти - да види дали последователността е същата - тогава се самосинхронизира с дистанционното и продължава от там нататък ;)
Разбира се, това става в един допустим прозорец от неизлъчвани до сега кодове (т.е. ако някой запише няколко последователни кодове и се помъчи с тях и дистанционно-самоделка да синхронизира алармата - няма да стане, защото тази област от кодове вече са "отписани", а не бъдещи).

Всичко това е много хубаво, ако алгоритъмът за генериране на последователност от кодове не може да се разбие лесно. При някои не дотам добре измислени алгоритми е възможно някой да успее да предскаже какъв ще бъде следвашият код и ... направо отключва колата с негово дистанционно :(
Затова - само хубави аларми, на фирми, кото поне са си сложили читав алгоритъм :)
ПП. Не знам коя аларма с какъв алгоритъм е и кой е "добър" и кой не ;)

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”