.Термостат - къде се намира и как се сменя.
Re: Термостат - къде се намира и как се сменя.
Ми при мен температурата-пролет,лято,есен зима все си е 96-98 градуса това в градско шофиране в София,даже сега лятото малко повече задръствания и варира постоянно 98-100.Странното е ,че перката първо се включва на 88-90 градуса,в последствие се включва на всеки 2 градуса нагоре,демек 92,94,96,98 и така до 100,в тия жеги сега температурата варира между 98-100 по малко не.А си спомням че когато я купих (миналата пролет) лятото си държеше около 90,но това докато не се ударих с нея ,от тогава си загрява доста бързо(зима,лято).Рекорда ми е 106 градуса,но това след ремонта миналия септември,когато "майстора" беше свързал перките да духат наобратно
.
.- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
За 3 години термостат номер 4, най-близко до истината. Това е замерването на магистрала след каране около 2 часа с 110-120км/ч. Иначе в задръстванията стига центъра.
Всеки път се заричам, че го сменям за последно и все некъде вземат да ме убедят как техните термостати са най-оригиналните. Това е Behr от Ауто+. Мисля вече наистина да спра да ги сменям.
Всеки път се заричам, че го сменям за последно и все некъде вземат да ме убедят как техните термостати са най-оригиналните. Това е Behr от Ауто+. Мисля вече наистина да спра да ги сменям.- Cocolino
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, на теб ти държи екстра. 90 градуса е нормално да държи!
На други държи ли им по 100? От термостата ли е или просто моят голф температурата му е такава... като тръгна вече да карам 1-2 мин с 50-60 км и пада на 75-80 градуса температурата...
На други държи ли им по 100? От термостата ли е или просто моят голф температурата му е такава... като тръгна вече да карам 1-2 мин с 50-60 км и пада на 75-80 градуса температурата...
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Колеги аз пък като си смених термостата и ми държи 80гр извънграда и 85 в града.Едно не ми е ясно вие казвате че трябва да седи на 90гр но на мен на 90гр ми се пуска перката на 1-ва степен по тая логика ако го направя да седи на 90гр тя тая перка постоянно трябва да се върти
.Колата е Пассат б3 1.8ми Рп мотор.Първия модел от 1988г
Немисля да го бутам де само споделям с вас да ми кажете мнение какво мислите за това
.Поздрави на всички колеги

.Колата е Пассат б3 1.8ми Рп мотор.Първия модел от 1988г

- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Остави го така както е.Значи термостата е хубав, щом извънградско не ти качва повече от 80 градуса. 
Пичове,
Преди няколко месеца си смених термостата поради симптомите, описани из горните постове. Не вдигаше 90г, както и да я зорех. Седеше си някъде около 80-85, като стрелката се местеше.
Взех си някакъв за 4 паунда, китайски май и си го смених сам. След като колата загрее заковава на 90г и не мърда дори и да я карам със 160 дълго време, или пък из задръстванията.
Не е нормално стрелката да играе, или да не поддържа установената температура.
В резултат разхода ми падна от 8.2 без климатик, на 8.3 с климатик. Не знам колко качва разхода климатроника, но сигурно около литър.
1.9 АФН.
Преди няколко месеца си смених термостата поради симптомите, описани из горните постове. Не вдигаше 90г, както и да я зорех. Седеше си някъде около 80-85, като стрелката се местеше.
Взех си някакъв за 4 паунда, китайски май и си го смених сам. След като колата загрее заковава на 90г и не мърда дори и да я карам със 160 дълго време, или пък из задръстванията.
Не е нормално стрелката да играе, или да не поддържа установената температура.
В резултат разхода ми падна от 8.2 без климатик, на 8.3 с климатик. Не знам колко качва разхода климатроника, но сигурно около литър.
1.9 АФН.
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
Наистина съм уцелил добра температура. В сайта на BEHR пише, термостата трябвало да подържа между 70-90 градуса. Ще пробвам някоя фирма със по стеснен диапазон на изискванията ,да кажем 85-90
. Официялно ги задрасквам като марка на части, които ще слагам на колите си. 
. Официялно ги задрасквам като марка на части, които ще слагам на колите си. 
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
термостат валер за мен
година и малко вече
на магистралата 90 градуса (или там колкото е по-средата на скалата)
в града малко повече ама то перката за какво е иначе
на магистралата 90 градуса (или там колкото е по-средата на скалата)
в града малко повече ама то перката за какво е иначе
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
parno написа:термостат валер за менгодина и малко вече
И аз съм с такъв
Вече над 2 години работи без проблем.
Направи ми впечатление обаче че е малко по различен от останалите - отвора през който минава водата е доста по-голям
lozan67 написа:Наистина съм уцелил добра температура. В сайта на BEHR пише, термостата трябвало да подържа между 70-90 градуса. Ще пробвам някоя фирма със по стеснен диапазон на изискванията ,да кажем 85-90. Официялно ги задрасквам като марка на части, които ще слагам на колите си.
колега пак провери, нали всеки термостат трябва да поддържа постоянно около 90 градуса? то ако държи 70 къв е смисъла от него, тия БЕР аз наскоро сменях и някои ми ги препоръчваха като добри..
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
аз около месец съм с термостат BEHR държи 90 и не мърда
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
Термостат номер 5 Whaler. Същата работа. Спускането на Витиня на 5-та и стрелката отива на чертичката преди средата. Някой може ли да каже колко градуса са това и да спирам да се занимавам. Вече може да отворя склад за термостати
.
.Re: Термостат - къде се намира и как се сменя.
чертичките вървят 70 - 90 - 110 - 130 градуса и трябва да ти стои около 90
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
сложих френски и съм доволен!!12 лева
Не можах да намеря къде е термостата на Пасат Б5. Някой може ли да каже или ако има снимка да покаже?
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”