Прехвърляне на автомобил - задължително ли е да имаш книжка?
rosen79 написа:Когато купих колата нотариоса каза,че до месец трябва да ида в КАТ да си я прехвърля на мое име.В кат може и да няма проблеми,но при застрахователите ще има.От опит го казавам.Какви ядове съм брал със служебната когато и правих каското.
Е, виж за това не се бях замислил

Да на баща ми колата няма каско и не сме брали ядове.Спиран от полицаи, показва договора, гражданската и всички бакии там и всичко е наред, но вече при застрахователите не съм наясно...но всъщност, моята кола...всъщност е на приятелката ми на името(беше по лесно) и аз си я застраховам аз си и правя всичко...само при наближаване датата за плащане звънят на нея.Така че защо да има проблеми и при застрахователите

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Ми на кой на името да е, на теб по договор, или на собственика по талон?Кой ще взима обещетението от щетите евентуално.Загубих цял ден и навъртях 100лв телефон докато я направя.Колата по талон е на индустриал комерс(Хюндай),а по договор е на столична община.И тея ме питат на кой да е застраховката.Обаждам се в общината и те не знаят.
KaRcHo написа:начи нема проблеми кога ще отида? моито каско изтече такаче и аз немам,срока на догожора е мн дълак начи така ли да не се притеснявам че пак ше треа да правим договор
Е, защо да правиш друг договор.
Колата вече ти е продадена...договора е на лице и няма смисъл.
Изчакай да се изкажат още няколко "професора" като нас с rosen79

Има и хора които се занимават с това - застраховка на автомобили, той ще види темата и ще ти каже точно

rosen79 написа:Ми на кой на името да е,на тебе по договор, или на собственика по талон?Кой ще взима обещетението от щетите евентуално.Загубих цял ден и навъртях 100лв телефон докато я направя.Колата по талон е на индостриал комерс(Хюндай),а по договор е на столична община.И тея ме питат на кой да е застраховката.Обаждам се в общината и те незнаят.
Има "моята" кола, всъщност по договор и по талон е на един и същ човек - приятелката ми

На името на когото е колата, по талон, той ще си получи парите, където идва проблема който ти си изпитал на свой гръб, защото колата,явно е лизингова и се води все още на фирмата, която написа по-горе, а вие искате не те да вземат парите а твоята фирма - за която работиш, собственик на колата по договор.
Ето къде идва проблема, ако не познаваш човека от който си купил колата...защото един ден, недай си боже стане нещо с колата той ще вземе каското и все едно са му купили колата ДВА пъти.
Затова превхърляй я по-бързо, не ти трябва книжка.Ето ти отговор на въпроса за който питаш

не е на мое име колата но на договора пише че ще се продава на менrosen79 написа:Ми на кой на името да е,на тебе по договор, или на собственика по талон?Кой ще взима обещетението от щетите евентуално.Загубих цял ден и навъртях 100лв телефон докато я направя.Колата по талон е на индостриал комерс(Хюндай),а по договор е на столична община.И тея ме питат на кой да е застраховката.Обаждам се в общината и те незнаят.

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
blinder написа:rosen79 написа:Ми на кой на името да е,на тебе по договор, или на собственика по талон?Кой ще взима обещетението от щетите евентуално.Загубих цял ден и навъртях 100лв телефон докато я направя.Колата по талон е на индостриал комерс(Хюндай),а по договор е на столична община.И тея ме питат на кой да е застраховката.Обаждам се в общината и те незнаят.
Има "моята" кола, всъщност по договор и по талон е на един и същ човек - приятелката миОбаче аз си и правя застраховките.
На името на когото е колата, по талон, той ще си получи парите, където идва проблема който ти си изпитал на свой гръб, защото колата,явно е лизингова и се води все още на фирмата, която написа по-горе, а вие искате не те да вземат парите а твоята фирма - за която работиш, собственик на колата по договор.
Ето къде идва проблема, ако не познаваш човека от който си купил колата...защото един ден, недай си боже стане нещо с колата той ще вземе каското и все едно са му купили колата ДВА пъти.
Затова превхърляй я по-бързо, не ти трябва книжка.Ето ти отговот на въпроса за който питаш
Лизинга е изтекъл.Докато не изтече лизинга не се прави договор за покупко продажба.А договора който има столична община и хюндай е от миналата година.Просто никой не си е направил труда да иде да я прехвърли.
rosen79 написа:blinder написа:...rosen79 написа:...
Лизинга е изтекъл.Докато не изтече лизинга не се прави договор за покупко продажба.А договора който има столична община и хюндай е от миналата година.Просто никой не си е направил труда да иде да я прехвърли.
Ами ти си имал ядове, понеже 3ти хара не са си свършили работата.
Колегата ако си се познава много добре с човека който му е продал колата и няма проблем един ден при инцидент не собственика на колата по талон, а човека който я притежава по договор за покупко-продажба да си получи парите, тогава няма никакви ядове и при застрахователите.
Така че какъв е проблема да не се прехвърля, аз не виждам ако си на ТИ с човека

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Понеже прочетох много несвързани коментари по-горе, да напиша ясно - Задължително е в месечен срок автомобилът да се пререгистрира в КАТ. В противен случай има глоба. В двумесечен срок се регистрира в общината (района за градовете с районно деление - София, Варна, Пловдив). Ако автомобилът е със същата регистрация като местожителството на купувача, номерата не се сменят, а само талона.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”