КАТ - Гише номер 20

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 05 май 2006 12:09

А някой може ли да ми цитира закон, по който си длъжен да отидеш при положение, че не са ти представили призовка лично?
И ако не отидеш, при положение, че са ти пратили писмо - какви са законовите последствия за "нарушителя".
Мисля си на глас...

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 05 май 2006 12:11

vasstop написа:А някой може ли да ми цитира закон, по който си длъжен да отидеш при положение, че не са ти представили призовка лично?
И ако не отидеш, при положение, че са ти пратили писмо - какви са законовите последствия за "нарушителя".
Мисля си на глас...

ПО принцип не си длъжен, ако призовката не ти е връчена по надлежния ред. Само че след като те изплющят, иди после да жалиш... Въпреки че си много прав, аз ако съм няма да отида. Но хората, които не са в час тези неща, ще изприпкат веднага...

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 05 май 2006 15:02

Ами аз вече съм обяснявал, че много дълго време не ходих. Обаче ми написаха 1 акт и ща не ща отидох да си взимам талона от КАТ.

И на гишето за талоните ми казаха, че преди да ми го върнат да съм отидел в стая XX за справка ;) Сетих се за какво става въпрос и преди да отида в тая стая се обадих на който трябва.

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Пет 05 май 2006 15:27

Vlad777 написа: Обаче ми написаха 1 акт и ща не ща отидох да си взимам талона от КАТ.

И на гишето за талоните ми казаха, че преди да ми го върнат да съм отидел в стая XX за справка ...

е те тва е грубо вече :?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 05 май 2006 16:19

CellNet ™ написа:
Vlad777 написа: Обаче ми написаха 1 акт и ща не ща отидох да си взимам талона от КАТ.

И на гишето за талоните ми казаха, че преди да ми го върнат да съм отидел в стая XX за справка ...

е те тва е грубо вече :?

Да, определено грубо :a boi de

Потребителски аватар
tr0ll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tr0ll » Съб 06 май 2006 12:17

Кое е грубо ? Че КАТ са го снимали как прави нарушение?
Трябва да сме наясно, че всеки трябва да поема последствията от действията си. Като са писали акт - плащаш, даваш точки и това е. Като свършат точките - взимат книжката и дживението става малко по-безопасно.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Съб 06 май 2006 15:27

Не правете нарушения и няма да ви се налага да питате за какво е гише номер 20 и как евентуално може да се бутне бакшиш или нещо за почерпка... После се чудим защо държавата ни е на това дередже и защо ни обвиняват всички в курупция... ми то курупцията е на всички нива в обществото. То без курупция даже незнам дали ще съществува света ;) щот я има навсякъде, просто тука у нас е малко в повече... Карайте разумно и няма да ви снимат и да ви глобяват. ;)
:drive

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 06 май 2006 16:28

tr0ll написа:Кое е грубо ? Че КАТ са го снимали как прави нарушение?
Трябва да сме наясно, че всеки трябва да поема последствията от действията си. Като са писали акт - плащаш, даваш точки и това е. Като свършат точките - взимат книжката и дживението става малко по-безопасно.

Мне /следи внимателно темата/ :no-no , грубо е, че като отива да си вземе талона срещу предаване на акта за друго нарушение, поставят под условие връщането талона от друго, несвързано с това административно - наказателно производство действие. Това е грубо, и то много, от юридическа гледна точка. :не:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 06 май 2006 16:31

VW_FEN написа:Не правете нарушения и няма да ви се налага да питате за какво е гише номер 20 и как евентуално може да се бутне бакшиш или нещо за почерпка... После се чудим защо държавата ни е на това дередже и защо ни обвиняват всички в курупция... ми то курупцията е на всички нива в обществото. То без курупция даже незнам дали ще съществува света ;) щот я има навсякъде, просто тука у нас е малко в повече... Карайте разумно и няма да ви снимат и да ви глобяват. ;)
:drive

Хм, :gruebel , вас винаги ли като ви спират сте направили нарушение? И не ви ли се е случвало някой "палкаджия" да се чуди за кво да се хване?! А за кОрупцията съм също много против!!! :не: Без нея света не само ще съществува, ами сигурно около два пъти по - добре!

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 08 май 2006 8:19

[quote="dobrinb"
....Хм, :gruebel , вас винаги ли като ви спират сте направили нарушение? И не ви ли се е случвало някой "палкаджия" да се чуди за кво да се хване?!
...............oooooo питай ме откъде имам такаво изобилие от "любов" към тази шапкари

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пон 08 май 2006 10:26

dobrinb написа:
VW_FEN написа: ...

[quote]

Ами мен до сега само за проверка са ме спирали и всеки път ми пожелават приятно пътуване и са много вежливи хората.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 08 май 2006 10:35

според мен не трябва да се стига да ти пишат акт mhihi освен ако "куката" не е много принципна :D аз до сега съм се сблъсквал само 1 път с такъв и не можахме да се раберем, много лош излезна тоя и ме тресна с :deal :D :D по добре не ходете в стая номер 20 :D там чичковците са мноо лоши :D като не са ти дали призовката в ръка и да се подпишеш ти дреме на .. :oops: .. :D :D ама и гледаш да не се повтаряш с нарушенията, че лошо:) :D

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пон 08 май 2006 11:41

tr0ll написа:Кое е грубо ? Че КАТ са го снимали как прави нарушение?

Напълно съм съгласен с твоето мнение! Вчера за малко да ни удари някакъв селянин (със софийски номер) - на червено с поне 60 взима завой на ръчна и задницата направо към нас летеше... :? Нямам думи - такива "пилоти" книжка не трябва да помирисват :twisted:

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Вто 09 май 2006 0:45

Аз така в началото много сериозно изгорях....тамън бяха наслагали камерите и си правеха фотосесий за квото им падне...

Та цъфнах аз със 3 снимки за 7 дена за превишена скорост :oops:

И то не на места да каже човек че карам опасно, въобще хич даже...

Околовръстното Бояна 80км/ч при ограничение 50.... Симеоновско шосе при Амбасадор инерция 94 при ограничение 40!!!! Некви такива, първо да се чудя на Симеоновско Шосе за кво му е 40 ограничението при 100 платна и нема кюрава зграда наоколо.... :roll:

Та "пожелаха" 150лв и 3 месеца лишаване от правоспособност да управлявам ППС!!!!!! Нещо такова беше.....

Потребителски аватар
rudolf
Автомобил:
Двигател:

...

Мнениеот rudolf » Вто 09 май 2006 10:46

момци в сайта на КАТ има ли каде са поставени камерите?? или да направим една тема в която всекид а споделя къде е дупенката??? поне за стационарните......аз не си живея на регистрацията,както и няма кой там да ми получи писанките.,,,,изтръпвам при мисълта за фотоалбум за който не знам...има ли някаква давност ако не ти е връчено нищо???

а относно плащането на актовете и данъците има ли давност?

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”