А някой може ли да ми цитира закон, по който си длъжен да отидеш при положение, че не са ти представили призовка лично?
И ако не отидеш, при положение, че са ти пратили писмо - какви са законовите последствия за "нарушителя".
Мисля си на глас...

КАТ - Гише номер 20
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vasstop написа:А някой може ли да ми цитира закон, по който си длъжен да отидеш при положение, че не са ти представили призовка лично?
И ако не отидеш, при положение, че са ти пратили писмо - какви са законовите последствия за "нарушителя".
Мисля си на глас...
ПО принцип не си длъжен, ако призовката не ти е връчена по надлежния ред. Само че след като те изплющят, иди после да жалиш... Въпреки че си много прав, аз ако съм няма да отида. Но хората, които не са в час тези неща, ще изприпкат веднага...
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Ами аз вече съм обяснявал, че много дълго време не ходих. Обаче ми написаха 1 акт и ща не ща отидох да си взимам талона от КАТ.
И на гишето за талоните ми казаха, че преди да ми го върнат да съм отидел в стая XX за справка
Сетих се за какво става въпрос и преди да отида в тая стая се обадих на който трябва.
И на гишето за талоните ми казаха, че преди да ми го върнат да съм отидел в стая XX за справка

- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
Не правете нарушения и няма да ви се налага да питате за какво е гише номер 20 и как евентуално може да се бутне бакшиш или нещо за почерпка... После се чудим защо държавата ни е на това дередже и защо ни обвиняват всички в курупция... ми то курупцията е на всички нива в обществото. То без курупция даже незнам дали ще съществува света
щот я има навсякъде, просто тука у нас е малко в повече... Карайте разумно и няма да ви снимат и да ви глобяват.

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tr0ll написа:Кое е грубо ? Че КАТ са го снимали как прави нарушение?
Трябва да сме наясно, че всеки трябва да поема последствията от действията си. Като са писали акт - плащаш, даваш точки и това е. Като свършат точките - взимат книжката и дживението става малко по-безопасно.
Мне /следи внимателно темата/

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VW_FEN написа:Не правете нарушения и няма да ви се налага да питате за какво е гише номер 20 и как евентуално може да се бутне бакшиш или нещо за почерпка... После се чудим защо държавата ни е на това дередже и защо ни обвиняват всички в курупция... ми то курупцията е на всички нива в обществото. То без курупция даже незнам дали ще съществува светащот я има навсякъде, просто тука у нас е малко в повече... Карайте разумно и няма да ви снимат и да ви глобяват.
Хм,

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
според мен не трябва да се стига да ти пишат акт
освен ако "куката" не е много принципна
аз до сега съм се сблъсквал само 1 път с такъв и не можахме да се раберем, много лош излезна тоя и ме тресна с
по добре не ходете в стая номер 20
там чичковците са мноо лоши
като не са ти дали призовката в ръка и да се подпишеш ти дреме на ..
..
ама и гледаш да не се повтаряш с нарушенията, че лошо:) 

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
tr0ll написа:Кое е грубо ? Че КАТ са го снимали как прави нарушение?
Трябва да сме наясно, че всеки трябва да поема последствията от действията си. Като са писали акт - плащаш, даваш точки и това е. Като свършат точките - взимат книжката и дживението става малко по-безопасно.
Напълно съм съгласен с твоето мнение! Вчера за малко да ни удари някакъв селянин (със софийски номер) - на червено с поне 60 взима завой на ръчна и задницата направо към нас летеше...

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз така в началото много сериозно изгорях....тамън бяха наслагали камерите и си правеха фотосесий за квото им падне...
Та цъфнах аз със 3 снимки за 7 дена за превишена скорост
И то не на места да каже човек че карам опасно, въобще хич даже...
Околовръстното Бояна 80км/ч при ограничение 50.... Симеоновско шосе при Амбасадор инерция 94 при ограничение 40!!!! Некви такива, първо да се чудя на Симеоновско Шосе за кво му е 40 ограничението при 100 платна и нема кюрава зграда наоколо....
Та "пожелаха" 150лв и 3 месеца лишаване от правоспособност да управлявам ППС!!!!!! Нещо такова беше.....
Та цъфнах аз със 3 снимки за 7 дена за превишена скорост

И то не на места да каже човек че карам опасно, въобще хич даже...
Околовръстното Бояна 80км/ч при ограничение 50.... Симеоновско шосе при Амбасадор инерция 94 при ограничение 40!!!! Некви такива, първо да се чудя на Симеоновско Шосе за кво му е 40 ограничението при 100 платна и нема кюрава зграда наоколо....

Та "пожелаха" 150лв и 3 месеца лишаване от правоспособност да управлявам ППС!!!!!! Нещо такова беше.....
...
момци в сайта на КАТ има ли каде са поставени камерите?? или да направим една тема в която всекид а споделя къде е дупенката??? поне за стационарните......аз не си живея на регистрацията,както и няма кой там да ми получи писанките.,,,,изтръпвам при мисълта за фотоалбум за който не знам...има ли някаква давност ако не ти е връчено нищо???
а относно плащането на актовете и данъците има ли давност?
а относно плащането на актовете и данъците има ли давност?
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”