Дали ми работи "умното" огледало
- Mega
- Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
- Двигател: AGN - 125
- Контакти:
Re: Дали ми работи "умното" огледало
При мен от както ги затъмних само при много силни фарове потъмнява!
-
- Автомобил: Passa B7 ecofuel
- Двигател: 2013
здравейте,
аз съм с пасат 5.5 2001г. и не ми се затъмнява огледалото.в какво би могъл да е проблема?
аз съм с пасат 5.5 2001г. и не ми се затъмнява огледалото.в какво би могъл да е проблема?
-
- Автомобил:
- Двигател:
1. Колата ти да не е оборудвана с такова, провери комплектацията по ВИН или виж има ли огледалото светлинни датчици.
2. Колата да е оборудвана с такова, но то да е повредено, например електрониката в него да не получава захранване заради прекъснат кабел.
2. Колата да е оборудвана с такова, но то да е повредено, например електрониката в него да не получава захранване заради прекъснат кабел.
- rusty
- Автомобил:
- Двигател:
При мен съм забелязал 4е при осветяване от по модерни фарове- промерно по нови ксенони, по4ти не реагира, но при нормални фарове си работи, според мен сензора е за опеделен интервал цвят на светлината. Това на А-Класа.
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
palikari написа:На Голф5 има зелена светлинна индикация на самото огледало.
От голф5 става ли за голф4 ?
Въпрос към колеги с такива "умни" огледала. Как да разпозная че е "умното" ,ако ще го търся в моргата по колите който от давна вече не палят

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Отпред и отзад има оптически сензор по това би трябвало да го разпознаеш,но незнам дали цялата електроника е вътре и дали няма и няква външна платка която да трябва.
Това нещо му викат бленда на огледалата, против заслепяване. Работи на всичките три огледала, като те позеленяват, ако някой ти свети на дълги отзад.
4L2 Затемняемое зеркало в салоне
По VIN-номера излиза така. Това значи ли, че този Passat 1997г. има огледало с аббленда?
По VIN-номера излиза така. Това значи ли, че този Passat 1997г. има огледало с аббленда?
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
ALESYZ написа:Това нещо му викат бленда на огледалата, против заслепяване. Работи на всичките три огледала, като те позеленяват, ако някой ти свети на дълги отзад.
Аз пък знам че тия огледала против заслепяване се казват монохроматични.
или всичките имат , или никое.писа се в един подраздел че външните били зеленикави ,синкави и т.н. което говори за неизправности в системите им.
- paaco
- Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
- Двигател: AVF 2005
Моя паско има такава екстра и на огледалото има копче с което го включваш или изключваш. Като е включено свети зелен индикатор. При заслепяване става тъмно зеленикаво. При включване на задна скорост си става нормално т.е. самоизключва се. Забелязах че светят и някакви две червени лампи надолу към скоростния лост ама за какво са не знам.
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
На Б5.5 има опция само огледалото вътре да е монохроматично. Най-лесно се пробва с копчето. Друг варянт е на същия модел отдясно на индикаторния диод е фоточувствителния елемент и ако си сложиш пръста в/у него не достига светлина и огледалото почти веднага избледнява. Цялата карантия е в огледалото доколкото знам. Диодите отдолу са за гъзария
а по-точно да ти осветяват контролите вечер без да се налага да пускаш плафона да ти осветява. На 4-ките може би няма индикаторен диод, но ясно се вижда фоточувствителният елемент: http://forums.vwvortex.com/showthread.php?2791098
Ето и разликата в огледалата м/у Пасат и Голф:

Ето и разликата в огледалата м/у Пасат и Голф:
Последна промяна от dancing_niki на Нед 06 фев 2011 23:52, променено общо 1 път.
- Scotty
- Автомобил: Volkswagen Golf 4 GTI
- Двигател: AGU
Аз на моя голф 4 съм със такова огледало което се затъмнява, ако не се лъжа със светкавицата от телефона дори и през деня огледалото се затъмнява, и не съм сигурен дали е така но при мен при основата на огледалото която е захваната за стъклото ми се пада и сензора за дъжд ,незнам дали щом имаш затъмняващо се огледало имаш и сензор за дъжд, но в тази основа има 4 или 6 кабела който от там влизат под тапицерията на тавана и от там незнам до къде.
- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
А на моето огледало му изтече мозъка
Сега има едно по-тъмно петно по средата и разядена пластмаса около пепелника. Интересното е обаче че продължава да работи но само петното по средата потъмнява.

- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Не е задължително всички огледала да са с бленда. При мен само огледалото в купето потъмнява, страничните са си нормални.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”