Бора-Джета от САЩ

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
vladumur1
Автомобил:
Двигател:

Re: Бора-Джета от САЩ

Мнениеот vladumur1 » Пон 29 мар 2010 12:15

колега Garrion благодаря за изчерпателното мнение,да чуеш мнение на човек притежател на такъв автомобил е най-добре.Благодаря! На мен ми казаха че при тия "народни изедници" Технотест проблем за фаровете е да са стъклени,а тези моите са пластмасови демек да не е проблем :screwy ,утре ще ходя да я обмитявам,а другата седмица на Технотест и кат.Има ли нешо по-специфично което трябва да знам за тоя Технотест преди да отида и нешо за което да ме върнат?1000 лв,е*и му майката :063: тя златна ще ми дойде бе :banghead: .за радиото си прав така е.да я регистрирам и ще я мина на диагностика и ше отстраня дребните проблеми по нея.

p.s.имам познат с Бора,има ли смисъл да го пазаря да разкачим неговите фарове и огледала за 1 ден да мина технотеста и после пак да си сложа моите?

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 29 мар 2010 13:12

vladumur1 написа:...И по важното-след като покараш малко колата на таблото светка EPC-electronic power control и колата стига 3 хил оборота и няма повече,забивам педала в пода и не поема,к'ва аджеба е таз повреда?ламбда например?някой който е имал подобен проблем ще се радвам да сподели.

Колега, този ЕРС не е никаква повреда, а фабрично заложена функция. Ограничава ти оборотите, за да не прецакаш двигателя или да не караш с много висока скорост. Максимално допустимата скорост в US е 75 мили, на доста коли там километражите са до 80 мили. Аз имах американски Форд, при него беше същата работа, като достигнеш гранично зададените от компютъра на колата обороти се изключваше подаването на гориво, докато не паднат до допустимите. Километражът беше до 80 мили, на магистрала съм карал с не повече от 160-170км./ч. /не знам колко точно, защото стрелката минава след 80 мили в празното неразграфено пространство/, след което ЕРС-то изключва подаването на гориво.
А ти не попита ли брат ти за това ЕРС? Той би трябвало да знае.
И си мисля, че тая кола ще ти излезе златна, като сложиш транспорта до БГ, Технотест, ДДС-та, мита и други съпътстващи разходи. Само контейнера с кораб до БГ е към 2000 долара. До Хамбург цената е наполовина.

Последна промяна от Ljubon на Пон 29 мар 2010 13:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Garion
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Garion » Пон 29 мар 2010 13:15

vladumur1 написа:колега Garrion благодаря за изчерпателното мнение,да чуеш мнение на човек притежател на такъв автомобил е най-добре.Благодаря! На мен ми казаха че при тия "народни изедници" Технотест проблем за фаровете е да са стъклени,а тези моите са пластмасови демек да не е проблем :screwy ,утре ще ходя да я обмитявам,а другата седмица на Технотест и кат.Има ли нешо по-специфично което трябва да знам за тоя Технотест преди да отида и нешо за което да ме върнат?1000 лв,е*и му майката :063: тя златна ще ми дойде бе :banghead: .за радиото си прав така е.да я регистрирам и ще я мина на диагностика и ше отстраня дребните проблеми по нея.

Проблема с фаровете не е, че твоите са пластмасови, а че светят по различни стандарти (колкото и тъпо и странно да звучи..) Иначе като те накарат да ги смениш, тези които ще купиш пак са пластмасови. Аз дори не знам дали има стъклени...

Мога да ти препоръчам след като смениш фаровете да идеш да ти ги регулират, иначе може пак да те върнат тия келеши на технотеста... Същото се случи с човека, който се занимаваше с моята кола - смени фаровете и тия мрънкаха, че нямало НИКАКВА разлика... а фаровете чисто нови, пред мен ги купи и ги сложи ;)
Изобщо пълна пародия е цялата работа.. иначе не мисля, че има за какво още да се притесняваш за технотеста.. няма какво друго да те накарат да сменяш (то не, че фаровете е малко нещо де...)

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пон 29 мар 2010 13:23

Ljubon написа:
vladumur1 написа:...И по важното-след като покараш малко колата на таблото светка EPC-electronic power control и колата стига 3 хил оборота и няма повече,забивам педала в пода и не поема,к'ва аджеба е таз повреда?ламбда например?някой който е имал подобен проблем ще се радвам да сподели.

Колега, този ЕРС не е никаква повреда, а фабрично заложена функция. Ограничава ти оборотите, за да не прецакаш двигателя или да не караш с много висока скорост. Максимално допустимата скорост в US е 75 мили, на доста коли там километражите са до 80 мили. Аз имах американски Форд, при него беше същата работа, като достигнеш гранично зададените от компютъра на колата обороти се изключваше подаването на гориво, докато не паднат до допустимите. Километражът беше до 80 мили, на магистрала съм карал с не повече от 160-170км./ч. /не знам колко точно, защото стрелката минава след 80 мили в празното неразграфено пространство/, след което ЕРС-то изключва подаването на гориво.
А ти не попита ли брат ти за това ЕРС? Той би трябвало да знае.

Не, EPC не ограничава, аз имах Бора в САЩ, вдигал съм до 200 км/ч спокойно.
Ето ти малко инфо защо EPC може да свети, показва следния проблем:

http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=2237613

С две думи - смени си brake light switch.

Последна промяна от Kalin72 на Пон 29 мар 2010 15:12, променено общо 1 път.

vladumur1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladumur1 » Пон 29 мар 2010 14:24

quote]

Проблема с фаровете не е, че твоите са пластмасови, а че светят по различни стандарти (колкото и тъпо и странно да звучи..) Иначе като те накарат да ги смениш, тези които ще купиш пак са пластмасови. Аз дори не знам дали има стъклени...

quote]
ok,аз ще сложа регулирани фарове от Бора която се кара,а не такива от магазина.А нещастниците ако ме питат що не съм с американските и кажа че съм знаел и съм ги сменил предварително,дали може да стане някакъв проблем,а след като имам документа от технотеста вече в кат мога ли да си се явявам с американските,много мразя да давам пари на такива "кучета" death

quote]

Колега, този ЕРС не е никаква повреда, а фабрично заложена функция. Ограничава ти оборотите, за да не прецакаш двигателя или да не караш с много висока скорост. Максимално допустимата скорост в US е 75 мили, на доста коли там километражите са до 80 мили
quote]
квото и да е тва ще го побългарим :banana ,

Потребителски аватар
Garion
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Garion » Пон 29 мар 2010 15:31

Предполагам, че няма да има проблем ако сложиш фарове от бора.. само им кажи преди теста да си знаят ;)
После в КАТ няма да имаш проблеми дори да си върнеш американските фарове - там такива тестове не правят.

А.. и успех с подмяната.. трябва да махнете предната броня mhihi

vladumur1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladumur1 » Пон 29 мар 2010 16:36

А.. и успех с подмяната.. трябва да махнете предната броня mhihi[/quote]

ееее тва звучи кофти :banghead:

Потребителски аватар
Garion
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Garion » Пон 29 мар 2010 16:47

vladumur1 написа:А.. и успех с подмяната.. трябва да махнете предната броня mhihi

ееее тва звучи кофти :banghead:[/quote]

Всъщност не е трудно, ако ръцете не са ти завряни някъде ;)

http://www.vimeo.com/1115860

ше трее да черпиш ми се струва mhihi

vladumur1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladumur1 » Пон 29 мар 2010 20:25

добре бе ,ако си отида с американските колко би ми струвало тяхното заяждане,минаване с тях няма ли,нови ли трябват задълже? :063:

Потребителски аватар
bqlovento
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bqlovento » Пон 29 мар 2010 22:37

А може ли някой да обясни каква точно е разликата в светлината на американските фарове,и те американците не виждат ли пътя :lol: с техните фарове че тук не ги приемат???Същото мога да кажа и за червените мигачи-да объркващо е особено когато една и съща крушка е за стоп и мигач,но нали толкова милиона американци и азиатци са така пък не са се избили масово по пътищата?

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Вто 30 мар 2010 3:11

e... то пък нашите като са оранжеви, поне да ги ползвахме... ама едно 90% от "шоферите" не пускат мигач, оти мое да свърши :beat_butt2 иначе и на мен ми е интересно кое е различното във фаровете?

vladumur1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladumur1 » Вто 30 мар 2010 12:14

ами другата седмица ща-не ща трябва да ходя че номерата са до 9.4.10г. и ще ви кажа как е минала одисеята,но мисля да се поинтересувам повече преди да ида че поне да не ме връщат.иначе не вярвам американците да са по тъпи от нас и да карат с по гадни коли и фарове,но българските скапаняци са намерили вратички как да ни щавят,не е че им дреме :beat_butt2

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Вто 30 мар 2010 12:22

Американските фарове осветяват пътя по различен начин от европейските. Мисля, същото важи и за японските.
Честно казано, фаровете на Джетата ми в САЩ светеха доста лошо, сравнено с тези в България. Затова и доста хора по форумите го сменят с европейски, освен за гъзарията да кажат, че имат "european lights" ;).

vladumur1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladumur1 » Вто 30 мар 2010 14:48

[quote="Kalin72"]Американските фарове осветяват пътя по различен начин от европейските. Мисля, същото важи и за японските.
Честно казано, фаровете на Джетата ми в САЩ светеха доста лошо, сравнено с тези в България. Затова и доста хора по форумите го сменят с европейски, освен за гъзарията да кажат, че имат "european lights" ;).[/quot
да ти кажа по тъмно се прибирах от Варна и съм изключително впечатлен именно от фаровете,да може да светят по различен начин, но по по-добър такъв,поне според мен.

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Вто 30 мар 2010 15:44

:) Я провери на фаровете, от горната страна, към капака, има ли написано DOT? Някъде около надписа HELLA е. Ако има, американски са, ако не, европейски са.
Плюс това, от каква кола слизаш, та правиш такова заключение? Аз смених моите оригинални американски фарове с европейски точно поради факта, че не осветяват силно пътя.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”