Съвет за предни дискове за Г3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако не ви се дават пари за труд,може и самички
.Зор е само връщането на буталото назад,става по принцип със специален инструмент.Може и с по-малка стягичка и въртене на буталото със клещи...сега някой майстор ще каже "ба*ти ненормалните хора".Ама не мисля,че е невероятно сложно и неизпълнимо.Е,и обезвъздушаването е малко специфично.Има си ръководства,четете и действайте.Въпреки това,не съветвам никой,който НЕ разбира да ремонтира нещо толкова важно като спирачната система.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами вземи си това,което е решил да монтира производителя.Когато говорих с един майстор,относно какви дискове да сложа (не съм ги сменил още,защото старите ги бива засега,само накладки сменях),той ми каза,че Брембо са хубави и ми ги препоръча и то обикновенните модели,ненарязани,ненадупчени.Личното ми мнение е ,че е много по-важно да намериш оригинални дискове,а дали ще са на Брембо или АТЕ,едва ли има някакво огромно значение.
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Brembo!!! ваското1 ми ги е препоръчвал и то вентилирани, аз го послушах за марката, но взех невентилирани - по-тънко ми излизаше и на мойта кола нямаше да окажат някакво особено въздействие. Най-добре се уговори той да ти ги намери. Накладки - препоръча ми TEXTAR, но аз взех АТЕ. Засега съм супер доволен. Малко цапат джантата, ама доколкото знам това било добър признак, защото значи, че накладката е мека и няма да изгризе диска. Следващия път ще взема и TEXTAR за да ги видя тях...и да преценя от кои съм по доволен.
- Svetilio
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://www.manimpex-bg.com/ - тия ги внасят, можеш да видиш цени на предната страница с мнения.... но провери и на друго място - Ауто + или знам ли - нека по-разбиращите да кажат
-
- Автомобил:
- Двигател:
buFka написа:Brembo!!! ваското1 ми ги е препоръчвал и то вентилирани, аз го послушах за марката, но взех невентилирани - по-тънко ми излизаше и на мойта кола нямаше да окажат някакво особено въздействие. Най-добре се уговори той да ти ги намери. Накладки - препоръча ми TEXTAR, но аз взех АТЕ. Засега съм супер доволен. Малко цапат джантата, ама доколкото знам това било добър признак, защото значи, че накладката е мека и няма да изгризе диска. Следващия път ще взема и TEXTAR за да ги видя тях...и да преценя от кои съм по доволен.
Само да те попитам не е ли малко невъзможно подмяната на невентилирани дискове с вентилирани,защото са с различна дебелина,близо 2 пъти е разликата?Имам предвид без смяна на спирачните апарати...
- zemon_C4455XP
- Автомобил:
- Двигател:
andro_v написа:buFka написа:Brembo!!! ваското1 ми ги е препоръчвал и то вентилирани, аз го послушах за марката, но взех невентилирани - по-тънко ми излизаше и на мойта кола нямаше да окажат някакво особено въздействие. Най-добре се уговори той да ти ги намери. Накладки - препоръча ми TEXTAR, но аз взех АТЕ. Засега съм супер доволен. Малко цапат джантата, ама доколкото знам това било добър признак, защото значи, че накладката е мека и няма да изгризе диска. Следващия път ще взема и TEXTAR за да ги видя тях...и да преценя от кои съм по доволен.
Само да те попитам не е ли малко невъзможно подмяната на невентилирани дискове с вентилирани,защото са с различна дебелина,близо 2 пъти е разликата?Имам предвид без смяна на спирачните апарати...
може,може има вентилирани които са с нерези или дупки само а има и двойно вентилирани който са по дебели и имат канали в средата за тях трябва ако се налага и апаратите да се сменят

- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
andro_v написа:buFka написа:Brembo!!! ваското1 ми ги е препоръчвал и то вентилирани, аз го послушах за марката, но взех невентилирани - по-тънко ми излизаше и на мойта кола нямаше да окажат някакво особено въздействие. Най-добре се уговори той да ти ги намери. Накладки - препоръча ми TEXTAR, но аз взех АТЕ. Засега съм супер доволен. Малко цапат джантата, ама доколкото знам това било добър признак, защото значи, че накладката е мека и няма да изгризе диска. Следващия път ще взема и TEXTAR за да ги видя тях...и да преценя от кои съм по доволен.
не! не е невъзможно. Вентилираните дискове са 20 мм и затова се купуват тънки накладки, докато при невентилираните 12мм накладките са дебели....това също беше една от причината, поради която се спрях на нормалните дискове, защото така по-рядко ще се налага смяна (поне така си мисля аз).
- zemon_C4455XP
- Автомобил:
- Двигател:
buFka написа:andro_v написа:buFka написа:Brembo!!! ваското1 ми ги е препоръчвал и то вентилирани, аз го послушах за марката, но взех невентилирани - по-тънко ми излизаше и на мойта кола нямаше да окажат някакво особено въздействие. Най-добре се уговори той да ти ги намери. Накладки - препоръча ми TEXTAR, но аз взех АТЕ. Засега съм супер доволен. Малко цапат джантата, ама доколкото знам това било добър признак, защото значи, че накладката е мека и няма да изгризе диска. Следващия път ще взема и TEXTAR за да ги видя тях...и да преценя от кои съм по доволен.
не! не е невъзможно. Вентилираните дискове са 20 мм и затова се купуват тънки накладки, докато при невентилираните 12мм накладките са дебели....това също беше една от причината, поради която се спрях на нормалните дискове, защото така по-рядко ще се налага смяна (поне така си мисля аз).
правилно си решил,а и тея накладки къде ще ги търсиш по тънки незмам а предполагам и цената им е по различна от нормалните който ще изкарат май двапъти повече
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”