Съвет за предни дискове за Г3

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Нед 17 сеп 2006 19:49

Колеги дилемата - Брембо или АТЕ си остава... помагайте :D

Потребителски аватар
Svetilio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Svetilio » Нед 17 сеп 2006 19:52

особено при еднакви цени... трудно да избереш - и аз се двуомя! а тези 100лв за предни накладки не са ли много пари? Като сложим и труда си става цифра :roll:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 17 сеп 2006 20:39

Ако не ви се дават пари за труд,може и самички :D .Зор е само връщането на буталото назад,става по принцип със специален инструмент.Може и с по-малка стягичка и въртене на буталото със клещи...сега някой майстор ще каже "ба*ти ненормалните хора".Ама не мисля,че е невероятно сложно и неизпълнимо.Е,и обезвъздушаването е малко специфично.Има си ръководства,четете и действайте.Въпреки това,не съветвам никой,който НЕ разбира да ремонтира нещо толкова важно като спирачната система.

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Нед 17 сеп 2006 20:40

Пак казвам че работата не ми е проблем:) Въпроса е да избера по-добрите дискове 8)

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 17 сеп 2006 20:52

Ами вземи си това,което е решил да монтира производителя.Когато говорих с един майстор,относно какви дискове да сложа (не съм ги сменил още,защото старите ги бива засега,само накладки сменях),той ми каза,че Брембо са хубави и ми ги препоръча и то обикновенните модели,ненарязани,ненадупчени.Личното ми мнение е ,че е много по-важно да намериш оригинални дискове,а дали ще са на Брембо или АТЕ,едва ли има някакво огромно значение.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 18 сеп 2006 6:06

Brembo!!! ваското1 ми ги е препоръчвал и то вентилирани, аз го послушах за марката, но взех невентилирани - по-тънко ми излизаше и на мойта кола нямаше да окажат някакво особено въздействие. Най-добре се уговори той да ти ги намери. Накладки - препоръча ми TEXTAR, но аз взех АТЕ. Засега съм супер доволен. Малко цапат джантата, ама доколкото знам това било добър признак, защото значи, че накладката е мека и няма да изгризе диска. Следващия път ще взема и TEXTAR за да ги видя тях...и да преценя от кои съм по доволен.

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Пон 18 сеп 2006 21:37

Спирам се на Брембото.... и все пак много бих искал да разбера старите ми какви са били и ако е възможно да търся като тях ... уви май няма такива изгледи ! Мерси на всички 8)

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Вто 19 сеп 2006 14:40

Сега остава и да разбера от къде мога да си ги закупя тези дискове Брембо и сичко ще е наред :roll:

Потребителски аватар
Svetilio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Svetilio » Вто 19 сеп 2006 15:17

http://www.manimpex-bg.com/ - тия ги внасят, можеш да видиш цени на предната страница с мнения.... но провери и на друго място - Ауто + или знам ли - нека по-разбиращите да кажат

Потребителски аватар
inoi
Автомобил: VW Golf III
Двигател: AFT 1996
Контакти:

Мнениеот inoi » Вто 19 сеп 2006 15:53

елит авто - АВТО 1
София ул.Козлодуй 19
/срещу входа на паркинга на столична митница/
тел.832 94 74
931 77 15

От там си взех същата комбинация - дискове БРЕМБО вентилирани и накладки АТЕ - ДОВОЛЕН

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 19 сеп 2006 16:26

buFka написа:Brembo!!! ваското1 ми ги е препоръчвал и то вентилирани, аз го послушах за марката, но взех невентилирани - по-тънко ми излизаше и на мойта кола нямаше да окажат някакво особено въздействие. Най-добре се уговори той да ти ги намери. Накладки - препоръча ми TEXTAR, но аз взех АТЕ. Засега съм супер доволен. Малко цапат джантата, ама доколкото знам това било добър признак, защото значи, че накладката е мека и няма да изгризе диска. Следващия път ще взема и TEXTAR за да ги видя тях...и да преценя от кои съм по доволен.

Само да те попитам не е ли малко невъзможно подмяната на невентилирани дискове с вентилирани,защото са с различна дебелина,близо 2 пъти е разликата?Имам предвид без смяна на спирачните апарати...

Потребителски аватар
zemon_C4455XP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zemon_C4455XP » Вто 19 сеп 2006 17:28

andro_v написа:
buFka написа:Brembo!!! ваското1 ми ги е препоръчвал и то вентилирани, аз го послушах за марката, но взех невентилирани - по-тънко ми излизаше и на мойта кола нямаше да окажат някакво особено въздействие. Най-добре се уговори той да ти ги намери. Накладки - препоръча ми TEXTAR, но аз взех АТЕ. Засега съм супер доволен. Малко цапат джантата, ама доколкото знам това било добър признак, защото значи, че накладката е мека и няма да изгризе диска. Следващия път ще взема и TEXTAR за да ги видя тях...и да преценя от кои съм по доволен.

Само да те попитам не е ли малко невъзможно подмяната на невентилирани дискове с вентилирани,защото са с различна дебелина,близо 2 пъти е разликата?Имам предвид без смяна на спирачните апарати...

може,може има вентилирани които са с нерези или дупки само а има и двойно вентилирани който са по дебели и имат канали в средата за тях трябва ако се налага и апаратите да се сменят :wink:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 19 сеп 2006 17:39

andro_v написа:

не! не е невъзможно. Вентилираните дискове са 20 мм и затова се купуват тънки накладки, докато при невентилираните 12мм накладките са дебели....това също беше една от причината, поради която се спрях на нормалните дискове, защото така по-рядко ще се налага смяна (поне така си мисля аз).

Потребителски аватар
zemon_C4455XP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zemon_C4455XP » Вто 19 сеп 2006 17:43

buFka написа:
andro_v написа:

не! не е невъзможно. Вентилираните дискове са 20 мм и затова се купуват тънки накладки, докато при невентилираните 12мм накладките са дебели....това също беше една от причината, поради която се спрях на нормалните дискове, защото така по-рядко ще се налага смяна (поне така си мисля аз).

правилно си решил,а и тея накладки къде ще ги търсиш по тънки незмам а предполагам и цената им е по различна от нормалните който ще изкарат май двапъти повече

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 19 сеп 2006 17:53

неможе да ме убедите че не вентилираните са по-Убави.....
верно че накладките са по-тънки,ама си засужава разликата при интензивно спиуране е огромна,въпреки че често ги прегрявам мойте.....представям си какво ще е с невентилирани mhihi mhihi

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”