OMV 100 октана ? - решено

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Вто 21 ное 2006 15:14

С какъв мАтор ти е голфа?
Защото аз съм с РФ със степен на сгъстяване 9:1...и с 95 си върви най-дорбе! И да слагам ОМВ 100 и да не слагам разлика няма :wink:

Потребителски аватар
DOHC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOHC » Вто 21 ное 2006 17:15

naskogolf написа:Добавките са нож със две устриета хем може да помогне да се почисти системата хем може събраната мръсотиа от резервуара да я вкара там дето не трябва.

Да и такъв вариант има, затова е препоръчително преди да се сипе въпросната добавка да се смени бензиновия филтър, а ако не е сменян от доста време, направо си е задължително!

Bill Clinton
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bill Clinton » Вто 21 ное 2006 23:37

Здравейте пичове,
нека ви кажа нещо по въпроса за горивата,аз държа една бензиностанция от веригата Еко-Елда.
Относно ОМV, там играта е много проста,всички горива идват от Румъния, преди години фирмата купи там рафинерия,респективно и 100 октановия, който толкова го прехвалват идва както един от вас се изрази "от една каца".Работих доста години там,знам:)
За "Алпийския дизел" съм убеден, че пристига директно от Австрия,фирмата която им доставя горивата го прави и за Еко.
Горивата на Shell, ами какво да ги коментирам,те са на пазара от много години, това ги държи иначе са гола вода с малки изключения.
А колкото до Еко, не защото съм в тази фирма, а просто, защото гледам като пряк потребител, за мен горивата са на нужното европейско ниво,хората се опитват да се наложат, не с сувенирчета при заредане, а с качество върху "черното злато".
Аз зареждам 95H,ако не сруваше,бъдете сигурни, че нямаше да зареждам.Нищо ,че работя там,скоро си купих колата,тя ми е по-мила. Иначе всеобщото мнение е , че има разлика в разхода на гориво, автомобила харчи по-малко от колкото ако заредите 95 от другите вериги бензиностанции.Колкото до сто октановия, при мен е "Кинитрон 100",това гориво определено е добро.Горивата до едно идват директно от Гърция,това е сто процента сигурно,много хора спекулират, че не е точно така, но уверявам ви, че е така.
Ако някой реши да изпробва горивата който аз продавам,нека дойде при мен, мога да му дам и карта за отстъпка с две стотинки на литър надоло от цената на тотема,което уверявам ви бих го направил само за собственик на фолксваген от моята кръвна група:)
А-а-а-а-а Еко Бояна между булевардите България и Черни връх с/у Макдоналдс,там се намира бензинджийницата,както шеговито я наричам, колегата с прозвището "BUFFKA" може да потвърди, че не обичам да говоря празни приказки.
И да не си помислите, че ви навивам за нещо, от опита глава не боли, най-много да се видим кой, кой е и да пием по кафе.
А на колегата с прочиставенето с 100 октанов бензин, да вземе и да си купи подходящата добава и да не се залъгва с глупости.

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Сря 22 ное 2006 0:32

Знам за v-powerа, че карат обикновен бензин 95 и му сипват една тубичка за прочистване на инжекциона. На няколко тона сипват към литър. Тая добавка се продава в повечето бензиностанции, така че или сипи бензин с добавки или сам си сипи тези добавки в бензина.

Аз до колкото знам за OMV, всички бензиностанции карат не от едно място. Резултатите ми от използването на omv 95 от Бояна бяха, че аванса определено ми чукаше, когато давам рязко газ! Сипвах в Перник на OMV и резултата беше същия, но по слабо изразен. Карах една седмица със супер 100 и се оказа, че и с него се чува от време на време, което не би трябвало. Вярно, че може да се вманиячавам, но когато сипах racing 99 нещата стояха по друг начин - проблеми никави, подобрения - МНОГО! Дали аз не мога да уцеля точната бензиностанция ОМВ...не знам...

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Сря 22 ное 2006 2:36

Sunny написа:Плевенските Shell-ове са единствените от които никой не се е оплакал (съдейки по славата им в други градове), а лично аз съм много доволен от V-power racing super 100.

Хе не са единствените, и на мен много ми харесват, аз само от там си зареждам :wink:

bambucha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bambucha » Сря 22 ное 2006 21:32

Колеги да ви кажа... вчера сипах 10 литра OMV 100 октана и колата заработи меко казано перфектно!
Това прекъсване на ниски обороти, които ги имаше докато загрее вече ги няма :shock
Единственото ми обяснение е, че явно не е имало запусшване нейде ами просто бензина, който го е имало в резервоара е бил супер скапан - това е малко странно защото последните месеци е зареждано само в OMV и Лукойл... Друг е въпроса, че понеже я караме на газ, сипваме бензин 1 път в месеца за по 10лв колкото да има за палене сутрин в студа...
Не знам, но е факт, че сега колата на бензин просто 'мърка'...

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Чет 23 ное 2006 0:20

bambucha написа:Колеги да ви кажа... вчера сипах 10 литра OMV 100 октана и колата заработи меко казано перфектно!
Това прекъсване на ниски обороти, които ги имаше докато загрее вече ги няма :shock
Единственото ми обяснение е, че явно не е имало запусшване нейде ами просто бензина, който го е имало в резервоара е бил супер скапан - това е малко странно защото последните месеци е зареждано само в OMV и Лукойл... Друг е въпроса, че понеже я караме на газ, сипваме бензин 1 път в месеца за по 10лв колкото да има за палене сутрин в студа...
Не знам, но е факт, че сега колата на бензин просто 'мърка'...
Ами според мен е нормално след като бензина е бил стар да се получават ефекти.На старата ми кола беше така слагах за 10тина 20лв бензин ама много рядко само за припалка и чат пат някоя отсечка и аз бях забелязал че не само работеше по лошо ами и миришеше странно през ауспуха и когато заредя вървеше добре ама след 2-3седмици и аванс чукаше и празния ход като че ли не беше много гладък :wink:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”