КАТ vs. непочистените от снега коли
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bobo7 написа:много е хубаво да ги глобяват , ама аз какво да права като съм висок 1,48 и ми е трудно да чистя покрива, разбутвам отстрани, ама винаги остава по средата
Тебе те знаем колко си висок, ама по принцип тези дето не стигат, или да си носят стълба, или да плащатна по - високи от тях да им изчистят.

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Зимата пък си е направо далавера за двигателите, ако ги оставиме малко да поработят преди да тръгнем. Палиш и докатто почистиш снега се е поразджуркало маслото, след мъничко почва и топлото да идва, а след още мъничко започва и предното стъкло да се размразява, а не да го чегъртаме. Еххххххххх колко е розово да се каже! Но това са поне 5-10 мин. 

Някои таксиджии редовно си карат с преспите....Е много мразя такива коли пред мен ,зад мен и въобще в движението...Хвърчи сняг от тях ,като виелица е отзад
....Доказват се като непукисти,майстори на градското движение ли к'во..?
Ако искаш да караш като в БТР , ходи войник....
Колкото и да бърза човек ,все ще намери 5 мин. да си изчисти колата...
Винаги го правя,пък и загрява двг. през това време....

Ако искаш да караш като в БТР , ходи войник....

Колкото и да бърза човек ,все ще намери 5 мин. да си изчисти колата...
Винаги го правя,пък и загрява двг. през това време....
- Kaizer Soze
- Monseigneur
- Автомобил: Dacia Sandero Stepway
- Двигател: 2017
- Контакти:
Айде сега, снега по покривите е най-големия проблем. И колко страшно било ако хвърчи по пътя, че какво му е страшното като вали от небето?!? Страшно е за тия дето нямат чистачки да си ги пуснат...
Малко са малоумниците дето карат в насрещното ми ще глобяват за сняг, тъпанарите, що не застанат и да глобяват ненормалниците дето карат като пълни уроди и смятат шосето за бащиния!!!
Аз лично нито веднъж през живота не съм си чистил снега от покрива (на колата и на къщата също) и нямам такова намерение... нито ще се превземам да твърдя, колко лошо и страшно престъпление против добрите обноски е това. Който не му харесва има избор - да не кара зад мен или да си пуска чистачките, няма да му се изхабят

Малко са малоумниците дето карат в насрещното ми ще глобяват за сняг, тъпанарите, що не застанат и да глобяват ненормалниците дето карат като пълни уроди и смятат шосето за бащиния!!!

Аз лично нито веднъж през живота не съм си чистил снега от покрива (на колата и на къщата също) и нямам такова намерение... нито ще се превземам да твърдя, колко лошо и страшно престъпление против добрите обноски е това. Който не му харесва има избор - да не кара зад мен или да си пуска чистачките, няма да му се изхабят

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ето такова мислене малко... Значи не е важно дали ще се изхабят чистачките на този зад тебе, нито дали може да кара встрани. Въпроса е, че такива са правилата, така е написано в закона. Ами то по същата логика, какво от това че някой кара в насрещното, ми ще отбиеш и ще го пуснеш да мине, нищо няма да ти стане, да няма да ти се изхаби кормилната кутия от отбиването!? Или пък голяма работа, че излизат от строежите кални самосвали и цапат пътното платно. Ами който се изцапа да си се измие!!! Трябва да се спазват всички разпоредби на закона, независимо колко незначителни ни се струват /не че го правим/. Включително и това, да си почистиш снега. Защото не е най-големия проблем, че хвърчи сняг от колата ти, а това че видимостта се намалява, както твоята, така и на тези зад тебе, и се създават условия за ПТП.
П.П: Чувал съм, че някои, на които не им работят пръскалките, ползват топящия се сняг на покрива за изкуствен глетчер, който ги снабдява с вода за измиване на предното стъкло.
П.П: Чувал съм, че някои, на които не им работят пръскалките, ползват топящия се сняг на покрива за изкуствен глетчер, който ги снабдява с вода за измиване на предното стъкло.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”