КАТ vs. непочистените от снега коли

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 21 дек 2006 11:26

Че са прави прави са, ама да се занимават и с по-съществените неща в джунглата-пътна мрежа

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Чет 21 дек 2006 11:35

много е хубаво да ги глобяват , ама аз какво да права като съм висок 1,48 и ми е трудно да чистя покрива, разбутвам отстрани, ама винаги остава по средата

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 21 дек 2006 11:41

Признавам си винаги до сега съм чистил минимално, колкото да виждам пътя. Признавам си също че не съм осъзнавал реалната опастност от това непочистване, но сега вече съм наясно и ще поправя този пропуск в грешните си представи.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 21 дек 2006 12:00

bobo7 написа:много е хубаво да ги глобяват , ама аз какво да права като съм висок 1,48 и ми е трудно да чистя покрива, разбутвам отстрани, ама винаги остава по средата

Тебе те знаем колко си висок, ама по принцип тези дето не стигат, или да си носят стълба, или да плащатна по - високи от тях да им изчистят. :wink:

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Чет 21 дек 2006 12:21

Зимата пък си е направо далавера за двигателите, ако ги оставиме малко да поработят преди да тръгнем. Палиш и докатто почистиш снега се е поразджуркало маслото, след мъничко почва и топлото да идва, а след още мъничко започва и предното стъкло да се размразява, а не да го чегъртаме. Еххххххххх колко е розово да се каже! Но това са поне 5-10 мин. :)

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 21 дек 2006 12:43

И аз си я чистя цялата, както каза колегата друго си е да поработи и да ти задуха топлото. Трябват ти най много 5мин. А наистина е отвратително като видиш някой направил си само една дупка на предното стъкло и все едно кара БТР.

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Чет 21 дек 2006 12:43

Днес гледам една C класа на руски паметик цялата бяла... викам си а това си е цвета... приближавам се каквъв цвят бе :lol: Изчистено беше само предното стъкло и предните странични всичко друго капак заден и преден заден прозорез и таван в сняг... Е колкото и да бързаш да не си изчистиш задното стъкло :dontknow:

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Чет 21 дек 2006 13:13

Някои таксиджии редовно си карат с преспите....Е много мразя такива коли пред мен ,зад мен и въобще в движението...Хвърчи сняг от тях ,като виелица е отзад :x ....Доказват се като непукисти,майстори на градското движение ли к'во..?
Ако искаш да караш като в БТР , ходи войник.... :x
Колкото и да бърза човек ,все ще намери 5 мин. да си изчисти колата...
Винаги го правя,пък и загрява двг. през това време....

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 21 дек 2006 15:18

Бързах за изпит сутринта и затова се извинявам на всички,които съм ръсил зад мен в продължение на 5 минути - на обяд като омекна - последствията си бяха за моя сметка - при спирачки - сняг ти изкарва акъла отвсякъде :climb :climb :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :(

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 21 дек 2006 15:22

хубаво е да се чисти снега
не е хубаво да те глобяват

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 21 дек 2006 15:26

batmilko написа:хубаво е да се чисти снега
не е хубаво да те глобяват

:да:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 21 дек 2006 15:27

колко парички е фиша все пак?

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Чет 21 дек 2006 15:30

Айде сега, снега по покривите е най-големия проблем. И колко страшно било ако хвърчи по пътя, че какво му е страшното като вали от небето?!? Страшно е за тия дето нямат чистачки да си ги пуснат... :lol: 8)

Малко са малоумниците дето карат в насрещното ми ще глобяват за сняг, тъпанарите, що не застанат и да глобяват ненормалниците дето карат като пълни уроди и смятат шосето за бащиния!!! :twisted:

Аз лично нито веднъж през живота не съм си чистил снега от покрива (на колата и на къщата също) и нямам такова намерение... нито ще се превземам да твърдя, колко лошо и страшно престъпление против добрите обноски е това. Който не му харесва има избор - да не кара зад мен или да си пуска чистачките, няма да му се изхабят :lol:

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Чет 21 дек 2006 15:58

Kaizer Soze написа:...

взе ми думите от устата
ми ако карам микробус кво да правя?
цялата мара втасала...

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 21 дек 2006 16:05

Ето такова мислене малко... Значи не е важно дали ще се изхабят чистачките на този зад тебе, нито дали може да кара встрани. Въпроса е, че такива са правилата, така е написано в закона. Ами то по същата логика, какво от това че някой кара в насрещното, ми ще отбиеш и ще го пуснеш да мине, нищо няма да ти стане, да няма да ти се изхаби кормилната кутия от отбиването!? Или пък голяма работа, че излизат от строежите кални самосвали и цапат пътното платно. Ами който се изцапа да си се измие!!! Трябва да се спазват всички разпоредби на закона, независимо колко незначителни ни се струват /не че го правим/. Включително и това, да си почистиш снега. Защото не е най-големия проблем, че хвърчи сняг от колата ти, а това че видимостта се намалява, както твоята, така и на тези зад тебе, и се създават условия за ПТП.

П.П: Чувал съм, че някои, на които не им работят пръскалките, ползват топящия се сняг на покрива за изкуствен глетчер, който ги снабдява с вода за измиване на предното стъкло. mhihi

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”